Hlavní obsah

Troufli byste si? Nejdelší visutý žebřík severní polokoule se pne 122 metrů nad zemí

Na délku má 61 metrů a od země ho dělí 122 metrů. Nová adrenalinová atrakce v americkém Utahu pořádně prověří odvahu návštěvníků. Visutý žebřík Cave Peak Stairway, jenž je součástí místní ferraty, je údajně nejdelší svého druhu na severní polokouli. Ty, kteří si na něj troufnou, odmění výhledy do vyprahlé, leč dechberoucí krajiny.

Foto: Profimedia.cz

Visutý žebřík je součástí ferraty luxusního resortu Amangiri.

Článek

Visutý žebřík nechal vybudovat místní luxusní resort Amangiri jako součást již existující ferraty Cave Peak Via Ferrata Trail. Má celkem 120 schodů, a právě jeho rozměry z něj podle resortu činí rekordmana.

„Hosté jsou zváni, aby na konci ferraty vystoupali po schodech, za což budou odměněni neuvěřitelnými výhledy,“ uvedl hotel v prohlášení. „Díky bezkonkurenční vertikální trase výstupu, skvělé poloze a vrcholu, který je vidět z našeho resortu, je ferrata předurčena stát se místem pro vzrušující dobrodružství.

K instalaci visutého mostu musela být kvůli složitosti terénu použita také helikoptéra, aby dopravila na místo klíčové komponenty. Podle resortu je vybudování visutého žebříčku dalším krokem, jak hostům zajistit ojedinělé zážitky v okolí.

Ferrat je navíc v okolí víc a jsou určeny lezcům s různými zkušenostmi. „Děti starší šesti let se mohou naučit základní techniku, kterou pak využijí na plnohodnotné ferratě.

Další ze stezek pak zahrnují například Hoodoo Via Ferrata, jejíž součástí je také strmý visutý most nad hlubokou roklí,“ popisuje resort nacházející se v Canyon Pointu nedaleko hranic s Arizonou.

Jen pro odvážné. Kanada chystá otevření svého nejvyššího visutého mostu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám