Hlavní obsah

Lewandowski přijde kvůli zranění kolene o duel s Anglií, nejistá je i účast v LM

Polský kanonýr Robert Lewandowski si v nedělním kvalifikačním utkání o mistrovství světa s Andorrou poranil vazy v pravém koleni a bude muset vynechat středeční šlágr proti Anglii. Zřejmě také přijde o sobotní bundesligový duel na hřišti Lipska a nejistý je jeho start i příští týden ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Paris Saint Germain.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Zraněný polský kanonýr Robert Lewandowski, na nohy se mu snaží pomoci Cristian Martinez z Andorry.

Článek

Dvaatřicetiletý útočník, který v neděli přispěl dvěma brankami k vítězství nad outsiderem 3:0, musel předčasně v 63. minutě vystřídat, poté co absolvoval souboj v pokutovém území. Už na lavičce si koleno ledoval a dnešní vyšetření odhalilo poškozené vazy.

"Případný start proti Anglii by mohl jeho zranění ještě zhoršit a šlo by o zbytečné riziko. Je to správné rozhodnutí, které bere v úvahu i nadcházející účast na mistrovství Evropy," uvedl polský svaz s tím, že rekonvalescence může trvat pět až 10 dní. "Po návratu do klubu se Lewandowski podrobí další rehabilitaci," dodal.

Polsko tak přišlo před soubojem o první místo ve skupině I o svého kapitána a problémů se obává i Bayern, neboť ho v sobotu čeká důležitý ligový zápas na hřišti druhého Lipska. Před ním má v tabulce jen čtyřbodový náskok.

Vedle útoku na devátý německý titul v kariéře usiluje rodák z Varšavy též o překonání rekordu Gerda Müllera a jeho 40 budesligových tref ze sezony 1971/72. Polský útočník jich má aktuálně na kontě 35 a do konce sezony zbývá odehrát ještě osm zápasů.

Reklama