Hlavní obsah

Ford Bronco dostane šestikolovou verzi

Šestikolky na základě významných terénních aut už dnes nejsou zcela výjimečné, takže i „velký” Ford Bronco bude takovou variantu mít. Připraví ji americký úpravce Maxlider Brothers Customs a bude za ni chtít téměř devět milionů korun.

Foto: Ford

Ford Bronco (Ilustrační foto)

Článek

Mercedes možná ani netušil, co svou exkluzivní kreací jménem G 63 AMG 6x6 způsobí, když ji v roce 2013 představoval – snad každý významný offroad dnes má šestikolovou verzi. Platí to pro Jeep Gladiator, kterému dokonce úpravce Rezvani nadělil třináct stovek koní, a nově i pro Ford Bronco. Na ten si plánují posvítit u firmy Maxlider Brothers Customs, sídlící v americkém státě Illinois.

Fotografie hotového stroje zatím nejsou k dispozici, firma pouze na Facebooku a Instagramu zveřejnila ilustrace. Vidíme však, že základem je čtyřdveřová varianta bronca a všechny dveře zůstávají. Protažená je zadní část kabiny, tedy zavazadlový prostor.

Na světě zatím není příliš konkrétních informací, ale víme o přizvednutí podvozku a dalších úpravách na odpružení. Za zmínku stojí také ohromná střešní zahrádka pro ty, komu by vnitřní prostor nestačil, a cena. Ta začíná na 399 tisících dolarů, tedy 8,73 milionu korun. Na pohled spousta peněz, ale pro podobné stavby je to normální částka.

Podobné šestikolky většinou přicházejí také s podstatně zvýšeným výkonem – jednak kvůli číslu samotnému, ale také proto, aby motor zvládl přidanou hmotnost i odpor přenosové soustavy.

Ford představuje nové bronco, ikonický off-road umí být odvázaný i civilnější

AutoMoto

O úpravách motoru v tomto případě zatím nevíme, tak zbývá jen připomenout, že sériové bronco je poháněno buď 2,3l čtyřválcem o 274 koních nebo 2,7l šestiválcem o 314 koních.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám