Hlavní obsah

Pepsi výrazně vzrostl zisk na 37 miliard, vedení srší optimismem

Bohumír Žídek, Novinky, Bohumír Žídek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké nápojářské společnosti PepsiCo v prvním čtvrtletí vzrostl čistý zisk o 27,6 procenta na 1,71 miliardy USD (37 miliard korun). Prodeje rostly rychleji, než se čekalo, uvedl server listu Financial Times.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Americká nápojářská společnost PepsiCo zvýšila čtvrtletní zisk.

Článek

Zisk na akcii bez mimořádných položek činil 1,21 dolaru, což překonalo očekávání analytiků, kteří předpokládali, že zisk bude odpovídat 1,12 dolaru na akcii. Čisté tržby vzrostly o 6,8 procenta na 14,82 miliardy dolarů (320,7 miliardy korun).

Ve druhém čtvrtletí navíc společnost očekává zrychlení růstu tržeb s tím, jak díky zvyšující se proočkovanosti populace bude stále více lidí navštěvovat restaurace, hospody, bary nebo kina.

Nemyslím si, že je pravděpodobné, že pět dní v týdnu v kanceláři bude i nadále normou
Hugh Johnston, finanční ředitel PepsiCo

Finanční ředitel společnosti Hugh Jonston poznamenal, že podle dostupných údajů v prvním čtvrtletí mobilita Američanů rostla. Častěji cestují a častěji navštěvují gastronomické podniky.

Mattoni a PepsiCo koupily Knjaz Miloš, největšího srbského výrobce minerálek

Ekonomika

Společnost vedle klasických colových nápojů Pepsi a limonád jako 7UP nebo Mirinda vyrábí také energetické sportovní nápoje Gatorade nebo tortillové chipsy Doritos.

„Očekáváme, že se jak nápojářskému, tak potravinářskému segmentu bude dařit s tím, jak se budeme dostávat z pandemie,” dodal Johnston optimisticky.

Společnosti v posledních 12 měsících uškodilo zavírání gastronomických a kulturních zařízení, případně to, že do nich lidé sami přestali chodit. Na druhé straně se však postupně lidé naučili její produkty konzumovat i doma.

To je podle Johnstona důležité i v kontextu budoucího vývoje. „Nemyslím si, že je pravděpodobné, že pět dní v týdnu v kanceláři bude i nadále normou,” konstatoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám