Hlavní obsah

Ukrajinské aerolinky plánují zážitkový let nad Černobylem

S takzvanými „lety do nikam“ se v posledních měsících roztrhnul pytel. K trendu se nyní chtějí připojit také Ukraine International Airlines, které koncem dubna nabídnou zážitkový let nad jadernou elektrárnou Černobyl, přesně 35 let po výbuchu tamního reaktoru. Podle společnosti si cestující užijí výhledy z nevšední perspektivy.

Foto: Profimedia.cz

Let se uskuteční 25. dubna.

Článek

Let se uskuteční 25. dubna a kroužit se bude nejprve nad Kyjevem a poté nad Černobylem. „Pasažéři si vychutnají výhledy z nejneobvyklejších úhlů, ale také v nejnižší možné letové hladině 900 metrů,“ okomentovaly let aerolinky. „Mimo to také prohloubí své znalosti o důvodech a následcích černobylské katastrofy,“ doplnily.

Letu se má podle serveru Independent zúčastnit některá ze společností, která běžně nabízí výlety do oblasti elektrárny. Mimo to bude na palubě přítomno také několik pilotů — tedy kromě těch v kokpitu — kteří se podělí o historky z letectví. Účastníci se budou moci také vyfotografovat v pilotní kabině, pravděpodobně v době, kdy bude letadlo stát na zemi.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Detailní fotografie havarovaného čtvrtého bloku.

Součástí vyhlídkového letu bude rovněž tombola o hodnotné ceny, kterými budou suvenýry aerolinek UIA, hlavní výhrou pak bude jednodenní výlet do černobylské zóny.

Cena palubního lístku je stanovena na 2970 ukrajinských hřiven, tedy necelé tři tisíce korun. Je to podstatně méně, než stojí „lety do nikam“ u jiných společností. Zážitek by neměl být pro cestující nikterak nebezpečný, přestože letadlo proletí skutečně nízko nad sarkofágem, který vybuchlý reaktor zakrývá.

Letadlo nabralo několikahodinové zpoždění kvůli rvačce na palubě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám