Hlavní obsah

Sparta potřetí prohrála, balancuje na hraně vyřazení! Třinec má do finále blíž

Liberec/Mladá Boleslav
Aktualizováno

Jediná porážka a Sparta, vítěz základní části hokejové Tipsport extraligy bude mít dovolenou. Liberec po dvou výhrách v semifinále play off nejvyšší tuzemské soutěže na Spartě zdolal Pražany i doma, tentokrát 3:2 v prodloužení, a má tak hned tři mečboly na postup do finále. V sérii mezi Mladou Boleslaví a Třincem zvládli ve středu třetí duel lépe Slezané (3:1) a ujali se vedení 2:1 na zápasy. Ve čtvrtek mají výhodu domácího prostředí znovu liberečtí Bílí Tygři a také Středočeši.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva autor rozhodujícího gólu v prodloužení Dávid Gríger a Michal Bulíř z Liberce se radují.

Článek
Fotogalerie

Sparta, kterou mnozí odborníci i fanoušci považovali před startem play off za hlavního favorita na titul, se po třech prohrách nachází ve svízelné pozici. I tentokrát ji Bílí Tygři přestříleli (42:21), dokázali smazat dvougólové manko a v prodloužení jim vystřelil třetí výhru Dávid Gríger. Všechny tři branky vstřelili vítězové v přesilových hrách.

V brance Sparty se poprvé v letošním play off objevil Matěj Machovský, záda mu kryl Jakub Neužil. Alexander Salák, který dosud odchytal všechny zápasy aktuální vyřazovací části, totiž zamířil podpořit manželku při porodu. Premiéru v letošním play off si odbyl rovněž uzdravený zkušený obránce Sparty Ondřej Němec.

„Opět očekávám vyrovnanou a urputnou bitvu. Samozřejmě se pokusíme zlepšit, abychom si domů odvezli dvě vítězství," uvedl před středečním zápasem trenér Ocelářů Václav Varaďa. Nyní má plán z poloviny splněný. Klíčový dvougólový náskok si Oceláři vypracovali již v první třetině, domácí poté sice dokázali snížit, ale po brance Miloše Romana na konci druhé části již hosté cennou výhru ubránili.

Semifinále play off hokejové Tipsport extraligy - 3. zápasy:
Liberec - Sparta 3:2 v prodloužení
Branky: 28. Birner, 39. Knot, 63. Gríger - 11. Zikmund, 26. Tomášek
Stav série: 3:0.
Mladá Boleslav - Třinec 1:3
Branky: 29. D. Šťastný - 2. Rodewald, 13. Martin Růžička, 39. M. Roman
Stav série: 1:2.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články