reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Velký e-shop s PC a konzolovými hrami Xzone mění složení majitelů

Společnost Xzone, která se zaměřuje na prodej a distribuci PC a konzolových her (screen z jedné z nejprodávanějších her Outriders), herního příslušenství a kreativních doplňků pro fanoušky her, TV seriálů a filmů, mění portfolio majitelů.

Xzone provozuje stejnojmenný e-shop a tři kamenné prodejny (Praha, Brno, Ostrava). Až doposud firmu vlastnilo pět společníků s následujícími obchodními podíly: 30 procent Martin Schovanec, 20 procent Jiří Pospíšil, 20 procent Jan Hanuš, 15 procent Bohuslav Schovanec a 15 procent Ladislav Hadač. Poslední dva uvedení nyní prodali podíly zbylým společníkům. Aktuálně tak v Xzone Martin Schovanec vlastní 42,8 procenta, Pospíšil 28,6 procenta a Hanuš 28,6 procenta.

"Můj otec a jeho dlouholetý společník v podnikání pan Hadač jsou již důchodového věku a nechtěli se nadále aktivně podílet na chodu společnosti. Rozhodli se raději využít dosažených výsledků v budování podniku v podobě peněz z prodaných obchodních podílů, které mohou ve zdraví užít," uvedl Martin Schovanec. "V odkupu podílů zbylými společníky navíc vidím důležitý stabilizační krok z pohledu budoucnosti firmy."

Podle předběžných výsledků Xzone za uplynulý fiskální rok (skončil v březnu 2021) dosáhla obratu okolo 111 milionů korun bez DPH. V meziročním srovnání to představuje růst okolo 26 procent. "Růstu napomohlo krom jiného také uvedení nové generace herních konzolí koncem minulého roku a silné herní tituly jako například The Last of Us II nebo Cyberpunk 2077," doplnil Schovanec.