Český fotbal bude mít v přespříští sezoně jen čtyři zástupce v pohárech

16.04.2021, 08:15
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (274)

Přidat komentář
Pajinho10

Takže skupina o titul a play off EL nemá moc smysl. Když bude hrát to finále třeba třetí tým proti 10.

Reagovat
Beči

Jaká skupina o titul? Však to už se v naší lize zrušilo

Reagovat
Jerry015

Zrušilo dočasně kvůli pandemii. V normálu by se to mělo zase vrátit.

Reagovat
Beči

Pochybuji, že se to vrátí. Už tehdy to nedávalo smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

V příští sezoně je to zpět

Reagovat
ratusek

Reagovat
Maverick 65

Jop vrátí se to je to dané, tenhle ročník byl výjimka

Reagovat
Beči

Bude nové vedení FAČR, to o čem rozhodlo to staré se může šmahem změnit. Za mě by byl nesmysl to vracet.

Reagovat
Creespoo

Jenže liga nespadá pod FAČR ale pod LFA. Takže FAČR to nikterat nemůže ovlivnit.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
db18

Reagovat
Jerry015

Má to pro i proti. Osobně bych to taky nevracel, ale je na draka, když se soutěž mění každou sezónu.

Reagovat
Witcher

cože letos se nehrají ty skupiny

Reagovat
Coutinho10

doufám teda, že to na základě toho, že budeme mít jenom 4 místa, tak že to nějak přeopraví tu nadstavbu, protože podle současných pravidel to nemá moc smysl

Reagovat
Kop do titulků

A jako proč máme 3 místa v EKL a ani jedno v EL?

Reagovat
AC Sparta Praha good

Prostě to tak vymysleli, i když si myslím, že se tím prohloubí hranice mezi 15. místem a zbytkem

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, sbírat body v EKL bude pro týmy na 16.-20. podstatně jednodušší, než pro týmy na 11.-15. místě v EL. Navíc prvně zmíněné týmy budou dělit jen 4. A to dělá strašně moc.

Reagovat
AC Sparta Praha good

Sice budeme dělit čtyřmi, ale to je asi jediná výhoda. 11.-15. mají postupy do kvalifikací: 2-1-2 a když někde prohrajou, tak taky spadnou do EL nebo KL, naopak Česko kromě mistra mít takovou možnost nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Ale půjdeme v EKL na týmy někde okolo 30. místa a níž. Pokud si s nimi nedokážeme pravidelně poradit, nemůže být o 15. místě ani řeč.

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bychom tam neměli pouštět Bolku a Jablonec

Reagovat
AC Sparta Praha good

Zaprvé - občas ztratíme i s nimi

Zadruhé - další státy třeba nedostanou tolik z předkol, ale stále budou mít hodně týmů v KL, aby to dohnali ve skupinách

Reagovat
kilobyte

Ono v té EKL zase nebude tolik slabých týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.coen.wz.cz/kl21-22.htm

Níže je pak i teoretické složení skupin (předpokládá se, že vždy postoupí nasazený tým). Přijde mi, že těch slabších týmů tam bude dost.

Reagovat
kilobyte

Předpokládám, že "týmy okolo 30. místa a níž" si myslel týmy ze zemí okolo 30. místa a níž. Takových klubů jsme tam napočítal 10.

V posledním předkole budou všechny naše týmy kromě Slavie, Plzně a Sparty (ta je na hraně, ale mělo by to vyjít) nenasazený.

Víc než půlka budou týmy, co už teď pravidelně hrají poháry.

Reagovat
Čekám na brejk

Je tomu tak, zase taková změna to nebude. Tím, že se zúží EL jde jen o 16 míst navíc ve skupinách a tím jak se propadá z EL do KL, tam stejně hodně propadají týmy, co momentálně měli jistou EL. Jen více týmů bude hrát předkola, ale například tím, že od 8. místa do 14. místa jsou vítězové poháru rovnou ve 4. předkole EL, tak to znamená minimálně skupinu KL. Jen v předkole si ty týmy více zahrají s týmy sobě rovnými a ne že už ve 3. předkole nějaký skromný tým, co se prokousal předkoly většinou dostane nějaký nabušený tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Změna je v tom, že do pohárů se navíc dostanou zástupci menších států.

Pět míst obsadí ve skupinách někdo z: Tbilisi, Žalgiris, Alaškert, Sarajevo, Omonia Budučnost, KAirat, Flora, Riga, HJK.

Z předkola nemistrovské kvalifikace EL spadne dolů do kvalifikace KL pouze 2 týmy.

Za mě ta KL bude celkem lákavá.

Kouknout třeba na skupinu: AS Řím, Anderlecht, Sparta, Sarajevo. Proč ne.

Největší výhoda je v tom, že uvidíme každoročně v poháru Gruzii, Finsko, Černou Horu, Litvu, Kypr.. A pokud budeme dobří, tak budeme hrát EL, když ne, tak hold tu KL. Za mě je to fér.

Raději uvidím třeba Spartu ve čtvrtfinále KL, než výbuch ve skupinách EL.

Když se koukám na to rozlosování, tak do pohárů zase jen max 3 kluby z Česka a Slováci by mohli mít konečně jeden klub.

