Hlavní obsah

Svítící žárovkové řetězy jsou velkým trendem venkovního stolování

Novinky, Kristýna Křížová

Kdo letos bude moci stolovat venku, bezpochyby toho bude využívat v plné míře a s plnou parádou. Neobvyklou oblibu si v posledních letech získávají světelné řetězy, které zpříjemní stolování v pozdějších večerních hodinách a zároveň mají i dekorativní funkci.

Foto: Garden Trading

Řetězy můžete umístit i na sloupy a volně je svěsit. Oddělíte tak na zahradě jednotlivé zóny.

Článek

Světelné řetězy by měly být umístěny v dostatečné výšce tak, aby o ně ani nejvyšší host nezavadil, pokud bude vstávat od slavnostně prostřené tabule. Uplatnit se dají ale nejen nad stolem, ale i na stěnách teras a balkonů.

Foto: Lights4fun, Garden Trading

Pro osvětlení svatebních hostin volte řetězy v bílém provedení.

Na narozeninových oslavách v létě oceníte barevné varianty, které mohou i blikat. Ty bezpochyby podpoří taneční náladu a exteriér rozhodně rozveselí. Zároveň jsou také ideální na dětské party, kde by barvy rozhodně neměly chybět.

Foto: Nedgis, Kinder raume

Narozeninové oslavy snesou barevnější provedení řetězů i žárovek.

Pokud chcete ušetřit, volte solární řetězy, které nemusíte připojovat do zásuvek. Jejich výhodou je, že o ně tedy nemusíte příliš pečovat a exteriér je tak kdykoliv připravený na pobyt v něm.

Foto: Nedgis

Světelné řetězy jsou hitem venkovního stolování. Pro slavnostnější atmosféru přidejte i girlandy s vlaječkami.

Pakliže těžko hledáte, kam byste žárovky zavěsili tak, aby byly dostatečně vysoko, můžete využít stolní konstrukci. Na ni můžete večer zavěsit světelný řetěz a ve dne třeba barevné girlandy nebo květiny. Stolování tak bude mít pokaždé jinou atmosféru.

Foto: Ella James

Zajímavým nápadem je umístění řetězu na konstrukci nad stůl.

Letos bude pobyt venku bezpochyby lákat více než v minulých letech. Pokud plánujete trávit dovolenou v tuzemsku, ale rádi byste i nové zážitky, zkuste si užít stanování v trendy boho stylu.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám