Máš podepsáno na další sezónu, jaké jsou tvé pocity?

Určitě jsem rád (směje se..). Doufám, že sezóna bude lepší. Sice jsme si trochu čuchli k předkolu, ale doufal jsem, že by to mohlo být lepší a mohli jsme Hradec více potrápit. Budu se těšit na nový ročník soutěže a snad si ho užijeme o něco více.

Jak dlouho si se rozhodoval?

Chtěl bych zažít s Litvínovem ještě něco pěkného. Bylo to rychlé rozhodnutí vzhledem k zájmu trenérů a vedení klubu. Jsem zdravý a cítím se dobře, tak jsme si zase plácli.

V uplynulé sezóně si zase ukázal, že je věk jen číslo a byl si opět neproduktivnějším hráčem týmu. Jaká to byla sezóna z tvého pohledu?

Zvláštní sezóna kvůli pandemii Covid-19. Největší mínus pro mě bylo, že se muselo hrát bez fanoušků v hledištích. To nám v Litvínově hodně chybělo. Bylo to jako na houpačce, neměli jsme dobrý začátek. Po většinu sezóny jsme výhry střídali s porážkami. Konec jsme měli výborný a vypadalo to, že do předkola půjdeme natěšení. Byl jsem plný očekávání, že alespoň z předkola bychom mohli postoupit. Hradec nám ukázal, že máme do příští sezóny na čem pracovat. Bylo to pro mě zklamání.

Vyhrál si už posedmé kanadské bodování týmu v Litvínově, co to pro tebe znamená?

Jsme tady s Frantou od toho, abychom bodovali. Zatím se nám to daří a jsem rád, že nám to klape i takto v pokročilém věku. Jsme pak platnými členy týmu. Jak člověk stárne, tak si více váží týmového výsledku. Osobní body nejsou důležité, vždy má člověk větší radost z týmového úspěchu.

Už několik let se říká, že by měli přijít nástupci Hübla a Lukeše, ale vy pořád dokazujete, že do starého železa ještě zdaleka nepatříte..

Vždycky si říkám, proč by měli přijít nástupci? Určitě tu jsou mladý kluci, kteří hrajou. Pak by tu měla být střední generace, ale proč bychom měli starší hráče, kteří mají výkonnost nahrazovat. Naopak si myslím, že když se propojí starší zkušení hráči s dravým mládím, tak z toho většinou byly vždy nejlepší výsledky. Když je to dobře poskládané, tak je to pro tým jen plus.

Byla pro tebe sezóna specifická i vzhledem k překonaným rekordům?

Když se ohlédnu zpět, tak to bylo pořád něco (směje se..). Je to určitě pěkné, ale je škoda, že u toho nemohli být diváci. Jsem ale rád, že se sezóna alespoň odehrála.

Ztrácíš 31 bodů na Petra Lešku, který drží rekord v počtu bodů v play off a základní části dohromady. Už to máš nějak v hlavě?

Ne, to slyším poprvé (směje se..). Myslel jsem, že už jsem překonal, že bude klid, ale vždycky z toho vyleze něco nového. Uvidíme, člověk hraje co nejlépe a věřím, že nějaké body ještě v sezóně přidám. Pak si můžeme sečíst, kam se to posune a kde ta laťka skončí.

Máš za sebou 1220 utkání v extralize. V čem tkví tvá hokejová dlouhověkost?

Důležité je mít pořád chuť do hokeje a samozřejmě nejdůležitější je, když vám drží zdraví. Měl jsem nějaké operace, ale vždy jsem se dokázal rychle vrátit. Teď musím zaklepat, že mi zdraví drží, protože ve starším věku by to bylo horší se z toho dostat.

Je i tvou motivací pokračovat parta v kabině?

Je to další věc, která mě hrozně baví. Ta parta s klukama, ať jsme mladý nebo starý, tak si se všemi rozumíte. Když jste starý, tak si mezi těmi mladými zase nepřipadáte tak starý (směje se..). Je to určitě velké plus a jsem rád, že to mohu ještě zažívat.

Máš za sebou první sezónu pod Vladimírem Országhem. Co nového přinesl do Litvínova?

Je to mladý trenér, který je neskutečně ponořený do hokeje. Nějaké nové věci přinesl, ale je to asi podobné jako v každém moderním klubu. Hrajeme moderní hokej, který se zakládá na rychlosti, ale i hokejovosti. Určitě jsem spokojený s jeho přístupem a jsem rád, že jsem si pod ním mohl zahrát.

Máte teď zasloužené volno po náročné sezóně. Co plánuješ během něj dělat?

Teď asi odpočinek a pak se postupně zase začít hýbat a připravovat se na novou sezónu. Uvidíme, jestli nepojedeme ještě někam na dovolenou, ale dnes kvůli těm karanténám je vše složitější. Nechce se nám za každou cenu někam letět, protože si chci hlavně odpočinout.

S jakými cíli chceš jít do nové sezóny?

Chceme hrát play off a tam pak se uvidí. Je vždy důležité, jak tým naladí formu do konce sezóny. Hlavně abychom neměli moc velké výkyvy a hráli v klidných vodách tabulky.