Reagovat
Čekám na brejk

Jako věřím, že některé z těch míst obsadí tyhle týmy ze slabších lig. Ale z EL do KL propadne mnohem více týmů. Jen ze 4. předkola EL, kde se jde rovnou do skupin KL to bude 10 týmů, což je skoro třetina týmů. Do 4. předkola, což je jeden dvojzápas před skupinami to bude 8 týmů, takže vzhledem ke kvalitě třeba 5-6 týmů ten dvojzápas zvládne? To už je půlka skupin KL. Pak TOP 5 lig + 4-5 tým Portugalska má tým rovnou ve 4. předkole, takže velká šance, že to uhrají, to už jsme na nějakých 20 týmech. A tyhle místa jsou ve velkém, kromě nějakých propadnuvších z 2./3. předkola mistrovské části předkol LM určené jen pro týmy z TOP 15. Dejme tomu něco kolem půlky všech míst. Takže na týmy mimo TOP 15 zbyde 16 míst. Když jsem to počítal tuhle sezónu s ohledem na to, že my či Chorvati jsme TOP 15, tak ligy mimo TOP 15 měli 10 týmu v EL, to je všehovšudy 6 míst navíc, ale 10 míst navíc pro ligy TOP 15. Zase takové výhody to malým ligám nepřináší. Ale souhlasím se skupinami a play-off, určitě bude pro týmy větší šance udělat nějaký pěkný výsledek a mít něco na způsob jízdy Slavie Evropskou ligou. To je určitě nesporná výhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.coen.wz.cz/kl21-22.htm

Tady je předpokládané obsazení skupin KL pro rok 2021-22. Postupy z předkol jsou dělány dle koeficientů klubů. Nevypadá to pro menší ligy tak zle (4. koš je prakticky, 3. koš je složený z výjimečných účastníků klasické EL, a 1.-2. koš jsou už regulérní účastníci Evropy).

Za mě super.

Doporučuji sledovat tuto stránku každý týden, aktualizují to snad denně.

Reagovat
smazaný uživatel

*4.koš je prakticky jejich

Reagovat
Čekám na brejk

Stránku sleduji též, ten borec co ji dělá je fakt týpek nebo jestli jich je víc nevím. No ono to nerozporuje, co jsem řekl, těch týmů mimo TOP 15 (pro tu sezónu) je tam 16-17, takže o těch 6 víc než kolik týmu mimo TOP 15 bylo tuhle sezónu v EL. Týmy v TOP 15 tím pádem mají o těch míst víc 10. Neříkám, že to není super, čím víc míst ve skupinách pro slabší ligy tím lépe. Jen, že i když se to nezdá, budou z toho stejně profitovat i hodně TOP 15 ligy, což příští sezónu budeme ještě naštěstí i my, a hned další sezónu se do TOP 15 zase vrátíme. Ta šance je.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, pokud jsi to teda tak propočítal, tak těch 6 týmů navíc je těch 5 mistrů ze chvostu národnostní tabulky.

Reagovat
Zaschrona

Ty slabší týmy tam ale propadnou z mistrovské kvalifikace. Pro nemistry nebude kvalifikace nijak moc lehčí než teď.

Reagovat
Creespoo

Ono bude i problém, že pro týmy z TOP soutěží to soutěž nebude nikterak moc atraktivní. Ono už i samotsná EL není moc pro ty kluby zajímavá.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych o EL neřekl, vzhledem k tomu, že pro Angličany je výhra v EL reálnější cesta do LM než z ligy. Ta Konference pro ně bude extrémně neatraktivní, s tím souhlasím, ale tak jako co? Když je to nebudu zajímat, tak vypadnou a ta země přijde o pár bodů v koeficientu. Nějak nevidím důvod, proč by měla být konference pro ty týmy z top lig zajímavá. Buď budou mít na to ty týmy tam porazit nebo tam dají Bčko/U23 a prohrajou.

Reagovat
Čekám na brejk

. Jde o to jaký tým tam bude, když tam bude třeba Everton či West Ham, Ti se snažit budou, už možnost EL v příští sezóně je super a jsou to pořád poháry. On i Arsenal by se tam snažil, pokud bude v lize zase kolem 10. místa aby hrál alespoň nějaké poháry . Samozřejmě třeba MU by se v KL určitě takhle nesnažil, jako se snaží teď v EL.

Reagovat
smazaný uživatel

To je nesmysl, proč by to měli vypouštět. Vždyť tam musí stejně letět, a pochybuji, že by si Salah z Liverpoolu nechal ujít zápasy v KL. To mi přijde jako nesmysl.

Ze skupin pravděpodobně postoupí tyto týmy i s týmem, který bude posilněn o pár hráčů ze střídačky.

No a playoff bude bitva.

Osmifinále už bude ve složení pravděpodobně:

Tottenham, CSKA, AS Řím, Genk, Basilej, Marseille, Kodaň, APOEL vs Anderlecht, PAOK, Betis, Rapid, Alkmaar, Feyenoord, Sparta, Lutych.

A to playoff už je fakt zajímavé pro všechny zúčastněné. Není tam tým, který by se na to měl vykašlat....

Reagovat
Creespoo

Ono dát si za cíl vyhrát EL a bojovat o dobrý místa v PL není moc reálný, pro menší kluby. Podívej se jak WHU přistupuje k předkolům EL v minulých letech. Pro ty kluby není nikterak zajímavé hrát s druhořadými týmu po východní Evropě, oni z toho nezískají nic, peníze ani prestiž.

Jít do EL s tím, že ji vyhraji a zajistím si tím LM, aniž bych o ní musel bojovat v lize, my přijde dost zvláštní rozhodnutí, i Leicester si proti Slávce více šetřil na ligu. Čímž nijak výkon Slávie nesnižuji. To si může dovolit jen silný tým, kterému se moc nedaří - např. letos Arsenal.

Reagovat
Bucky

Reagovat
Čekám na brejk

. Přesně jak říkáš. Sice můžeme nahnat 2 body za vítězství, což je při vydělení 4 0,5 bodu, což se počítá, ale na druhou stranu, pokud se vylítne je konec. Tým v EL sice vypadne po 2 porážkách, ale propadá do KL, kde pokud bude mít dobrý koeficient, může nahnat body též. A vzhledem k tomu, že mají větší šanci na postup do skupin, kde za jedno vítězství už budou ty 2 body, tak aby ta TOP 15 nezačala utíkat. To uvidíme příští sezónu, jsme 15. tak uvidíme, zda to třeba vzhledem ke Švýcarsku či Chorvatsku bude výhodou nebo prokletím.

