Ministr vnitra Jan Hamáček

Ministr vnitra Jan Hamáček Zdroj: ČTK

Jan Hamáček na tiskovce ČSSD v Lidovém domě po online sjezdu sociální demokracie (12.4.2021)
Jan Hamáček na tiskovce ČSSD v Lidovém domě po online sjezdu sociální demokracie (12.4.2021)
Jan Hamáček na tiskovce ČSSD v Lidovém domě po online sjezdu sociální demokracie (12.4.2021)
Jan Hamáček na tiskovce ČSSD v Lidovém domě po online sjezdu sociální demokracie (12.4.2021)
Nové vedení ČSSD po 1. online sjezdu. Jan Hamáček obhájil křeslo předsedy, Roman Onderka zůstal statutárním místopředsedou (12.4.2021)
12
Fotogalerie

Seru na to, ať si to vezme Havlíček. Hamáčkovi ruply nervy a vzdal se ministerstva zahraničí

Ministr dopravy i průmyslu a obchodu převezme pod svá křídla další ministerskou agendu. Poté, co z ČSSD nakonec nikdo neprojevil o post ministra zahraničí zájem, toto potvrdil předseda ČSSD Jan Hamáček.

„Já mám jenom jedny nervy. Už přes rok bojuju ve volezlým červeným svetru s covidem a do toho ještě musím dělat politiku. Babiš, ten chaotik sebestřednej, pořád do všeho kecá a trvá na tom, že bude rozhodovat úplně o všem, i když ničemu nerozumí, do toho ten zahořklej dědek na Hradě leze Rusku do prdele a diktuje si, koho má Babiš odvolat, a já se uprostřed toho všeho musím zavděčit všem. To není v mých silách.

Udělal jsem vstřícný gesto, když jsem vyrazil ministra zahraničí Petříčka, který se neplazil před Býchodem, a naopak se nás snažil směřovat na Západ v domnění, že jeho post převezme Zaorálek a na kulturu šoupnu Birkeho.

No jo, ale on mi Zaorálek couvnul. Jasně, mohl jsem se ho předtím zeptat, jestli chce být ministrem zahraničí, ale, ty vole, já jsem tady předseda, tak by měl dělat, co říkám, ne?

Tím pádem mi tam vznikl akorát chaos. Nejdřív jsem se rozhodl, že ministerstvo zahraničí povedu já, ale já na to prostě už nemám čas. Nakonec mě napadl Kulhánek. To je takovej šikovnej a pracovitej kluk. Tomu se to ze začátku líbilo, ale nakonec taky couvnul a já prostě říkám otevřeně, že už na to seru. Do voleb je pár měsíců, po nich jde stejně celá ČSSD včetně mě tak akorát do prdele místo do sněmovny, tak co já bych si tady ještě třepil prsty, že jo? Kašlu na to, ať si to dělá Havlíček,“ ukončil Jan Hamáček poněkud nezvyklý projev na tiskové konferenci, otevřel si ještě na pódiu lahváče, kterého do sebe loupnul na ex, zapálil si cigaretu, opřel se o řečnický pult a směrem do kamer i k novinářům vztyčil prostředníček.

„Určitě s tím nemám problém. Stačí, když budu spát denně o dvě hodiny méně, a post ministra zahraničí zvládnu levou zadní,“ nechal se slyšet Havlíček, který tak nově bude spát minus hodinu denně.

S možností ovládnout ministerstvo zahraničí je spokojen rovněž premiér Andrej Babiš. „Pan Havlíček to samozřejmě zvládne. Já mu věřím. Jsem rád, že budeme nyní spravovat i ministerstvo zahraničí. Otevírají se tak nové možnosti nejen Agrofertu, ale i částečně českým občanům,“ usmíval se premiér Andrej Babiš.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že u ČSSD si nikdo nemůže být ničím jistý.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>