Billy Elliot: Představitel baleťáka Billyho zmužněl. Podle výrazných uší ho poznáte i po 21 letech

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Billy Eliot
Zdroj: Profimedia

Za svou hlavní lásku považuje tanec, nikoli hraní. Jamie Bell, představitel hlavního hrdiny Billyho Elliota ve stejnojmenném filmu, zde ztvárnil jakousi paralelu ke svému životu. Uplynulo již dvacet jedna let od doby, kdy si malého tanečníka Billyho Elliota zahrál. Podívejte se s námi, jak se herec od té doby změnil.

Malý Billy v divácky úspěšném filmu bojuje se svým okolím, a převážně s otcem, který pro jeho lásku k tanci nemá pochopení. Stejně tak si malý Jamie vysloužil ve škole posměch za to, že navštěvoval lekce baletu a tance.

V dětství terčem posměchu

Tahle životní lekce se mu nakonec hodila. Své zážitky z dětství tak ve filmu zúročil. Možná i proto mu jeho filmový debut vynesl cenu BAFTA za nejlepšího herce v hlavní roli. Mimochodem, pro roli Billyho Elliota byl vybrán z více než dvou tisíc uchazečů.

Otce nikdy nepoznal

Jamie Bell je anglický herec a tanečník. Narodil se v roce 1986 v Billinghamu v Anglii. Jeho rodiče se rozešli ještě před jeho narozením, a tak se svým otcem nikdy neměl žádný vztah. A ani ho netoužil poznat.

Napodoboval sestru při tanci

Jeho láska k tanci vznikla díky tomu, že doprovázel svoji starší sestru Kathryn na hodiny baletu. Pozoroval její lekce a pokoušel se napodobovat pohyby tanečnic. Sám pak v šesti letech začal hodiny tance navštěvovat a musel se pak vyrovnávat s nepochopením a posměchem od spolužáků.

Jamie pochází z taneční rodiny, jeho babička, matka i teta byly tanečnice. Jeho oblíbeným druhem tance je step.

Jamie Bell

Zdroj: Profimedia

Již během studia se Jamie zajímal i o herectví. Navštěvoval herecké kurzy a byl také členem hudebního divadla pro mládež. Po studiu se rozhodl naplno věnovat herectví.

Přestože hlavní role ve filmu Billy Elliot ho vynesla na vrchol, ve filmových kruzích sklízí obdiv i za vynikající ztvárnění vedlejších rolí. Jeho výkony ve filmech King Kong, Jumper, Odpor, Ledová archa či Fantastická čtyřka byly vysoce ceněny.

V roce 2011 zazářil v roli Tintina ve filmu Tintinova dobrodružství. Film se v letošním roce dočká pokračování. Uznání kritiků získal za ztvárnění Abrahama Woodhulla v dobovém televizním dramatickém seriálu s názvem Zvrat: Washingtonovi špioni.

Rozchody s Rachel Woodovou

Se svojí první manželkou, americkou herečkou Rachel Woodovou, se seznámil v roce 2005. Bylo to při natáčení videoklipu skupiny Green Day k písni Wake Me Up When September Ends. O rok později se rozešli, ale v roce 2011 se dali znovu dohromady. V roce 2012 se vzali a mají spolu syna. O dva roky později však opět oznámili rozchod.

Při natáčení sci-fi Fantastická čtyřka se dal Jamie dohromady s americkou herečkou s irskými kořeny Kate Mara. Pár se vzal v roce 2017 a o dva roky později přivítali na svět dceru.

Zdroj: thefamouspeople.com, wikipedia.org, csfd.cz
Autor: Michaela Pauerová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články