Tiskové zprávy
pá 2.4.2021 | Jan Vavřina

Mountfield HK a SC Kolín mají zájem o prohloubení spolupráce

Před sezónou 2020/21 se kluby Mountfield HK a SC Kolín domluvily na vzájemné spolupráci, která přinesla první dílčí výsledky. V kádru Středočechů působilo a vypomáhalo několik kmenových hráčů Hradce Králové a nováček Chance ligy si tak v základní části vydobyl respekt soupeřů. Nyní by měla být tato kooperace rozšířena, a to co se týče hráčského kádru, tak realizačního týmu.

Příští sezóna bude, stejně jako ta letošní, velice specifická. A to mimo jiné ze sportovního hlediska. V extralize by mělo nastupovat 15 týmů; ten nejslabší se bude poroučet o patro níž, předposlední celek půjde do baráže s vítězem Chance ligy.

V té bude pravděpodobně 17 týmů, jejichž počet klesne pro další sezónu na 14. Významné redukce se dočkají také mládežnické soutěže – v případě juniorů půjde o zúžení z 19 týmů na 14; v případě dorostu z 30 na 24.

Mountfield HK chce proto do příštího ročníku vstoupit se širším kádrem, aby mohl být ještě větší důraz kladen na spolupráci s Kolínem, která je oboustranně prospěšná. Doposud působilo relativně velké množství hradeckých hráčů v různých klubech Chance ligy, nyní bude snaha o jejich centralizaci právě do partnerského klubu.

Plány obou klubů představuje generální manažer Aleš Kmoníček. „Vzhledem k sestupové sezóně v Chance lize si uvědomujeme, že se naše spolupráce musí ještě více prohloubit. Je to otázka především zkvalitnění A-týmu, přípravy i tréninkového procesu v Kolíně. Chtěli bychom, aby se na tomto podílel kromě místního kolínského i hradecký trenér, protože našich hráčů by v Kolíně dle předběžných dohod mělo být více,“ říká.

„Chtěli prohloubit spolupráci rovněž v juniorce a mládeži, aby pohyb hráčů probíhal oběma směry.“

GM Aleš Kmoníček (o kooperaci s Kolínem)

Cílem bude rovněž sjednotit styl hokeje, tréninkovou připravenost a oba týmy více propojit. A to nejen směrem Hradec Králové – Kolín, ale i zpět. „Zároveň bychom chtěli do tohoto procesu přidat i naši juniorku a prohloubit spolupráci rovněž v mládeži tak, aby pohyb hráčů probíhal oběma směry. Prioritou pro nás ale pochopitelně je zachování nejvyšších akademických kategorií v Hradci Králové,“ pokračuje člen hradeckého vedení.

A jak se k dané záležitosti staví zástupce SC Kolín? „Pokud chceme udržet a následně dlouhodobě působit v Chance lize, bylo nezbytné spojit síly se silným klubem jako je Mountfield HK. Výhody jsou, myslím, jasné – je to zkvalitnění A-mužstva. A jak naznačil pan Kmoníček, provázanost by se měla týkat také juniorů. To přináší obrovské možnosti pro mladé hráče, kteří mohou vystoupat až do nejvyšších hokejových pater, a to do ELH,“ říká za kolínskou stranu manažer A-týmu Jan Stehlík.

Hráči širšího kádru Mountfieldu HK budou proto pravidelně k dispozici Kolínu a jejich využití a vytížení bude vždy na domluvě obou klubů. Na vše by měl mimo jiné dohlížet jeden ze zástupců hradeckého klubu, který by měl propojit oba oddíly spolu s juniorkou Mountfieldu HK. O obsazení této pozice, stejně jako v případě asistentů A-týmu, se momentálně vedou jednání.

První posezónní kontakty mezi oběma oddíly proběhly v uplynulých dnech, nyní na ně naváží intenzivnější přípravy. „Na řešení je toho opravdu hodně. Uvidíme, do jaké míry se nám to podaří naplnit. Každopádně obě strany mají zájem na dlouhodobé spolupráci,“ dodává závěrem Aleš Kmoníček.