Cesta Slavie Evropskou ligou končí. Na Arsenal v odvetě v Edenu vůbec nestačila

Před odvetným čtvrtfinálovým zápasem Evropské ligy UEFA živili slávističtí fanoušci a i fanoušci českého fotbalu obecně, že by mohla pražská Slavia navázat na své předešlé velice slušné až senzační výsledky v této soutěži, díky nimž se Pražané dostali právě až do čtvrtfinále. Jenže v Edenu se naplno ukázalo, na které straně je větší kvalita. Sešívaným se nevydařil vůbec vstup do utkání, když již po čtyřiadvaceti minutách prohrávali 0:3 a to, co s hráči nacvičoval kouč Jindřich Trpišovský, se tak sesypalo rázem jak domeček z karet. Do konce zápasu ještě na konečných 0:4 zvýšil Lacazette a po závěrečném hvizdu se tak Slavia mohla definitivně rozloučit s letošní Evropskou ligou.

Mělo to být varování, když po čtvrthodině hry vystřelil Saka na bránu ze střední vzdálenosti, trefil tyč a od ní se balón odrazil k Smithu Roweovi. Ten nikým nebráněn, neboť bránící slávisté tehdy byli jenom pouhými diváky, dorazil míč do branky. Gól však tehdy ještě neplatil, neboť po posouzení u VARu dospěl rozhodčí Cakir k tomu, že Smith Rowe byl v ofsajdu.

Za chvíli už ale gól Pépého platil a následovalo tak hrůzných šest minut. Po dvou minutách od tohoto gólového okamžiku následoval další, kdy pronikal do další šance opět Pépé. S ním si nevěděl rady bránící Hromada a nakonec z toho byl penaltový zákrok. K následnému pokutovému kopu se postavil Lacazette a ten s přehledem tuto situaci proměnil. O tři minuty později se dopředu pro změnu řítil Saka, jehož bránil Bořil, jenž ale na devatenáctiletého fotbalistu sám nestačil. Bořila tak Saka v klidu obešel do volného prostoru a následně zamířil k bližší tyči a to takovým způsobem, že se gólman Kolář jenom díval.

Mimochodem, Kolář neměl jistotu, že do tohoto duelu zasáhne. Muž s maskou a s helmou si totiž na středečním tréninku poranil rameno a nevypadalo to tak s ním vůbec dobře. Nakonec se ale dal do kupy a jistě tak patří k největším slávistickým bokjovníkům a tudíž i hrdinům Pražanů v Evropské lize.

Ze hry Slavie se tak tedy v tomto utkání rázem vytratila týmovost a kompaktnost, neboť právě díky těmto faktorům to svěřenci kouče Trpišovského v Evropě dotáhli tak daleko. Ze sešívaných se tak rázem stal bezradný komparz.

Do druhého poločasu se tak Trpišovský rozhodl poslat hned čtveřici čerstvých hráčů, ovšem na dosavadním obrázku zápasu se nic nezměnilo. Naopak na 0:4 zvýšil v 77. minutě Lacazette poté, co si dokázal poradit se Zimou a poté, co další bránící hráč Masopust opět jenom na celé dění koukal.

Pražané se ještě modlili, aby jim nakonec hosté nevstřelili nepopulárního bůra. Jen těsně vedle zamířil v závěru střídající Martinelli.

Slavia se tak tedy loučí pro sezónu 2020/21 s evropskou fotbalovou scénou, ovšem díky svým výkonům odcházejí se vztyčenou hlavou.

Odvetné čtvrtfinále Evropské ligy (15.4.2021):

Konečný výsledek:

Slavia Praha - Arsenal FC 0:4 (0:3)Branky: 21. z penalty a 77. Lacazette, 18. Pépé, 24. Saka

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) sk slavia praha Arsenal FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ministerstvo zdravotnictví, ilustrační fotografie.

Svrčinová na vlastní žádost končí jako hlavní hygienička

Vláda ve středu odvolala hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou na její vlastní žádost, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Do jmenování jejího nástupce bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení má být vypsáno v nejbližších dnech.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Většina zbraní z amerického balíčku pro Ukrajinu je již v Německu a Polsku ve skladech

Většina zbraní, které se Spojené státy americké chystají dodat Kyjevu v rámci nového balíčku podpory, se nachází ve skladech v Německu a Polsku.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy