Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Policie odhalila černou výrobnu anabolik, zadrženy desítky osob!

Ronnie.cz > Medicína > Doping

[Text: Policie ČR] Zadržení rozsáhlé kriminální sítě obchodníků se zakázanými látkami s hormonálním účinkem v rámci mezinárodní operace probíhající souběžně na území devíti evropských států.

V rámci mezinárodní operace probíhající na území devíti evropských států policisté v uplynulých dnech zadrželi rozsáhlou organizovanou skupinu obchodníků se zakázanými látkami s hormonálním účinkem. Jednalo se o obchodované objemy velkého rozsahu, v řádech minimálně pěti milionů ampulí anabolických látek, během jednoho roku. Společný vyšetřovací tým, jehož vznik iniciovala Česká a Slovenská republika prostřednictvím Eurojustu, ke kterému se následně připojilo Maďarsko a jehož se rovněž účastnil Europol, spolupracoval s orgány činnými v trestním řízení Rumunska, Spolkové republiky Německo, Nizozemí, Švédska, Itálie a Španělska.

V případě nelegální obchodované látky se jednalo o falzifikát oficiálního léčiva, v podobě ampulí a tablet, který byl od originálu velmi těžko rozeznatelný. Účinná látka pro výrobu falzifikátů léčiv pocházela z Číny, samotná výroba probíhala v průmyslovém areálu na území Rumunska. Odběratele anabolických steroidů v podobě falzifikátů léčiv tvořili jak v České republice, tak v ostatních zemích EU, zejména profesionální kulturisté, powerlifteří a majitelé a zákazníci různých fitness center. V čele organizované skupiny stáli tři hlavní pachatelé, dva slovenští státní příslušníci a jeden turecký státní příslušník trvale pobývající na území České republiky.

Jednalo se o vysoce organizovanou skupinu osob, která měla důkladně propracovaný systém procesu výroby daných substancí, přeposílání zásilek prostřednictvím přepravních společností v rámci celé EU, předávání finančních prostředků a komunikačních kanálů v podobě šifrovaných datových hovorů, jež využívala pro domlouvání potřebných kroků v rámci páchání trestné činnosti.

Samotná trestná činnost probíhala tak, že organizátoři zajistili výrobu a dovoz účinné látky z Číny, na území Slovenska od oficiální firmy zabývající se výrobou medicínských obalů objednali skleněné ampule v řádech milionů kusů a na území České republiky nechali vyrobit papírové přebaly, které se nelišily od originálu. Samotná výroba a kompletace padělků léčiv probíhala v průmyslovém areálu na okraji města Arad v Rumunsku, odkud výrobky putovaly buď cestou České a Slovenské republiky, nebo již rovnou odběratelům do jednotlivých států, kteří je již přímo nebo prostřednictvím dalších kontaktů prodávali koncovým uživatelům.

V rámci trestního spisu "Tovaryš", vedeného v České republice, který dozoruje Městské státní zastupitelství v Praze, jsou vedeny s šesti osobami úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem dle ustanovení § 288 odst. 1 odst. 3 písm. b) odst. 4 písm. c) trestního zákoníku a ze spáchání trestného činu účast na organizované zločinecké skupině dle ustanovení § 361 odst. 1 trestního zákoníku. Osoby jsou stíhány vazebně. Trestní sazba za tyto trestné činy je pět až dvanáct let.

Souběžně s realizací operace na našem území proběhla realizace i na Slovensku a v Rumunsku. Na Slovensku bylo zadrženo 18 osob a v Rumunsku kompletně vybavená výrobna anabolik včetně chemikálií, obalů a strojů. Další osoby byly zadrženy na území všech spolupracujících států EU.

Při realizaci operace na území ČR byly v rámci trestního řízení a provedených domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor zajištěny dvě nemovitosti, tři osobní automobily, větší množství různých druhů anabolik a padělků léčiv, mobilní telefony a výpočetní technika. Vše v hodnotě zhruba 20 mil. Kč.

Prověřování trestné činnosti a realizace operace probíhala na území ČR ve spolupráci se specializovanými složkami dalších celorepublikových útvarů a Krajských ředitelství Policie ČR.


Zdroj a foto:
Policie ČR



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

21.09.21:22Sárinka.S - To by ses divil, a proč bylo tolik umrtí? Alenka chtěla mí..
14.04.23:23vlkodav - I pana Slav oje spol
13.04.15:10R_K - To není možný, v českým fitness přeci žádný bobulky nejsou..
13.04.14:36Radoslav - Slyšel jsem že i chytli v téhle operaci i známá česká jmén..+5
13.04.14:00Zodiak411 - Jestli jsem to správně pochopil, tak dělali fake věci, tak..+1
13.04.13:52Tomas92 - Dobře rozjetej byznys, jak na ně přišli?
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie