Hlavní obsah

Ostré Mini John Cooper Works prošlo faceliftem

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mini v lednu letošního roku představilo aktualizovanou řadu svého malého modelu. Nyní je na řadě i verze John Cooper Works.

Foto: Mini

John Cooper Works 2021

Článek

Mini přepracovalo svoji sportovní chloubu jak v exteriéru, tak i v interiéru. Při prvním pohledu na vůz si lze všimnout zvětšených vzduchových otvorů a přepracovaných nárazníků. Jiné jsou i boční lišty či mírně přepracované kulaté světlomety.

Mini prošlo modernizací, má adaptivní tlumiče a výraznou příď

AutoMoto

Uvnitř auta je nový infotainment, který nyní disponuje novým softwarem, a především lepší grafikou. Vůbec poprvé bude v JWC možnost umístit na obrazovku takzvané widgety, ve kterých si bude moct řidič zvolit vlastní obsah. K dispozici je i několik nových barev obložení interiéru a také ambientního osvětlení.

Hlavní vylepšení ale mnozí čekali pod kapotou. Kdo si však myslel, že se bude zvyšovat výkon, ten se spletl. I nadále totiž pod kapotou zůstane ověřený čtyřválec o objemu 2,0 litru a výkonem 231 koní.

Test Mini JCW: Dospělejší, než si myslíte

AutoMoto

Standardně ho Mini napojilo na šestistupňovou manuální převodovku, jde ale objednat i s osmistupňovým automatem. S ním z 0 na 100 km/h zrychlí vůz za 6,1 sekundy, bez něj za 6,3 sekundy.

Podstatná technická inovace tu přeci jen je. Pro nový modelový rok je podobně jako u standardních verzí k dispozici adaptivní odpružení. České ceny zmodernizovaného sportovního hatchbacku a kabrioletu zatím nejsou známy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám