Poslední rozloučení s Petrem Kellnerem: Sbohem mu u rodinné vily dali jen jeho nejbližší

Poslední rozloučení s Petrem Kellnerem (Autor: PPF Group)

Jak probíhal pohřeb nejbohatšího Čecha? (zdroj: CNN Prima NEWS)

Rodina a nejbližší přátelé se o víkendu naposledy rozloučili s miliardářem Petrem Kellnerem, který zemřel při nehodě vrtulníku na Aljašce. Pohřeb se podle informací webu Blesk.cz konal u rodinné vily v pražských Dejvicích. Rakev, kterou pokrývaly květiny a mech, vyprovodil průvod do zahrady.

„O víkendu jsme se definitivně rozloučili s PK… Děkuji všem, kteří mu v uplynulých dnech věnovali pozitivní vzpomínku,“ napsal na Twitteru ředitel PPF pro vztahy s veřejným sektorem Vladimír Mlynář.

Poslední rozloučení s nejbohatším Čechem proběhlo podle informací webu Blesk.cz u Kellnerova sídla v Dejvicích. Rodina vyprovodila dřevěnou rakev s tělem zesnulého do zahrady, pokrývaly ji květiny, mech, větvičky se šiškami a kůra. Během pohřbu spočinula na katafalku mezi vzrostlými stromy.

Kellnera při rozloučení připomínaly také dvě fotografie na stojanech, na kterých je podnikatel zachycen s úsměvem na tváři. Pod nimi byly umístěny smuteční věnce, kytice a svíčky. Na poslední cestu zemřelého podnikatele vyprovodily tóny písně od Boba Dylana Knocking on Heaven's Door (Klepání na nebeskou bránu).

Spolu s Kellnerem zahynuli další čtyři lidé

Soukromý Boeing 737NG skupiny PPF, kterou Kellner vlastnil, měl jeho ostatky přepravit do Čech už v pátek v brzkých ranních hodinách. Letadlo mělo dále pokračovat do francouzského Lyonu, kam dopravilo ostatky Benjamina Larochaixe, který se v osudný den ve vrtulníku také nacházel.

Šestapadesátiletý Kellner tragicky zahynul při havárii vrtulníku 27. března na Aljašce. Spolu s ním zemřeli další čtyři lidé – již zmíněný Benjamin Larochaix, Gregory Harms, Sean McManamy a pilot Zachary Russel. Jediný, kdo nehodu přežil, byl snowboardista a fotograf David Horváth.

Tagy: