HC Energie Karlovy Vary

Být s nároďákem je ohromná čest, říká Černoch

Karlovarským hokejistům už sezóna skončila díky nezvládnutému předkolu s Pardubicemi. Přesto si ji hned pětice energetiků aktuálně prodlužuje na reprezentačním kempu. Velká čest je to pro Jiřího Černocha, který odehrál skvělou sezónu a se svými křídly tým táhnul.

Jirko, pro vás povedený návrat do Holešovic, souhlasíte?
Jsem hrozně rád, že jsem dostal pozvánku a mám možnost si prodloužit takhle sezónu. Každý den, který tady s národním týmem strávím, je pro mě strašně cenný. A že jsme v Holešovicích, to je jen taková třešnička na dortu. V téhle aréně jsem hokejově vyrostl, takže mám na ní jen ty nejlepší vzpomínky.

Sezónu jste ukončili před čtrnácti dny, jak dlouho jste nebyl na ledě?
Celých dvanáct dní jsem nic nedělal a jen odpočíval. Pak mi zavolal trenér Pešout, že jedu na nároďák. Tak jsem začal trénovat a tak nějak se do toho snad dostal.

Dopředu jste třeba netušil, že by tato nabídka mohla přijít?
Netušil. Nás nováčků je tu plno a je asi jasné, že na závěrečný turnaj nemáme moc šancí se dostat. Ale každý trénink si maximálně užíváme a snažíme si z něj maximum odnést. Je fajn sledovat kluky z KHL, jak trénují a celkově být v tomto prostředí je strašně cenné.

Z kabiny Energie je vás na kempu hned pět. Je to výhoda?
Jo, máme tu takovou karlovarskou skupinku. Ale všichni kluci jsou fajn a táhneme za jeden provaz. Já osobně znal plno kluků už z minulosti, takže se bavím normálně se všemi.

Před vámi jsou další dva kempy, budete v nich ještě pokračovat?
Příští týden ještě pokračujeme a pak se uvidí. Postupně se budou připojovat další kluci a taky se bude samozřejmě škrtat. Vidina alespoň těch přípravných zápasů je pro nás motivací, ale máme k nim ještě hodně daleko.

Kdybyste se do zápasu nedostal, bylo by to velké zklamání?
V současné chvíli to musí být náš cíl, odehrát alespoň jeden zápas v národním dresu. Na druhou stranu je ohromná zkušenost už jenom to být součástí toho kempu a trénovat s těmi nejlepšími kluky.

V národním týmu jste celkem tři nováčci. To bude pěkný příspěvek do klubové pokladny, že?
No... To bude mít Venca Skuhravý velkou radost, že mu tam s klukama něco hodíme (smích).

Děkuji za rozhovor, ať se daří!