6. dubna 2021 • 11:43

Gulaš se z repre omluvil, Nestrašil má svatbu. Připojí se Zohorna, co Jaškin?

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán řeší šest týdnů před mistrovstvím světa zapojení nejlepšího střelce KHL Dmitrije Jaškina do týmu. Hvězda Dynama Moskva není stoprocentně zdravotně v pořádku a Jaškinův start na vrcholné akci sezony je tak nejistý. K mužstvu se příští týden připojí útočník Tomáš Zohorna z Pardubic, ze hry o nominaci naopak vypadli forvardi Andrej Nestrašil a Milan Gulaš.



„S hráči komunikujeme a jsme domluvení, že si ještě tento týden zavoláme, abychom si některá jména ještě potvrdili. Teď ještě nemohu stoprocentně říct, kdo se příští týden připojí, ale minimálně Tomáš Zohorna se v pondělí k týmu stoprocentně připojí,“ řekl Pešán v on-line rozhovoru s novináři.

Zatímco třiatřicetiletý Zohorna bude bojovat o start na čtvrtém šampionátu, například s Nestrašilem Pešán počítat nemůže. Útočník Magnitogorsku má totiž na květen naplánovanou svatbu v USA. A po posunutí termínu se obě akce dostaly do kolize. „Kdyby mu nepovolili vstup do Států, který si nyní vyjednává, tak by se případně (k reprezentaci) připojil. Samozřejmě že mu ale fandíme, aby mu to dopadlo,“ uvedl kouč národního týmu.

Asistent trenéra Martin Straka a útočník Jiří Černoch na tréninku reprezentace
Asistent trenéra Martin Straka a útočník Jiří Černoch na tréninku reprezentace

Nejisté je zapojení Jaškina, který by přitom měl patřit mezi klíčové hráče. Autor 38 gólů v základní části Kontinentální ligy není stoprocentně fit. „Komunikujeme spolu. Je v současnosti ještě připojený k týmu, nemohl odcestovat a řeší zdravotní problém,“ řekl Pešán. S ohledem na únavu po klubové sezoně se mu omluvil plzeňský útočník Gulaš. „Nemá šťávu na to, aby se připravoval na mistrovství světa. Chce se připravit na další sezonu,“ vysvětlil kouč národního celku.

V kádru je nyní 28 hokejistů, tři brankáři a 25 hráčů do pole. Jejich počet by se již neměl zvyšovat. „Nechtěl bych už přes tento počet jít. Už takhle je to číslo vysoké a tréninky jsou náročné na organizaci. A samozřejmě i kvalitu ledu při tomto počtu jde rychle dolů,“ řekl Pešán s tím, že podle počtu nově nominovaných hráčů bude z kádru i hráče vyřazovat.

Národní tým se bude v tomto týdnu v Tipsport areně připravovat do čtvrtka a program bude podobný jako v minulých dnech. „Musíme zohlednit nové kluky, kteří přijeli. Nemůžeme úplně navázat na minulý týden a musíme mít trošku ohled na kluky, kteří nebyli několik týdnů na ledě. Vracíme se tedy ke stejnému modelu,“ uvedl Pešán.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud