Hlavní obsah

Bitcoin dál roste, kurz atakoval hranici 65 000 dolarů

Teprve během uplynulého víkendu se bitcoin vrátil nad hranici 60 000 dolarů (1 300 630 Kč), kurz navzdory drobným výkyvům nicméně posiloval prakticky celý tento týden. Ve středu pak byl stanoven nový rekord, kdy se v jednu chvíli hodnota přiblížila až k hranici 65 000 dolarů (1 409 530 Kč). Vyplývá to z informací jednotlivých burz.

Článek

Až do tohoto týdne představovala rekordní kurz suma 61 556 dolarů, což odpovídá 1 334 840 Kč. Za tuto sumu se nejznámější kryptoměna na světě obchodovala v polovině března. Následně ale kurz kolísal klidně i o několik tisíc dolarů směrem vzhůru i dolů.

V tomto týdnu nicméně hodnota bitcoinu výrazně rostla, zatím absolutní rekord byl ve středu stanoven kurzem 64 829 dolarů (1 406 420 Kč).

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Sluší se také připomenout, že teprve na přelomu loňského a letošního roku byla vůbec poprvé překonána hranice 30 000 dolarů (650 830 Kč). O rok dříve byl kurz dokonce jen 7000 dolarů (151 860 Kč).

Právě prolomení třicetitisícové hranice ale přilákalo celou řadu investorů, kteří neustále ženou kurzy směrem vzhůru. V únoru se například automobilka Tesla stala velkým hráčem na trhu s kryptoměnami, když nakoupila právě bitcoiny za 1,5 miliardy dolarů (přes 32 miliard korun). V březnu pak zakladatel Elon Musk oznámil, že lidé v USA mohou za bitcoiny nakupovat jeho elektromobily.

Bitcoin přijímá jako platidlo celá řada obchodníků. Tesla je nicméně první automobilkou, která se k podpoře kryptoměn touto cestou odhodlala. Chystají se navíc i další, bitcoin jako platební prostředek nevyloučila automobilka General Motors.

Zájem roste i v Česku

Zájem o bitcoin a další kryptoměny se zvyšuje i v České republice. Jen za první tři měsíce letošního roku se v tuzemsku prodaly virtuální mince v celkové hodnotě téměř 2,3 miliardy korun.

Meziročně jde v rámci Česka o trojnásobný nárůst. „Dá se říct, že na začátku roku Česko zachvátila bitcoinová horečka, což souviselo s prudkým nárůstem ceny až na dvojnásobek. Růst by mohl zřejmě pokračovat. Dalším důvodem je omezení jiných investičních příležitostí a snadný způsob nakupování bitcoinů,“ prohlásil ředitel Bitstock.com Martin Stránský.

Zdůraznil přitom, že na Slovensku byl objem obchodu s digitálním zlatem v porovnání s Českem zhruba třetinový a v lednu až březnu dosahoval přibližně 800 milionů Kč.

Češi letos nakoupili kryptoměny za 2,3 miliardy korun

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám