Denis Godla

Zápasy: 43
Úspěšnost zákroků: 91,35 %
Průměr obdržených branek: 2,51 G/Z
Čistá konta: 4

V brankovišti Vervy došlo před sezonou ke slovenskému střídání: na místo Jaroslava Januse klub přivedl Denise Godlu. Pětadvacetiletý gólman předtím chytal za Kladno, a přestože Rytíři na konci ročníku sestoupili, tak patřil mezi nejlepší brankáře soutěže.
 
Předtím působil čtyři roky ve Finsku, tamní nejvyšší soutěž si vyzkoušel v dresu týmu KalPa Kuopio. Odchovanec Spišské Nové Vsi nastupoval ještě za Slovan Bratislava v KHL, krátce se mihl také v Piešťanech. 

Nejzářivějším momentem jeho dosavadní kariéry je bronz ze světového šampionátu juniorů v roce 2015, Godla se tehdy stal nejlepším brankářem turnaje. Postupně se propracoval také do seniorské reprezentace, se kterou se zúčastnil dvou mistrovství světa. 

Své možnosti předvedl už v letním Generali Česká Cupu, když 48 zákroky vynuloval Liberec. Rodák z Kežmarku se po pomalejším startu rozchytal do parádní formy a stal se jednou z největších litvínovských opor. 

V řadě zápasů to byl právě on, díky komu mohli chemici bojovat o bodový zisk. Godla zaznamenal čtyři čistá konta, po Matěji Machovském ze Sparty nejvíc v soutěži. Co se týče úspěšnosti zákroků, tak v této statistice obsadil mezi všemi brankáři osmé místo. 

Godla byl vůbec nejvytíženějším gólmanem Tipsport extraligy, dohromady se objevil ve 43 duelech. Žádná jiná jednička nedostávala tolik prostoru.

Jeho přínos si po sezoně pochvaloval také asistent trenéra Václav Sýkora. „Denis byl jasná jednička a potvrdil to v drtivé většině zápasů. Týmu dal šanci, aby uhrál slušný výsledek, nebo vyhrál. Bylo jen na ostatních, jak toho dokážou využít,“ pravil Sýkora.

Šimon Zajíček

Zápasy: 8
Úspěšnost zákroků: 89,87 %
Průměr obdržených branek: 2,44 G/Z
Čistá konta: 0
Devatenáctiletý gólman původně začínal na postu brankářské trojky, díky zranění Davida Honzíka a dalším okolnostem se ale v hierarchii maskovaných mužů posunul o stupínek výš. A své šance se zhostil velmi dobře. 

Zajíček velký talent ukázal už o rok dřív, kdy se v rámci nejvyšší juniorské soutěže zařadil mezi nejlepší brankáře. Klíčovým mužem černožluté juniorky byl i na podzim, jenže pak se mládežnické soutěže zastavily. 

Výsledkem bylo, že se postupem času stále častěji začal objevovat na lavičce litvínovského A-týmu. Plnohodnotný debut v extralize si odbyl 8. ledna proti Hradci Králové, v zápase dvakrát inkasoval a kryl 32 střel. 

„Že budu chytat, jsem se dozvěděl už asi týden dopředu, takže jsem se na to psychicky připravoval. Vypořádal jsem se s tím dobře, nervózní jsem nebyl,“ prohlásil později. 

Dobrými výkony Zajíček zaujal i v dalších utkáních, klub tak na konci přestupové uzávěrky do Třince uvolnil Davida Honzíka. Pro mladého brankáře to byl jasný vzkaz: teď jsi dvojka ty. 

Do konce základní části odchytal osm klání a ve všech svůj vysoký standard udržel. Kromě toho párkrát nastoupil za Kadaň, čtyřicet minut také zvládl ve vyřazovací části. Zajíček je pro Litvínov do budoucna velkým příslibem. 

„Ve všech zápasech zatím chytal velmi dobře. Vedle Godliče to nemá lehké, ale když se dostane do branky, tak je naší oporou. Nebáli jsme se ho nasadit ani proti top mužstvu extraligy,“ zmínil na jeho adresu hlavní trenér Vladimír Országh.