HC Energie Karlovy Vary

Energetici na kempu U18. Velká konkurence? Motivuje nás to, shodují se Hamrla s Kulichem

Hned trojice karlovarských se poslední týdny připravovala účastnila kempu národního týmu do 18 let. Pod dohledem reprezentačních trenérů bojují o pozvánku na mistrovství světa brankář Patrik Hamrla a útočníci Jiří Kulich s Dominikem Rymonem.

Čtyři týdny v litoměřické Kalich aréně, další necelé dva na užším kluzišti ve Vyškově. Reprezentační osmnáctka i s trojitým karlovarským zastoupením je téměř na konci domácího soustředění před nadcházejícím šampionátem ve Spojených státech.

V zámoří je čeká dnes už známá bublina, kterou si vyzkoušeli i doma v Česku. „Aktuální kemp probíhá v bublině. Pohybujeme se pouze na hotelu nebo zimním stadionu. Několikrát týdně se testujeme,“ přibližuje podmínky Patrik Hamrla. Oproti tradičním tréninkům se sraz reprezentace pochopitelně dost liší. „Jsme tady hodně dlouho. Liší se to počty tréninků, máme jich hodně a je to větší dril. Všechno pořád pilujeme,“ dodává Jiří Kulich.

Jak v omezeném režimu tráví energetici volný čas? „Většinou s kluky na pokoji, někdy něco zahrajeme, třeba PlayStation nebo podobně. Spíše regenerujeme,“ říká Kulich, jenž sdílí pokoj s karlovarským kolegou Dominikem Rymonem.

Co se týče konkurence, ta je pro karlovarské mladíky vskutku špičková. „Všichni tady makají na 100 %. Motivuje mě to a zlepšuji se. Tím, že tu nikdo nevypustí jedinou sekundu, se zlepšujeme všichni,“ hlásí šestnáctiletý útočník. O letenku do USA pak bojuje s dalšími gólmany také Patrik Hamrla. „Konkurence je silná. Jsme tady kluci, co už mají nějaké reprezentační zkušenosti a nějakou minulost. Jsem rád že to tak je, protože jen konkurence vás posouvá dál a motivuje k lepším výkonům,“ líčí zlínský rodák.

Za tu dřinu to ale stojí, vždyť ve hře je účast na prestižním turnaji. „Určitě motivace je to velká. Je to takový první velký turnaj. Udělám vše pro to, abych se na mistrovství světa ukázal. Je čest reprezentovat zemi na takovém turnaji,“ ví Hamrla.

O finální podobě nominace na mistrovství světa do 18 let ve Spojených státech by mělo být jasno v pátek 2. dubna.