Reagovat
dave30

Příští rok ještě dělíme 5.

Reagovat
Čekám na brejk

Samozřejmě o tom vím, to budeme v pozici týmu, co zase bude mít větší šanci na skupinu, ale nebude nahánět tolik body v předkolech konferenční ligy, další sezónu to bude naopak. Popisoval jsem ten rozdíl, když bude tým mimo TOP 15 se 4 týmy a 3 v KL a týmem v TOP 15 s 5 týmy a jen 2 v KL.

Reagovat
dave30

Ok

Reagovat
Pablos

ještě je i důležité si připustit, že nás ještě dlouho bude srážet ta minulá sezona s podprůměrnými 2.500 body ....myslím si že budeme hodně dlouho teď v suterénu

Reagovat
soukup

protože UEFA tím chce aspoň trochu vyštípat marketingově nezajímavé kluby z EL a tím zvýšit její prestiž. Líp se prodávají souboje mezi Spurs, Leverkusenem, Villarealem a dalšími kluby druhého sledu z top lig než mezi Libercem, Dynamem, Fehevárem a podobně.

Reagovat
dontcallmeandre

Na druhou stranu, zvýší se i příjmy i za ekl, protože státy, které tu soutěž budou pravidelně hrát, tak budou chtít práva. A nejsou to jen malé a chudé země. Polsko, švédsko, norsko, finsko..rumunsko, pro ty všechny je to možnost ukázat se pravidelně v evropě.

Reagovat
soukup

Jo to samozřejmě. UEFA to má určitě moc dobře spočítané. Ví, že v EL vydělá na tom, že nějaká Valencie bude častěji hrát s dalšími kluby ze západu a ne z nezajímavými východními kluby, kde její fanoušci ani neví, z jaké země ten klub je. V KL zase vydělá skrze to, že klub z Polska tam může dojít do semifinále, zatímco v EL byl rád za postup do skupin, takže z některých lidnatých zemí na východě vyrejžuje taky víc peněz.

Jo jsou tam i malé bohaté země, ale ty jsou UEFA tipuju celkem u prdele. Z Norska toho skrz klubový fotbal moc nevyrežují ať budou v jakékoli lize.

Když to cestou někde poserou, můžou to vždycky zrušit, stejně jako zrušili Intertoto pohár.

Reagovat
kilobyte

16 týmů co teď hrajou EL bude hrát EKL. Takže jestli má někdo problém se dostat se do skupiny EL, tak semifinále EKL bude stále nad jeho síly.

Reagovat
dontcallmeandre

I z malých zemí toho mohouvytěžit dost, v Norsku i Dánsku jsou bohaté firmy, které mohou mít zájem o reklamu.

Reagovat
soukup

to je pravda, sponzory jsem v tom trochu opomněl

Reagovat
smazaný uživatel

S tím, že by Poláci uspěli v EKL fakt nepočítej. Reálně ta soutěž bude spíš hrací hřiště pro týmy z Belgie, Ruska, Portugalska, Nizozemska - víceméně pro ty ligy "druhýho" sledu + pro mistry z nižších soutěží aka Slavia, Dynamo Záhřeb atd. (pokud se tam propadnou, protože momentálně bude 3. tým ve skupině EL hrát první play-off kola s týmy, co jsou ve skupině EKL na 2. místě).

Reagovat
kilobyte

Zrovna Tottenham je momentálně na místě, které by ho poslalo do EKL. A když se teď kouknu na teoretický první koš EKL, tak je více marketingově atraktivní než 2. koš EL.

Reagovat
soukup

tak je to nějaký náhodný výčet týmů žejo. Prostě UEFA by chtěla LM se stále stejnými 32 top kluby, pak mít EL pro kluby druhého sledu ze západních lig a pak třetí ligu pro ten zbytek, kde by ideálně měli mít výsledky lidnaté země jako Polsko. V reálném světě to takto přesně nevyjde, ale co by bylo nejvýnosnější, a tedy pro UEFA nejlepší, je všem celkem jasné

Reagovat
kilobyte

Podle mě EL ztratí více atraktivních týmů než neaktraktivních.

Kdyby jim šlo jen o to rozdělení, tak by nikdy nezavedli mistrovskou a nemistrovskou část. A u nejlepších zemích by neposílali 7. tým rovnou do EKL.

Reagovat
arsavin

Ale cekem s tím souhasím, Prostě takový Liberec má přibližně stejnou šanci, jako Leverkusen že se do pohárů dostane. A Liberec bude téměř jistě do počtu a Leverkusen naopak skoro určitě uděá obstojný výsledek.

Reagovat
milan78

diskriminace..., vpodstatě bude západní liga a východní liga

Reagovat
soukup

Tady je to spíš čistý byznys.

Reagovat
milan78

Reagovat
smazaný uživatel

A řekněme si upřímně, stačí bohatě ,,,

Reagovat
Greny

Ale budeme mít super nadstavbu kde bude hrát třeba třetí s desátým na jeden zápas... To bude paráda až tam bude Sparta nebo Plzeň a ten jeden zápas proti já nevím třeba Karviné se jim nepovede....

To je lepší nechat ten formát s 18 týmy.. zápasu bude víc než při 16 týmech a rozhodnou dlouhodobe výsledky a ne jeden zapas

Reagovat
Liquid

že je blbost 18 týmů vidíme jasně v této sezoně kdy poslední trojice naprosto nestačí

Reagovat
lampas

Tak hlavně že loni poslední trojce stačila, když bylo v lize jen 16 týmů...

Reagovat
Salfovic

Z toho logicky vyplývá, že by v lize mělo být jen dvanáct týmů.

Reagovat
Uwe háže buly

Ne, protože pak nebude stačit poslední dvojice.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby byly v lize jenom dva týmy, tak ten druhý většinou taky asi nebude stačit.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
AC Sparta Praha good

Trochu doufám, že se tohle nestane a přál bych si buď, aby byli 2 skupiny (1-8, 9-16) nebo, aby se hrálo v prostřední skupině jen o lepší peníze za umístění

Reagovat
smazaný uživatel

Dal bych to jako v Polsku - 30 zápasů a pak 2 skupiny po 8, takže dalších 7 zápasů (nevím, jestli tam body po základu dělí dvěma, ale i to je varianta)

Reagovat
AC Sparta Praha good

Body bych nedělil, protože potom není tak důležitá základní část (třeba teď, kdyby byla nadstavba a Slavii se zranili klíčoví hráči, tak to ještě může ztratit)

Reagovat
Zaschrona

V Polsku příští rok přechází na model v 18 klubech.

Reagovat
czech_mira

Dříve se v Polsku dělilo, dnes už ne

Reagovat
Čekám na brejk

V Polsku tohle dělení udělalo akorát zlou krev, protože se tvrdilo, že je to trošku na ruku Legie Varšava. Oni mají vždy slabší podzim než jaro, protože protáčí kádr a hrají předkola, sem tam skupinu. Na jaře sbírají většinou mnohem více bodů. A jak píšou nade mnou, stejně už to zrušili a místo toho rozšiřují první ligu na 18 týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl bych pro zúžení, klidně na 10-12 týmů. Zároveň se tím zvedne kvalita druhé ligy a taky počet týmů, které na vyšší soutěž mají zázemí.

Reagovat
Creespoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Pro to by hlasovalo maximálně tak 5 klubů.

Reagovat
arsavin

Reagovat
dontcallmeandre

To zúžení by kvalitu ligy nezvýšilo, naopak. Ubralo by to prostor pro získávání zkušeností mladých hráčů, hrálo by se ještě tvrději a takticky, protože by všichni hráli bnuď o poháry nebo o sestup. Kvalitu ligy by naopak zvýšilo ponechání 18 prvoligových týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý pohled na věc

Na druhou stranu - kdo aktuálně skutečně má kádr i zázemí ve druhé lize na první ligu? A to postupuje pouze 1, v lize s 18 týmy by šly alespoň 3 týmy (ať už přímo, nebo přes baráž)

Reagovat
Bucky

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě by byl nejlepší kompromis, a sice zúžit ligu na 14 týmů a hrát stejným systémem jako v Řecku a Rumunsku.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Losinho

Reagovat
Riviera Kid

furt to jejich zužování. Která liga o míň jak 15 týmech je tak strašně kvalitní?

Reagovat
Creespoo

Takhle máš 2.ligu kvalitativně úplně odstřelenou od té první. Kdyby se ti 1. liga zúžila, tak se ti zkvalitní i ta 2. liga, kde ty mladý můžou hrát a získávat zkušenosti. Takhle 2.ligu nebere nikdo vážně a jít tam na hostovačku je fakt krok zpět.

Problém s mladými hráči není ve velikosti ligy, ale v neochotě týmů a trénérů na ně sázet. Proto i 23-letému klukovi říkáme v čechách talent

Reagovat
dontcallmeandre

odstřelní druhé ligy zase tolik nevadí, obzvlášť, když se do ní zase prokoušou béčka prvoligových týmů

Reagovat
mayday

Včera jsem po očku sledoval Prostějov (kandidát na postup) - Jihlava a můžu s klidným svědomím říct, že kvalitnější zápas jsem viděl na podzim i v I.B třídě.

Druhá liga je u nás od první odstřelená, na profesionální soutěž to nemá ani kvalitou hráčů, ani zázemím, tak to prostě je.

Reagovat
dave30

Já to také celkem sledoval. Opravdu se ti to zdálo tak hrozné? Je jasné, že se tam neprohání hráči jako Messi či Ronaldo. Ale mně to nepřipadlo tak strašné. A nasazením to předčilo polovinu zápasů kaprligy.

Reagovat
mayday

Nasazení v pořádku, ale to je bohužel problém (podle mě) českýho fotbalu, že se obecně nasazují spíš jezdiči na úkor "fotbalistů". Říkám, sledoval jsem to spíš po očku, ale zrovna když jsem se podíval, levej bek dvakrát během snad dvou minut úplně sám nezpracoval snadnou přihrávku. Za minutu chtěl někdo dávat dlouhej balon křížem, letělo to k prvnímu hráči, vzápětí úplně jednoduchá nahrávka snad na 8-10 metrů, borec to dá tři metry od hráče.

Branky tam padly, byly tam i dobrý věci, ale obecně je ta kvalita druhé ligy, jako profisouteze, špatná.

Reagovat
AnthonyR

Ono se to vyselektuje časem samo a z dnešních 30 profi týmů tady bude po konci covidu tak 25, zbytek to prostě finančně neutáhne.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
raduinho

Reagovat
Aldeano

Reagovat
AnthonyR

zvedla by se kvalita ligy

Reagovat
Liquid

Reagovat
bobis21

teď ta prostřední skupina bude ještě absurdnější, doufám že se to co nejdříve změní. 18 týmů bych nechal, je více zápasů než 30 (což byl cíl) a o všem rozhoduje dlouhodobá soutěž, ne krátkodobá forma v květnu.

Reagovat
LFC182

18 tymu je nesmysl, sice je vic zapasu ale vic zapasu o hovně. To kvalitu ligy nezvedne

Reagovat
bobis21

Zúžení ligy zase může zavřít dveře mladíkům, protože se polovina ligy bude strachovat o záchranu a bude to chtít hrát na jistotu, ne zkoušet sedmnáctileté hráče. Mě třeba letošní formát baví.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady si myslím, že bude platit to, co řekl Vrba. Když na to budou mladí mít, tak budou hrát. Vitík už dnes patří k nejlepším obráncům v lize.

Reagovat
bobis21

Jasně, když je někdo top talent tak dostane prostor v jakémkoliv formátu. Jde mi o ty další "nadprůměrné" talenty, kteří by takový prostor dostávat nemuseli. Hodně mladíků dostane první šanci právě v zápasech ke konci sezony kdy už týmy mají náskok na sestupové příčky - Třeba dostával první minuty Drozd vloni v nadstavbě, kdy už Baník o nic nehrál. Teď může začít takové věci zkoušet Karviná, Budějovice, Bohemka, Sigma, my - kdyby bylo 12 týmů tak jsou tyto týmy pořád namočené v sestupu a nemohly by nijak experimentovat. Já budu nejlepší ligu světa sledovat i když se formát změní, takže je mi to vlastně jedno, ale mám radši klasické 2x s každým bez nadstavby než nějaké rozdělování ligy na skupiny a podobné výmysly.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ti mladí stejně nedostávají šanci. Poslechni si Smetanu, ti kluci na to nemají, až na to budou mít, tak hrát budou. To dle mého absolutně vystihuje prostředí, ve kterém se pohybujeme. Je jedno jestli bude 12, 16 nebo 18 týmů.

Reagovat
bobis21

No právě v těch zápasech kde už o nic nejde můžou dostat šanci i když to vypadá že na to nemají a tam se může ukázat jak na tom jsou. Drozd dostal šanci v nadstavbě proti nejlepším týmům, trenér asi viděl že to ještě není na ligu a v další sezoně šel ještě do MSFL. Kdyby se tam ukázalo že na to má tak mohl zůstat. Když hraješ do posledního kola o záchranu tak na takové zkoušení prostě šanci nedostaneš.

Samozřejmě to pak ale závisí na trenérovi jestli těm klukům šanci dá nebo ne. Podle mě ve chvíli kdy ztratíme šanci na evropu (když Plzeň vyhraje chybějící zápas tak je to 10 bodů) tak bych prostě šanci dal do pár zápasů Drozdovi, Šmigovi, klidně Kukučkovi a tam se prostě uvidí proti ligovým hráčům. A klidně může být závěr že na to ještě nemají a půjdou zpět do béčka, stejně jako Drozd před rokem.

Reagovat
smazaný uživatel

Já s tebou absolutně souhlasím. Ale reálně posbírají pár minut a budou rádi. Já sem si tohle říkal v zápase s Příbramí. V poločase zápas rozhodnutý, ale mladí tam nešli. Proti Opavě defakto stejný případ. Proč nehrál třeba Sor od začátku? Argument, on na to nemá. Přitom to byl zápas, kdy do toho týmu mohl zapadnout. Deset kluků kolem něj taktiku zvládá, on v tom třeba trošku plave. A pojďme si říct, že i kdyby se třeba v tom zápase remizovalo, tak ze sportovního hlediska by to nebyla žádná katastrofa. Chápu, Opavu chceme vždycky porazit.

Reagovat
bobis21

Souhlas, ty střídání zatím od Smetany moc nechápu. Máme široký kádr a on asi nechce nasrat ty starší z lavičky že nehrají vůbec, jinak si to vysvětlit neumím. Nebo opravdu ještě věří že můžeme Plzeň dohnat

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tohle je smýšlení většiny týmů u nás. Místo, aby se budoval tým do budoucna, tak se honí absolutně nereálný cíl. Navíc pojďme si to říct naprosto narovinu. Baník není absolutně připraven na to jít do Evropy. Nejprve se musí udělat cesta, držet se jí a výsledky potom příjdou.

Reagovat
bobis21

Jako souhlas že nejsme úplně tým který by mohl v Evropě udělat díru do světa, ale poslední 2 sezony jsme byli 1. nepostupující tým a letos vzhledem k celkem snadnému losu ve zbytku sezony na tom můžeme být opět stejně, takže kdo jiný by ten krok měl udělat?

Reagovat
smazaný uživatel

Těch kroků by se muselo udělat mnohem víc. Je rozdíl se dostat na místo zaručující předkolo a je rozdíl tam něco uhrát.

Reagovat
Čekám na brejk

Jako přál bych Baníku poháry též, ono vlastně celkově alespoň Moravě, tuhle sezónu to byly týmy jen z Čech . Proto doufám, že Slovácko ty poháry ukope. Než aby poháry hrály týmy bez ambicí, které i když jsou v předkolech tak vyprodají kádr. Jasně Liberci se povedl tuhle sezónu zázrak, ale to je fakt jediný tým, který se s tím vždy zvládne poprat, tak bude lepší když do Evropy půjde tým jako Baník, který ambice má a Evropa by byla i impulz k posílení a dalšímu zlepšování se.

Reagovat
Freedo

Někdo zase může namítnout, že když snížíš kvalitu ligu 6 týmy, co na to nemají, tak to rozvoji mladíků moc nepomůže. Mladíci z lepších týmů budou muset hrát proti kopáčům na úrovni druhý ligy, místo toho, aby měli víc konfrontací s někým na úrovni.

Reagovat
letitfly

jasně, ale to by pak nejvyšší ligu hrál z mladejch jen Hložek, Vitík a Karabec. Hráči jako Drozd, Daněk, Šíp, Kukučka, Višinský, Endl, Rataj a spousta dalších mladejch kluků by tu šanci prostě nedostala, protože by byla konkurence zkušenějších hráčů daleko větší. A všichni víme, že když ti jde v český lize o kejhák, tak radši trenér postaví 35 letýho borce, kterej to zahraje poctivě a na jistotu než mladýho 18 letýho kluka, kterej by mohl udělat chybu.

Za mě formát s 18 týmy naprosto ideální. Je dost zápasů pro všechny, týmy mezi sebou nehrajou 5 krát za rok, dostává se nebývalýho prostoru mladíkům a můžeme z toho podle mě jen profitovat. Argument o tom, že poslední trojka je v lize k ničemu, je lichej. Šestnáctý Brno udrželo letos neporazitelnost proti Slavii, Příbram uhrála plichtu se Spartou...

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, ale Příbram i Brno sice remízovaly se Slávií, ale za jakých podmínek? Jak ty zápasy vypadaly? V jednom zápase je mohli připravit o body, ale z dlouhodobého hlediska? A nemusíme se bavit o Slavii, která je aktuálně o level výš než zbytek ligy.

Reagovat
soukup

Remíza Brna na Slavii byla zasloužená a několik šancí jsme tam ještě i spálili. O kvalitě ligy to samozřejmě nic nevypovídá, jen to píšu, aby se automaticky nebralo, že jsme měli z prdele kliku, protože Slavia přece nemohla hrát špatně a Brno dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Já tím chtěl říct, že kdyby hráli spolu sérii jako třeba v hokeji, tak skončí 4:1 třeba. A proto sem nechtěl dávat za příklad zrovna Slavii skrz odskok kvality.

Reagovat
soukup

Reagovat
letitfly

Tak ale to, že je Slavie odstřelená od zbytku ligy je jasný. Jasně, že Brno ani Příbram nebudou Slavii, Spartu a Plzeň pravidelně porážet. Takže je podle tebe řešení udělat několik jednotlivejch lig? V první lize by bylo 6 týmů (SLA, SPA, PLZ, LIB, SLO, JAB), v další lize by bylotaky 6 týmů a poslední šestka by měla taky svojí ligu?

V každý lize potřebuje spodek tabulku štěstí k tomu, aby porazil někoho ze špičky. Jen poukazuju na to, že argumentace "18 týmů je moc a spodek tabulky je k ničemu" je hloupá.

Reagovat
smazaný uživatel

liga pro 10 týmů he řešení

Reagovat
smazaný uživatel

Kde něco takového píšu?

Z mého pohledu by stačilo 12 týmů v první lize a 12 v druhé. Což máš 24 profesionálních týmů, což je na ČR adekvátní počet. Zvedla by se úroveň první i druhé ligy. Každý tým druhé ligy by mohl hrát o postup, jelikož by měl zázemí. Koukni letos na FNL, ve které máš 14 mančaftů a jak se ta tabulka přelévá.

Reagovat
letitfly

píšeš to v tom příspěvku výše, že se jedná o náhodu a štěstí, když poslední tým porazí první tak to ale bude vždycky, když zúžíš ligu na 12 týmů, stejně se bude jednat o náhodu, když v současnosti 12. Karviná porazí Slavii, Spartu, Plzeň.

V tuhle chvíli by nám mělo jít především o zlepšení českýho fotbalu jako celku. Postupně do ligy začnou pronikat ročníky 2004 a mladší, což by měly být první ročníky, který budou poznamenaný tou změnou trenínkových procesů a fotbalovýma akadamiema. Tihle kluci by měli v nejvyšší soutěži mít co možná nejvíc prostoru. Pokud ligu zúžíš na 12 týmů, zkušený harcovníky z těch sestupujících 6 týmů si rozeberou týmy jako Bohemka, Ostrava, Olomouc, Budějky a další a samozřejmě pošlou tyhle mladý kluky na hostovačku do FNL. A pak se zase zacyklíme v tom, co tady platilo ještě třeba 3 roky zpátky, ve 20 letech budou tihle kluci hrát ještě FNL a začnou pronikat do F:L ve 22-23 letech jako obrovský "talenti". Na Euro pak bude jezdit tým plnej třicátníků, protože ti mladí kluci budou bez zkušeností

Reagovat
smazaný uživatel

Reágoval sem na ligy o 6 klubech. Tohle se říkalo o ročníku 92, jak je silný a kde je mu konec? Vždy se vzhlíží k nějakému ročníku a nakonec je realita úplně někde jinde. Dejme tomu, že bude v lize 18 klubů. Tým jako Příbram tam tyhle kluky pošle, což bude strašně super, ale zároveň v zápase s 12 týmy budou totálně svázaní taktikou. Kluk se bude bát udělat kličku, protože pak ho trenér posadí a dopadne to přesně, jak to popisoval Fantiš v Bez Frází... Tak dlouho jsem zjednodušoval svou hru, až sem přišel o to, v čem sem byl dobrý. Není pak lepší, aby ti kluci hráli mnohem kvalitnější druhou ligu s vyrovnanými soupeřy a v moment, kdy druhou ligu opravdu přerostou si je ty ligové týmy prostě najdou.

Reagovat
Čekám na brejk

Tak tohle co říkáš, doufám přinesou opět béčka, protože ta juniorská liga byla o ničem. Sparta se netají s ambicemi postupu béčka do 2. ligy, kde už ti hráči zažijí kvalitní zápasy, přitom to podle mě tak nebude svázané taktikou a bude snadný postup nejlepších do áčka. To jak je naše liga orientována na taktiku se nezmění zúžením, tak jsme prostě nastavení.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kvalitní béčko má asi jenom Sparta, možná by byla schopná Slavie a dále? Tahle diskuze tu rezonuje týden co týden a každý si háji co mu je bližší. Nicméně ta diskuze je bezpředmětná, jelikož si neumím představit, jak by pro zúžení zvedali ruce.

Reagovat
Čekám na brejk

Tak ani týmy v ČFL/MSFL mají některé svou kvalitu a pořád to těm týmů dá víc než natáhnutý dorost v juniorské lize. Je pravda, že diskuze o zúžení ligy je tady pořád . U nás to nevypadá, já jsem za to rád, ale nikdy se tím nedozvíme jaká ze stran má pravdu .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono by bylo zajímavé, kdyby se ta diskuze rozjela ve velkém i jinde než mezi fans. Jen si umím představit, jak by hlasovaly týmy že. Pro ně je mnohem lepší, když je v lize 18 týmů. Liga přitáhne víc sponzorů, víc peněz z televizních práv. Ta finanční stránka je nejspíš mnohem zajímavější. O té kvalitativní se můžeme dohadovat a přesně jak říkáš. Pravdu se nikdy nedozvíme.

Reagovat
letitfly

Já si to upřímně nemyslim. Věřim v ten trend, kterej snad teď nastupuje. Liga se začíná očisťovat od těch zajetejch trenéreskejch "dinousaurů", kteří se neustále točili v lize. Myslim si, že si ti mladší trenéři začínají uvědomovat, že cesta mladých hráčů je ta nejlepší. Když ty kluky správně vedeš a dáš jim aspoň částečnou volnost, můžeš pak z týmů jako Příbram, Opava, Karviná posílat tyhle kluky ve 20 letech za pěkný peníze do Sparty/Slavie, když se chytnou tam, můžeš dostat peníze i z dalšího prodeje do zahraničí. Já si fakt nepamatuju, kdy naposledy hrálo tolik mladých hráčů v lize.

Co se týče ročníku 92 (potenciálně 93), nelze je smaozřejmě srovnávat s evropskou špičkou, ale na poměry ostatních ročníků to není vůbec špatný. V Anglii hraje Vydra a Kalas, nějakou dobu se tam docela zajímavě prosazoval Skalák, v Německu Kadeřábek, Koubek, v Itálii byl Krejčí, prosadili se Masopust, Brabec, Frýdek, Zmrhal, Jugas. Nebýt zranění, kdo ví, jak by na tom byl Venca Kadlec. Všichni jmenovaní (kromě Jugase) byli nebo stále jsou pevnou součástí národního týmu. Všichni jemnovaní vydělali na přestupech svým klubům nemalý peníze.

Reagovat
dontcallmeandre

Reagovat
Creespoo

Vždyť i teď hraje polovina týmů o záchranu k čemu tam v té lize jsou? Hrát o poháry se kromě TOP3 "bojí" každý hrát.

Reagovat
soukup

Co je to zápas o hovně? Koukám, že jsi fanda Pardubic, mám tomu teda rozumět tak, že teď, když jste zachránění, tak tě už jejich zápasy nezajímají a budeš je sledovat jen, když budou hrát o poháry nebo o záchranu?

Mně jsou třeba zápasy jiných týmů celkem u prdele vždy. Zápas Karviná - Bohemka je pro mě stejně nezajímavý i kdyby si to rozdávali o udržení v lize. Nebo ty by sis jejich zápas pustil, přestože jim nefandíš, protože bys očekával napínavou záchranářskou bitvu? Dost pochybuju.

Zápas Zbrojovky mě naopak bude zajímat vždy i kdybychom hráli ten nejnudnější klidný střed tabulky co existuje.

Reagovat
LFC182

ne, tohle už jsem říkal před rokem. Snažim se to brát objektivně a co by to znamenalo pro celou ligu a ne pro muj klub. Prostě tady není taková kvalita aby liga mohla mít 18 tymu

Reagovat
soukup

jasně, ale pořád nechápu v čem je zápas Karviná - Bohemka míň o hovně, když budou hrát o záchranu v úzké lize než když budou hrát střed tabulky v širší lize. Za mě jako fanouška někoho jiného je to teda zápas o hovně vždy a pro fandy těchto dvou klubů to naopak není zápas o hovně nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to ale bereš z pohledu zaujatého fanouška. Nehraje tvůj klub a zápas Bohemka Karviná tě nezaujme a nepustíš si ho. Pro nezaujatého fanouška je sakra rozdíl, když by bylo 12 týmů a hráli o záchranu nebo je 18. týmů a hrajou o to zda sezónu dokončí na 10. nebo 12. místě. Ono i to nasazení těch týmů v tom zápase je prostě jiné.

Reagovat
soukup

nezaujaté fanoušky, kteří si jen tak pustí zápas Karviná - Bohemka, Zlín - Brno a podobně, by šlo spočítat na prstech jedné ruky

Reagovat
soukup

až bude hrát za pár týdnů Brno s Teplicemi a bude to nejspíš vyhrocený boj o záchranu, pustíš si ten zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se nebude krýt se zápasem Baníku tak ano. A myslím, že takových lidí je pořád dost. V první řadě sem fanouškem svého klubu, ale to přece neznamená, že budu slepě koukat jen na svůj tým. Pak tady člověk čte, že by jeho klub měl být na téhle nebo tamté úrovni, a když mu napíšeš, že ten tým jde jinou cestou, tak ti napíše, že zbytek ligy nesleduje.

Reagovat
Greny

A já zas ti budu tvrdit že tolik mladých hráčů v lize za 15 let nehrálo jak letos... Kombinace širší ligy a menších nákladů dala šílené moc prostoru pro mladší ročníky... Když se to vrátí na šestnáct tak jich tolik hrát nebude když ještě na méně bude jich ještě mene

Reagovat
John Obi Mikel

Nadstavba je zlo.

