Hlavní obsah

Očkovat zaměstnance chce 80 procent firem, jakmile budou vakcíny

Novinky, ČTK, bož

Přibližně 80 procent českých firem chce očkovat své zaměstnance proti nemoci covid-19 ve chvíli, kdy budou dostupné vakcíny. Zájem o očkování mají zejména větší firmy z oblasti zdravotnictví a farmacie, stejně jako průmyslové podniky. Vyplývá to z výsledků průzkumu PwC CEO Survey.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Do průzkumu se do konce března zapojilo 240 generálních ředitelů firem působících v Česku.

O něco větší zájem o očkování mají podniky s více než 250 zaměstnanci. Z nich je pro 85 procent. U menších firem je to 78 procent.

O něco menší zájem o očkování mají firmy z oblastí maloobchodu a logistiky, kde se kladně vyjádřilo 75 procent ředitelů.

Výsledek očkování: Půlka Anglie je už měsíc téměř úplně bez covidu

Koronavirus

Motivovat zaměstnance k případnému očkování se podle průzkumu PwC chystá 26 procent oslovených šéfů. V průmyslových firmách je to okolo 36 procent.

Výsledky průzkumu přibližně odpovídají zjištění Sdružení automobilového průmyslu mezi členskými firmami. V březnu 68 procent firem uvedlo, že je ochotno pomoci státu s očkováním za každou cenu, a dalších 12 procent, že je ochotno pomoci s očkováním, pokud by obdržely příspěvek od státu.

Evropská unie hází přes palubu vakcíny AstraZeneca a Johnson & Johnson

Koronavirus

Firmy mají v současnosti povinnost své zaměstnance pravidelně testovat. Očkování v Česku závisí především na přísunu dostatečného množství vakcín od dodavatelů. Očkováno alespoň jednou dávkou vakcíny proti covidu-19 bylo zatím 1,44 milionu Čechů. Ukončené očkování má zhruba tři čtvrtě milionu z nich.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám