Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vystrčil šije do Babiše a Zemana: Bezohlední, neomalení! Vadí mu i prezidentovy hyeny

Autor: ČTK - 
8. dubna 2021
11:54

Chování premiéra Andreje Babiše (ANO) je podle předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) nevypočitatelné a bezohledné. Jednání prezidenta Miloše Zemana ve vztahu k oponentům považuje Vystrčil za neomalené a nepřijatelné. Podle šéfa horní komory tito ústavní činitelé nedodržováním pravidel a společenských norem přispívají k jejich destrukci, a tím k chaosu. Vystrčil to dnes řekl novinářům.

„Premiér se i v případě nejbližších spolupracovníků, kteří mají největší váhu a povinnost bojovat proti pandemii, chová nevypočitatelně, bezohledně, neslušně,“ prohlásil Vystrčil. Reagoval tak na způsob odvolání Jana Blatného (za ANO) z funkce ministra zdravotnictví, který se o svém sesazení dozvěděl z médií. Vystrčil proto pokládá takovéto chování za neslušné, demoralizující a ponižující.

Za neomalené a nepřijatelné Vystrčil považuje to, pokud se ústavní činitelé, například prezident, vysmívají lidem, opovržlivě vyjadřují o jejich práci či inteligenci.

„Považuji za projev nejhlubšího úpadku, pokud jsou zástupci například médií nazýváni hyenami anebo ochránci naší bezpečnosti čučkaři,“ uvedl Vystrčil ke dvěma ze Zemanových výroků.

Za zásadní ohrožení bezpečnosti označil Vystrčil také skutečnost, že část vládních činitelů ignoruje stanoviska bezpečnostních složek a do přípravy výstavby nového bloku Jaderné elektrárny Dukovany chce začlenit ruskou firmu Rosatom.

Vystrčil mluvil také o provádění pochybných nahodilých opatření pod heslem „Nerušte, my bojujeme s covidem“, o ignorování závěrů NKÚ o pochybeních v hospodaření státu, o svalování viny na druhé.

„Obcházení a nedodržování pravidel se stává vlastně hlavním nástrojem vládnutí,“ prohlásil předseda Senátu. Pokládá to za devastaci dobrých mravů a společenských norem a zásadní ohrožení svobody a demokracie a úspěšné budoucnosti ČR.

Video  Arenberger ministrem zdravotnictví. Zeman zmínil Sputnik, hysterii a mrtvé  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

hejhej ( 10. dubna 2021 21:33 )

LuCo: Žvásty zbytečného senátora jsou maximálně trapné.

LuCo ( 9. dubna 2021 20:12 )

Senát? Nový název pro institut na sběr na nic se nehodících a k ničemu užitečnému nepoužitelných lidí, jako například Vystrčila, Drahoše, Hilschera, Fischera, Goláně, Němco­vé..­....­....­....­....­..

melika ( 9. dubna 2021 15:30 )

LuCo Je to tak, ať zruší senát a deficit bude menší! Senátoři jsou zbyteční a jen nás okrádají o prachy.

LuCo ( 9. dubna 2021 11:10 )

Volá se o úsporách? Zrušením senátu by se hodně ušetřilo. Většina senátorů jsou nic jiného, než vztekle štěkajícími ratlíky a starými kejhajícími husami. Co tak v senátu udělat nábor do domovů důchodců? Co skutečně rozumného ze senátu vzešlo? Vystrčil si řekl o kopanec od prezidenta svým truczájezdem na Tchaiwan a teď fňuká, že jej nezve... Co může tedy jako šéf zbytečné instituce dělat? Nic jiného, než podle not demožumpy šít do Babiše,Zemana atd.,samozřejmě včetně Putina.

wenzel trousil ( 9. dubna 2021 09:40 )

Fiku! Zalez! KLestici se blizi!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa