Kúdela musel po úderu od hvězdného Balea střídat, první vyšetření neodhalilo vážnější zranění

Dlouho to vypadalo, že Ondřej Kúdela kvůli obavám o svou bezpečnost do Cardiffu vůbec neodcestuje. Nakonec se reprezentační stoper necelé dva týdny po vyhrocené bitvě proti Rangers na ostrovy vrátil, úplně bez šrámů se ale jeho cesta do Walesu neobešla. Domácí kapitán Gareth Bale, jedna z největších hvězd světového fotbalu, Kúdelu krátce před koncem poslal loktem k zemi a zraněná opora Slavie musela střídat.

Tento článek je více než rok starý.

Cardiff Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán velšské fotbalové reprezentace Gareth Bale

Kapitán velšské fotbalové reprezentace Gareth Bale | Foto: JOHN SIBLEY | Zdroj: Reuters

V 85. minutě se Bale s Kúdelou chystali k hlavičkovému souboji, když se velšský kapitán ohlédl a ve výskoku trefil českého stopera loktem do hlavy. Kúdela okamžitě ulehl otřesený k zemi.

„Jsem si jistý, že ve fotbalovém prostředí se najdou lidé, kteří se nebudou zlobit, že (Kúdela) dostal úder do obličeje,“ podotkl při pohledu na opakované záběry komentátor televize Sky Sports.

Jeho domněnku vzápětí potvrdily některé reakce na sociálních sítích, kde ale Baleův nešetrný zákrok sklidil i kritiku.

Čtyřiatřicetiletý stoper pražské Slavie se už do utkání každopádně nevrátil. „Po prvním vyšetření nevypadalo zranění vážně, přesnější informace může po dnešku poskytnout Slavia,“ řekl ve středu serveru iROZHLAS.cz mluvčí fotbalové reprezentace Petr Šedivý.

Zatím tak není jasné, zda Kúdelu čeká zdravotní pauza. První zápas čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu čeká Slavii v Londýně 8. dubna.

Červená karta pro rasismus

Návrat Ondřeje Kúdely na britské ostrovy budil vášně dlouho před utkáním. Česká reprezentace tajila, zda svou současnou defenzivní oporu k zápase povolá. Slavia navíc uvedla, že se obává o bezpečnost svého hráče.

‚Kúdelovo tvrzení je naprostá lež.‘ Kamara odmítá, že výrok slávistického obránce nebyl rasistický

Číst článek

Důvodem je roztržka Kúdely s Glenem Kamarou během osmifinálového utkání Evropské ligy v Glasgow. Po něm totiž padala trestní oznámení – jak na Kúdelu za údajný rasismus, tak na Kamaru za rovněž nepotvrzené napadení českého hráče v útrobách stadionu. Obě strany nařčení odmítají.

Kamarův právník Aamer Anwar se před pár dny vyjádřil, že pokud se Kúdela vrátí na ostrovy, bude předvolán k policejnímu výslechu. Kúdelu mezitím zpovídali vyšetřovatelé UEFA, výsledky celé kauzy budou známy až v dalších dnech. 

Úterní duel v Cardiffu měl přitom ještě jednu linku, která nepřímo souvisí s událostmi v utkání Rangers – Slavia.

Někteří hráči Walesu se po přípravném zápase s Mexikem stali na sociálních sítích terčem rasistických poznámek. Z toho důvodu vyběhli velšští fotbalisté k utkání s Českem v tričkách s nápisem: Ukažme rasismu červenou kartu.

Velšští fotbalisté v trikách s nápisem proti rasismu | Foto: Nick Potts | Zdroj: Reuters

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme