Hlavní obsah

Kambodža uzavírá kvůli koronaviru chrámový komplex Angkor

Kambodža kvůli rostoucímu počtu případů nákazy koronavirem uzavřela chrámový komplex Angkor, který je národním symbolem a největší turistickou atrakcí v zemi. Pro návštěvníky bude nepřístupný nejméně dva týdny, informovala dnes agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Chrámový komplex Angkor je symbolem Kambodže.

Článek

V roce 2019 tento chrám, který byl vybudován mezi 9. a 14. stoletím, přilákal 2,2 milionu zahraničních turistů. Kvůli koronavirové krizi loni jejich počet značně klesl. Kambodža vpouští na své území turisty, ti ale musí do karantény.

Kambodži, která má 16,5 milionu obyvatel, se doposud dařilo pandemii nemoci covid-19 poměrně dobře zvládat. Od jejího začátku zaznamenala 3028 případů a 23 úmrtí. V úterý kambodžské ministerstvo zdravotnictví ohlásilo 113 nových lokálních případů a dvě úmrtí lidí nakažených koronavirem.

Miniaturní chrám ukrytý v džungli působí jako roztomilý přelud

Cestování

Virus se v Kambodži začal ve větší míře šířit počátkem února, kdy jeden z cizinců nedodržel karanténu v hotelu a navštívil noční klub. Kvůli stoupajícímu počtu případů vláda 20. února oznámila, že v metropoli Phnompenhu uzavře školy, kina, bary a zábavní podniky. Později byla nařízení rozšířena na celou zemi a dotkla se i tělocvičen, muzeí a dalších míst, kde se schází větší množství lidí.

V Phnompenhu a čtyřech dalších lidnatých provinciích bylo nařízeno nošení roušek na veřejnosti, v metropoli rovněž platí noční zákaz vycházení. Zaniklý luxusní hotel v Phnompenhu byl přeměněn v koronavirovou nemocnici s 500 lůžky.

Kambodžský premiér Hun Sen podle agentury Reuters v úterý nařídil zdravotnickým představitelům, aby se připravili na ošetřování pacientů s koronavirem v jejich domovech. Kapacity nemocnic, v nichž je nyní kolem 1000 pacientů s koronavirem, jsou prý již téměř vyčerpány.

Jak si přivézt z Angkoru kouzelné fotografie a nezbláznit se?

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám