Hlavní obsah

Staromládenecký dům Orlanda Blooma je opět na prodej, je o milion levnější

Elegantní, minimalisticky řešený přízemní dům na jedné z nejžádanějších adres v americkém Los Angeles je momentálně k mání. A jen o milion dolarů levněji než před dvěma lety. V současnosti si zájemce o staromládenecký dům herce Orlanda Blooma musí přichystat 7,999 milionu dolarů, tedy zhruba 176,2 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Dům, který si Orlando Bloom pořizoval, když žil sám, je na prodej.

Článek

Dům, který vlastnila hvězda filmové ságy Pán prstenů a později natočeného Hobita v době mezi svými dvěma partnerstvími, je momentálně k dispozici. Stojí v ulici Hillcrest Road, která je považována vzhledem ke své poloze za jednu z nejžádanějších adres v Los Angeles.

Čtyřiačtyřicetiletý herec jej koupil v roce 2017 za sedm milionů dolarů (tedy 154 milionů korun), informoval o tom svého času realitní web Realtor.

Sídlo bylo postaveno v roce 1959. Bloomovi jej o více než půl století později prodal mexický architekt Miguel Angel Aragonés, který stavbu vytvořenou v typickém stylu poloviny minulého století rozšířil a modernizoval. Sám herec pak pokračoval v architektových šlépějích a dům také dva roky ještě dál vylepšoval až do současné podoby.

Nově má užitnou plochu 373 m² a host v něm objeví čtyři ložnice doprovázené čtyřmi koupelnami. Hlavní obytný prostor má otevřený plán a okny od země ke stropu i francouzskými dveřmi je propojen s exteriérem, jemuž vévodí obdélníkový bazén. V rámci úprav domu přibyla například vysoce kvalitní dřevěná terasa, vestavěné posezení, posuvné dveře vedoucí z ložnice na terasu apod.

Komik Jimmy Fallon prodává svůj byt. Oči vám z něj budou přecházet

Jak bydlí VIP

Bloom si zjevně vyhrál i s volbou svítidel. „Polyformní svítidla a povrchové úpravy, jemné vnitřní osvětlení LED, stejně tak jako svěže a klidně řešené okolí domu dotvářejí toto působivé sídlo,“ píše se v charakteristice nemovitosti, kterou má ve svém portfoliu v těchto dnech realitní kancelář The Oppenheim Group.

Foto: Profimedia.cz

Součástí úprav, které herec v domě provedl, bylo jeho doplnění o dřevěnou terasu.

Dům je přízemní, má půdorys ve tvaru písmene U. Středobodem jeho interiéru je prostorný obývací pokoj s již zmiňovaným vestavěným posezením, které je zapuštěné pod úroveň podlahy. Ložnice jsou rozmístěné okolo této místnosti, v níž je zakomponovaná i kuchyňská a jídelní zóna.

Zajímavostí je, že stejná realitní společnost, která dům nabízí k prodeji, dle webu Homes and Gardens nejprve stála u toho, když si jej filmový pirát z Karibiku kupoval a zprostředkovávala mu i jeho prodej v roce 2019 (tehdy jej prodával za 8,99 milionu dolarů, tj. 198 milionů korun).

V současné době je nemovitost k mání o milion dolarů levněji, za 7,999 milionu dolarů, tedy zhruba 176,2 milionu korun.

Anketa

Líbí se vám hlavní posezení v domě zapuštěné pod úroveň podlahy?
Ano, moc.
67,3 %
Je to docela pěkné.
10,3 %
Nevím, nemám na to názor.
1,9 %
Ani moc ne.
5,9 %
Ne, nelíbí se mi to a je to nepraktické.
14,6 %
Celkem hlasovalo 4255 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám