Neúspěšný opavský hon na Zajíce aneb Události 26. kola FORTUNA:LIGY

15.04.2021, 09:02
Názory a komentáře
Vrcholem šestadvacátého kola FORTUNA:LIGY pochopitelně bylo derby pražských "S". Sparta potřinácté v řadě nedokázala zvítězit, o vítězství domácích v Edenu rozhodli Holeš a Tecl. Nebyl to však jediný atraktivní zápas, který se hrál. A vlastně ani jediné derby...

Jen pár desítek minut před výkopem skončilo utkání dvou celků bilancujících nad propastí. Mladá Boleslav v Teplicích vyhrála a přiblížila se záchraně, naopak skláři se budou muset ohlížet za sebe. Zbrojovka totiž vyloupila České Budějovice.

V zápase dvou pohárových aspirantů Slovácko zdolalo Liberec, uspěl i Jablonec, naopak Plzeň v Karviné jen remizovala. Bitvu o Slezsku zvládnul s naprostým přehledem Baník, tu o Ďolíček zase Bohemka.

Zápas kola


Teplice - Mladá Boleslav

Toto klání by se navzdory předsezonním očekáváním dalo zařadit mezi ta záchranářská. Boleslav sice na severu Čech brzy po Žitného trefě prohrávala, zanedlouho ale srovnal Zmrhal a po pauze Klíma se Škodou dokonali obrat, který znamenal posun Středočechů na čtrnáctou příčku před svého soka.



Gól kola


1. Tomáš Holeš (Slavia Praha)

Po gólu na Arsenalu zpečetil Holeš svůj životní týden brankou proti Spartě. Sama o sobě jeho střela byla zdařilá, pohlednost této trefy korunovala ještě kombinace v podání slávistů, která tomu předcházela.



2. Tomáš Zajíc (Baník Ostrava)



3. Jaromír Zmrhal (Mladá Boleslav)



Jedenáctka kola





Brankář - Jiří Ciupa (Karviná)

Celkově devíti zákroky oproti pouhému jednomu obdrženému gólu výrazně napomohl Slezanům k cennému bodu, který vybojovali s Plzní. Činit se musel hned v úvodu při Šulcově tutovce nebo třeba proti Havlově hlavičce, jíž bravurně vytáhl na břevno.

Pravý obránce - Martin Dostál (Bohemians Praha 1905)

Z pozice křídelního obránce byl během zápasu hodně vidět. Nejvíce na samém začátku druhé půle, kdy přesným centrem asistoval na gól Osmančíka. Připravil i několik dalších zajímavých pasů, ty už se ale neujaly.

Střední obránce - Vojtěch Kubista (Jablonec)

Dlouho hrály v utkání prim obrany včetně té jablonecké s Kubistou ve své řadě, právě on pak odšpuntoval gólovou druhou půli. Hlavičkou po Jovovićově centru totiž dokázal rozvlnit síť.

Levý obránce - Jan Kalabiška (Slovácko)

Vyslal několik zajímavých pasů, tradičně byl aktivní dopředu a odvedl si i svůj vysoký standard směrem do obrany. V závěrečné čtvrthodině mohl navýšit vedení Slovácka, avšak výtečným reflexivním zákrokem proti němu zasáhl Knobloch.

Pravý záložník - Peter Štepanovský (Zbrojovka Brno)

Po pětapadesáti minutách se zapsal do statistik utkání, to když z rohového kopu našel Texla, jenž otevřel gólový účet zápasu. Vzápětí pobídl ke skórování i Filu, proti tomu se ovšem vyšvihl Drobný.

Střední záložník - Tomáš Holeš (Slavia Praha)

Vrcholem jeho snažení v derby pražských "S" se stala situace ze závěru první půle, kdy po narážečce o Stanciua zakroutil balón na zadní tyč. Dařilo se mu i jinak, přesun zpět do středu pole zvládnul skutečně na jedničku.

Střední záložník - Jiří Texl (Zbrojovka Brno)

Vítězná branka se v boji o záchranu pokaždé počítá, zvláště když je na hřišti soupeře. Texl se dobře uvolnil na přední tyči a pár minut po přestávce skóroval. Ve středu pole si i ve zbytku zápasu počínal solidně.

Levý záložník - Jaromír Zmrhal (Mladá Boleslav)

Druhou ligovou trefou po návratu do ligy se podílel na veledůležitém úspěchu Středočechů. Po čtvrtině utkání poslal balón přesně ke vzdálenější tyči, nakonec si připsal i asistenci. Jeho střílený centr totiž v závěru dopravil do brány Škoda.

Útočník - Jiří Klíma (Mladá Boleslav)

Jen pár desítek sekund po návratu ze šaten si našel Ladrův centr, který hlavičkou poslal za Čtvrtečkova záda. Vzápětí mohla tato souhra slavit úspěch podruhé, tentokráte se ale po rohovém kopu teplický gólman zaskvěl.

Útočník - Michal Papadopulos (Karviná)

Jedním hrdinou utkání s Plzní byl z pohledu Karviné brankář Ciupa, tím druhým útočník Papadopulos. Po Čmelíkově centru a zaváhání obrany totiž dokázal procpat balón za gólmanova záda, po této trefě už viktoriáni dokázali jen srovnat.

Útočník - Tomáš Zajíc (Baník Ostrava)

Jediný dvougólový střelec šestadvacátého kola. Po úvodním neuznaném zásahu se nevzdal a prakticky okamžitě si poradil s obranou a nechytatelně zakončil. V závěru první půlhodiny utekl soupeřovým hráčům, obešel gólmana a do odkryté klece skóroval podruhé.

Nemělo by vám uniknout


Bohemka ve venkovním zápase na svém hřišti začala dobře. Prosadila se z penalty, ke které jí zbytečným faulem pomohl Filip Čihák. Čas 1:21.


Podruhé během krátké doby navíc museli Pardubičtí dohrávat v deseti kvůli kopnutí protihráče do hlavy. Tentokráte se v závěru první půle provinil Prosek. Čas 1:53.


Příbram Olomouci dlouho vzdorovala, ale nakonec padla. Na vině byla vlastní branka, když si balón do svatyně srazil Filip Zorvan.


Milan Knobloch neodehrál proti Slovácku svůj nejlepší zápas, což korunoval faulem na Reinberka. Po něm se kopala penalta, ze které Jurečka rozhodl o vítězství mužů z Uherského Hradiště. Čas 1:48.


Pokutový kop díky nešikovnosti bránícího hráče, jmenovitě Havla, zahrávala i Zbrojovka. Padající Havel totiž s sebou stáhl i Filu, což zraku sudího neuniklo. Čas 2:08.


Zachyceno na sociálních sítích


Rubrika tentokráte zejména o derby. Sparťanům se držení transparentu vyplatilo.


Ale zas taková sláva, aby z toho byly tři body, to nebyla.


Stejný obrázek, jiný popisek.


Osamocený Zdeněk Houštecký na protější tribuně sám o sobě zaujal spoustu lidí...


...a co teprve natož když začal tančit.


A na závěr, pokud by Vám uniklo něco z úterní dohrávky.


VAR v akci


Nebýt VARu, nastříleli by Klokani Pardubicím dokonce tři branky. Jenže ta poslední Puškáčova nebyla kvůli ofsajdu nakonec uznána. Čas 2:26.


Hodně dlouho se sudí u videa zabývali tím, zda by Karviná měla proti Plzni kopat penaltu. Její někdejší hráč Ba Loua totiž trefil míč rukou, nakonec však prý o nic nepovoleného nešlo.


Hned dvakrát došlo k pozdní změně gólového verdiktu v Ostravě. Zajícův individuální únik hodně opožděně zastavil i pomezní, jehož názor sdílel i videoasistent.


Ve druhé půli se pak rozhodlo ve prospěch Baníku, tentokráte se zkoumalo, zda Buchtova rána po odrazu od břevna byla za brankovou čarou.


Změny v tabulce


Slavia díky vítězství navýšila náskok na čele a po dohrávkách jí k jistotě titulu ve zbylých osmi zápasech stačí získat deset bodů. Druhý je aktuálně Jablonec, avšak jen těsně před Spartou se zápasem k dobru a Slováckem.

Odepisovat z boje o Ligu mistrů bychom neměli ani Plzeň, která má oproti Jablonci o utkání méně, ztrátu osmi bodů a hlavně solidní formu. Naopak Liberci se evropské poháry vzdálily, dotahovat se na něj nyní začínají Pardubice, Ostrava i Olomouc.

Poměrně v klidu si hoví další čtveřice Bohemians, Dynamo, Karviná a Zlín, záchraně se přiblížila i Mladá Boleslav. Naopak rozdílem jediného vítězství jsou v bezpečí Teplice, na něž se může dotáhnout Brno. V případě Opavy a Příbrami se situace jeví býti ztracenou.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha26215072:1568
2.FK Jablonec26164644:2852
3.Sparta Praha25163654:2951
4.1. FC Slovácko26155647:2650
5.Viktoria Plzeň25135744:2844
6.Slovan Liberec26127737:2343
7.FK Pardubice261151027:3438
8.Baník Ostrava26107936:2537
9.Sigma Olomouc26910732:2637
10.Bohemians Praha 19052689928:2833
11.Dynamo České Budějovice26710927:3531
12.MFK Karviná26791028:3930
13.Fastav Zlín26851326:3629
14.FK Mladá Boleslav26591232:4324
15.FK Teplice26651528:5623
16.Zbrojovka Brno26481421:3920
17.SFC Opava26361716:5215
18.1. FK Příbram26281617:5414

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Titulek

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední věta je absolutní kravina. Asi si autor popletl Karvinou s Příbramí.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Autor již opravil a vyměnil Karvinou Příbramí.

Reagovat
Mimalu

Neuvěřitelné A trvalo to jenom pár let než někomu docvaklo že je tu něco špatně...

http://www.fcslovacko.cz/clanek/slovacko-ziskalo-klubovou-akademii-facr/8202.html

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele