Založ si blog

Hypokriti odsudzujú za pozdrav “Na stráž”

Ja osobne nesúhlasím a nikdy nebudem súhlasiť za odsudzovanie ľudí za to, že sa zdravia nejakým pozdravom, hoci napríklad aj pozdravom “Na stráž”. Nesúhlasím s tým, že tento pozdrav treba zavrhnúť len preto, lebo sa ním zdravili počas Slovenského štátu.

Ja osobne toto považujem za hypokritické.

Pretože keď si porovnám pozdravy “Na stráž” a “Amen”, tak “Amen” používali tí katolícky inkvizítori, ktorí nie tak dávno v histórii ľudstva upaľovali ľudí za živa. Pápež sa za tieto ohavné činy po pár sto  rokoch ospravedlnil a ide sa ďalej. Ako keby bolo možné niečo takéto odčiniť nejakým ospravedlnením. Ja to vidím tak, že podľa logiky slovenských súdov by mal každý, kto hovorí Amen byť odsúdený, pretože týmto slovom prejavuje sympatie k ideológii, ktorá kedysi okrem ostatných zločinov upaľovala ľudí za živa a teda týmito ohavnými činmi porušovala ľudské práva, teda prejavil sympatie k skupine, hnutiu alebo ideológii, ktorá v minulosti smerovala k potlačeniu základných práv a slobôd, a ktorá hlásala v minulosti náboženskú nenávisť voči tým, ktorí mali iný názor, voči vedcom, voči ženám, či voči iným náboženstvám. Detto sa katolícka cirkev ospravedlnila za sexuálne zločiny páchané jej predstaviteľmi. Detto sa pápež ospravedlnil za koloniálne zločiny, ktoré spáchala cirkev v minulosti. Opäť sa teda de facto jednalo o skupinu, hnutie alebo ideológiu, ktorá smeruje a v minulosti smerovala k potlačeniu základných práv a slobôd, alebo ktorá hlása rasovú, etnickú, národnostnú, náboženskú nenávisť. Navyše katolícka cirkev naďalej mnohými svojimi teóriami, ktoré vnucuje ľuďom, ľuďom ubližuje, rovnako ako každá iná ideológia.

Ak má byť spravodlivosť slepá, tak nechápem, prečo jednej skupine stačí, keď sa jej predstaviteľ verejne teatrálne ospravedlní ale členov inej skupiny budú verejne každého osobitne kriminálne stíhať len za formu pozdravu.

Podľa môjho názoru nie je dôležité, ako sa kto oblieka, akej farby či strihu si oblečie košeľu. Nie je dôležité, ako sa pozdraví, pokiaľ nechrlí zo seba nenávisť, neponižuje iných či sa nad nich nevyvyšuje. Dôležité sú skutky daného jedinca či skupiny.

Som toho názoru, že títo ľudia odsúdení slovenskými súdmi za formu pozdravu, sú nespravodlivo odsúdení. Súdiť treba za skutky. Ako kedysi povedala kráľovná Elizabeth Prvá, „keď moji ľudia porušia zákon, budú potrestaní, dovtedy však budú pod mojou ochranou.“ Mimochodom, katolícka cirkev aj túto ženu prenasledovala. Rovnako ako dnes slovenské súdy prenasledujú ľudí za pozdrav “Na stráž”.


***

Aktualizované: Pre David C. 16:15 v diskusii: Presne tak. Veď je to absurdné aby ľudí kriminálne súdili za pozdrav či už ‘Česť práci’, či už za pozdrav ‘S pánom Bohom’ (ako sa hovorilo kedysi), alebo hoci za ‘Na stráž’. Zločin je nie v pozdrave, či v čísle, či v odeve. Zločin je v zlých skutkoch, vo vraždách, vo fyzickom alebo psychickom násilí, v krádežiach a tak ďalej.

 

*******

Pre cicero21 o 16:41. Not the point. Väčším a aktuálnejším zločinom, ktorý spôsobil nekonečné fyzické, finančné a mentálne utrpenie miliónom a miliardám ľudí dnes vrátane strát na životoch zatiaľ okolo 3 miliónov ľudí and counting sú niektoré toxické slová vyslovené predstaviteľmi/predstaviteľkami WHO, ktorí napriek spáchaným zločinom nikdy nebudú braní na zodpovednosť. Taká je ľudská “spravodlivosť”.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.