Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zdecimovaný Bayern bude v Paříži dohánět ztrátu, Chelsea má blízko k semifinále

Obhájce triumfu v Lize mistrů je v potížích. Nejen že ve čtvrtfinálové odvetě v Paříži musí Bayern zvítězit poté, co doma podlehl Paris St. Germain 2:3, ale zároveň se potýká s řadou zranění. Chybí například kanonýr Robert Lewandowski, z úvodního čtvrtfinále i Leon Goretzka a nad dalšími visí otzaník. Poradí si bavorský velkoklub? Fotbalisté Chelsea pak v Seville hájí výsledek 2:0 proti Portu. Sestřihy obou duelů sledujte na programu ČT sport od 23:00. 

Spoluhráči z Bayernu obhlíží stav zraněného Kingsley Comana
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/EIBNER autor: Sascha Walther

Bavorský tým doplatil v prvním utkání v Mnichově na nebývalou efektivitu soupeře, který dal tři góly ze čtyř střel na branku. Navzdory tomu, že sám vyslal v repríze loňského finále 31 pokusů, prosadil se jen po hlavičkách Erica Maxima Choupa-Motinga a Thomase Müllera. Bayern v Lize mistrů prohrál po 19 zápasech. Pokud chce postoupit, musí po předchozích čtyřech porážkách na hřišti PSG poprvé zvítězit.

"Každý z nás se teď musí v tomhle zápase stát lídrem a vůdčí osobností. Všichni budou muset ukázat charakter a víru ve vlastní schopnosti. Věřím, že postoupíme, protože už v prvním duelu jsme byli lepší," uvedl obránce Joshua Kimmich. Z posledních devíti čtvrtfinále fotbalisté Bayernu osmkrát postoupili.

Trenér Hansi Flick nebude moci nadále počítat s kanonýrem Robertem Lewandowským, jenž laboruje s kolenem. Kvůli zranění nedohráli minulý duel Niklas Süle a Leon Goretzka. Lídr bundesligy o víkendu nečekaně klopýtl doma (1:1) s Unionem Berlín, s nímž výhru ztratil pět minut před koncem. Z tohoto utkání navíc odstoupil o přestávce i Kingsley Coman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - PSG

PSG vyhrál ve Štrasburku 4:1 a v domácí soutěži dál ztrácí na vedoucí Lille tři body. Pařížané se budou muset obejít bez kapitána Marquinhose a otazník visí i nad brankářem Keylorem Navasem, který poslední ligové utkání nedohrál. Po negativních testech na covid-19 se však vrací Marco Verratti a Alessandro Florenzi.

"Jsme rádi, že se nám podařilo v prvním zápase vyhrát. Ale víme, jak obrovsky těžká bude odveta," uvedl trenér Mauricio Pochettino. Bude opět spoléhat na Kyliana Mbappého, jenž dal před týdnem dvě branky a celkem se už v tomto ročníku prestižní soutěže trefil osmkrát.

Při stoprocentní domácí bilanci Pařížané od Bayernu inkasovali v Parku princů ze čtyř zápasů jen jeden gól a na vlastním stadionu dosud v evropských pohárech neprohráli s žádným německým soupeřem (osm vítězství, remíza).

Bayern odehraje 100. zápas ve vyřazovací fázi Ligy mistrů a bude po Realu Madrid druhým týmem, který této mety dosáhne. Vítěz narazí v semifinále na lepšího z dvojice Manchester City - Dortmund.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Porto - Chelsea

Ještě lepší pozici do odvety než PSG má Chelsea, která zvítězila v prvním duelu s Portem díky brankám Masona Mounta a Benjamina Chilwella 2:0. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru se i tentokrát bude hrát v Seville. "Je potřeba zůstat koncentrovaní. Nesmíme myslet na to, že máme náskok, to by byla velká chyba," uvedl záložník Jorginho.

Chelsea neprohrála s Portem v Lize mistrů šest z posledních sedmi zápasů, navíc pod trenérem Thomasem Tuchelem podlehla v jediném z uplynulých 18 soutěžních utkání.

"Blues" mohou do semifinále postoupit poprvé od roku 2014. Porto se ze čtvrtfinále nedostalo třikrát za sebou. Soupeře z Anglie neporazilo už sedmkrát po sobě. Vedle Mehdiho Taremiho se portugalskému celku vrátí po karetním trestu také Sergio Oliveira, který dvěma góly pomohl k vyřazení Juventusu v osmifinále. Postupující se utká buď s Realem Madrid, nebo Liverpoolem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články