Preview k zápasu
út 23.3.2021 | Petr Koval

Nechceme končit sezónu, říká Petr Koukal. Vynutí si Lvi pátý zápas?

I třetí utkání mezi šelmami vyznělo lépe pro Tygry, kteří se už po úvodní dvacetiminutovce dostali do dvoubrankového vedení. To libereckému celku pojistil forvard Michal Bulíř a po vítězství 3:0 natáhl tým Severočechů vítěznou šňůru proti Lvům na 6 zápasů, čímž udělal velmi důležitý krok směrem k postupu. Dokáže si Hradec vynutit duel pod Ještědem, nebo pro něj 28. extraligový ročník skončí už ve čtvrtfinále? Duel o přežití startuje v 19:00 před kamerami O2 TV Sport!

„Nezbývá než zapomenout, rozhodně nechceme končit sezónu!“

#42 Petr Koukal (před čtvrtým utkáním)

Po třech výhrách je psychická výhoda jednoznačně na straně svěřenců Patrika Augusty. O to více teď musí Mountfield mrzet zmařený tříbrankový náskok v úvodním střetnutí. „Vedení v sérii jsme stupidně ztratili, člověk si to nechce připustit, ale v hlavách to je,“ říká Petr Koukal. To bylo vidět i v prvním domácím utkání série, kdy se Tygři dostali do dvoubrankového vedení už po úvodní periodě. „První gólovou střelu bohužel Mazi neviděl, tam to musíme nějak zblokovat. Druhá branka v přesilovce už udala tón utkání,“ dodává osmatřicetiletý útočník.

Hra speciálních formacích hraje v hokeji důležitou roli a ani tato série není výjimkou. Hned šest branek padlo v početní výhodě. Při rovnovážném počtu je ale Liberec tím týmem, který častěji tvoří v útočném pásmu. „I když jsou na puku více, neměl by to být závažný problém. V dnešní době je velice těžké vstřelit gól z nějakých rotací, většinou branky padnou z rychlých brejků,“ říká hráč, jenž v letošním ročníku překonal hranici 400 kanadských bodů.

A právě další přísun do kolonky produktivity jednotlivých hráčů teď Lvy trápí ze všeho nejvíce. „Nejhorší je fakt, že jsme nedali už dva zápasy gól, to je alfa a omega. Když tým vede, nakopne ho to. Ví, že soupeř musí malinko otevřít hru. Nám se nedaří vstřelit ani jakoukoli odraženou branku. Bohužel bez gólu to nejde,“ popisuje 168 minut trvající čekání na zásah.

MichalBulíř
Devětadvacetiletý urostlý útočník strávil až na jednu sezónu v Magnitogorsku, kde hrál pod trenérem Jandačem, celou kariéru v rodném Liberci. Jeho bilance v posledních utkáních je skvělá – 3 zápasy, 3 góly.

Tak dlouhý střelecký půst během play off jistě na pohodě v týmu nepřidá. „Každý ví, že s psychikou roste výkon. Myslím si, že devadesát procent hokejistů se připravuje plus mínus podobně. Když se někomu daří, tak to dokáže prodat. Připadá mu, že se k němu všechno odráží a podobně. Momentálně se v tom trochu topíme,“ říká zkušený centr.

Svěřence Vladimíra Růžičky čeká obtížný úkol – nedovolit Liberci rychlý postup do semifinále a pokusit se o zvrat. Hradecký celek i přes aktuální stav půjde do čtvrtého boje s jasným cílem. „Musím přiznat, že poslední dvě utkání byli jasně lepší. Nezbývá než zapomenout a pokusit se v úterý vyhrát. Rozhodně nechceme končit sezónu,“ uzavírá rodák z Nového Města na Moravě.

Přepněte do módu play off i vy!

S vyřazovacími boji si hradecký klub připravil pro fanoušky marketingové aktivity, z nichž jedna může být na hradeckém stadionu dokonce vidět! Jedná se o videovzkazy, které se mohou objevit na kostce přímo během utkání. Navíc se kreativita cení, nejlepší videa totiž budou oceněna, lze vyhrát hranou hokejku s podpisy, NHL21 na herní konzole nebo podepsaný dres. A není to jediná akce, rozjelo se také Skóruj pro...! Více se dočtete zde.

Sestavy z minulého utkání


Kváča – Vitásek, Knot, Rosandič, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner, A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek, D. Špaček – Rychlovský, Šír, R. Pavlík.