Reagovat
czech_mira

Já jsem pro různorodost a 18 týmů, chci hrát raději s 17 různými týmy dvakrát než s 9 čtyřikrát

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Liquid

ale je dobře, že za rok Sparta tedy i bez předkola LM

Reagovat
king23

No příští sezonu začínáme na 17. místě, ale s naprosto zanedbatelnou ztrátou na Chorvatsko a s velmi hratelnou ztrátou na Švýcarsko. Samozřejmě je problém, že obě tyto země budou mít jenom 4 zástupce přičemž my budeme ještě dělit pěti, ale postup zpět na 15. hned příští sezonu je v klidu v našich silách.

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam velka sance vzhledem k tomu, v jakem stavu je swiss liga. YBB silni, ale basel po zmene vedeni slaba a neceka se vzestup. Zbytek jsou tymy na urovni liberce bez nadsazky

Reagovat
Kucka

Reagovat
Freedo

Však to i Jugoši. Tam to tahá jen Dinamo, zbytek nic. Stačí, když se chytne Sparta nebo Plzeň a můžem jít nad ně.

Reagovat
dontcallmeandre

mimchodem zrovna švýcarská liga je sám o sobě důkaz, že malý počet týmů žádnou velkou kvalitu nezaručuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Noo jako relativne, pokud to bereme na ten stav kvality ligy, tak souhlasim. Na druhou stranu i z tymu stredu tabulky bezne chodi hraci do Bundesligy/Italie. To zuzeni ma pomerne dobry vliv na 2.ligu, ktera ma celkem dobrou kvalitu. Svycarska liga je dobre postavena na vychocu hracu pro zahranici bych rekl

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně by stačil jen vítěz ligy.. zbytek by stejně v Evropě nic neuhrál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co facepalmuješ? však mám pravdu.. zbytek týmu je v Evropě akorát pro ostudu

Reagovat
smazaný uživatel

'však mám pravdu'

Reagovat
smazaný uživatel

psát tohle zrovna po té sezóně, kdy dva další týmy udělaly v evropě všechno, jen ne ostudu

Reagovat
Uwe háže buly

Ani Sparta ani Liberec žádnou ostudu neudělali, v minulosti postupovali že skupin..

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Liberec letos? Slavia taky v sezóně 18/19 nešla z prvního místa.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
PH8

Takže Slavia, Sparta, Jablonec a Boleslav

Reagovat
smazaný uživatel

Blboslav snad už nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

Takže je nadstavba ještě větší blbost než doposud. To s touhle možností vážně nepočítali, když to vymýšleli?

Reagovat
ttopi

Proč blbost? Na pořadí v tabulce bude stále záležet, pokud se budeme bavit o nasazení do určitých kol v EL ne?

Reagovat
Kuchta

Do EL nikdo nepůjde

Reagovat
ttopi

Ježišmarja ajo

Moc nechápu tu logiku, proč 1 do LM a další 3 všichni do FL EL

Reagovat
smazaný uživatel

Protože bude o poháry hrát 3. s 10.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí mistr. Ostatní stejně dělaji jen ostudu

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebujeme, aby 4 týmy pravidelně hráli, aby hráči sbírali zkušenosti v Evropě. Z toho pak bude profitovat celý český fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

jo ono vypadnout v nějakým trapném předkole nebo dostat debakly ve skupině jo z toho jsou fakt zkušenosti k nezaplacení

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba letos postoupil do základní skupiny Liberec a nezahrál tam vůbec špatně. Minimálně se tam ukázala enkláva Slavistů a ti se posunuli do Edenu. Časem je může Slavie prodat a za utržené peníze koupit posilu z ligu a i menší kluby budou profitovat. A ano ti hráči určitě nabrali zkušenosti, které by v zápasech ligy nezískali.

Reagovat
kilobyte

No Slavia za ty zkušenosti platí velké peníze. Takže asi jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano jsou, podivej se na prvni sezonu Dortmundu v LM po tech jejich financnich starostech. Dobry tym, ale v LM meli prvni sezonu fakt problem a ukazalo se, ze bez technzkusenosti to nejde

Reagovat
smazaný uživatel

k čemu to je aby Jablonce, Sparty a jim podobní vypadávali v nějakých x-tých předkolech s čochtanama z Litvy nebo Kypru?

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta v minulosti reprezentovala velice dobře. Letos taky odehrála slušnou skupinu a moc nechybělo a mohla postoupit. Plzeň ještě pár let zpět hrála skupinu LM. Liberec tam chodí celkem pravidelně. To už jsou 4 mužstva. Nechápu tuhle kritiku. Ano 5. tým byl vždy problém, ale ty 4 máme.

Reagovat
Neon

Reagovat
Čekám na brejk

Tuhle logiku prostě nikdy nepochopím. Liberec postoupí přes špičkový tým Kypru, Sparta dvakrát porazí Celtic, Plzeň nebyla daleko od vyřazení Alkmaaru, vyřadila tým z Dánska, jen v Israeli to byl trapas. Jen Jablonec vyloženě vyhořel, na druhou stranu Dunajská Streda má svou kvalitu a na podzim byla nejlepším týmem Slovenska, teď na jaře už je to horší. Nehodnotil bych to tak přísně. Ostudu si uřízli tenhle rok až na Dunajskou Stredu třeba Slováci, i když Slovan byl na Faerech teda zaříznut. A k tomu skoro pořád hráli ten jeden zápas venku, což určitě nepomohlo. Ale příští normální sezónu už to bude lepší. A pro ty kluky je to motivace, o co by například teď Slovácko, Sparta a další hráli, když mistr je víceméně jasný.

Reagovat
PH8

Tady bych jako úplně nesouhlasil. Liberec v rámci svých finančních možností opravdu nedělá ostudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme si narovinu přiznat, že 4 místa jsou až až. Pokud ty 4 týmy nebudou pravidelně hrát skupinovou fázi a v EKL dokonce o postup, tak se asi do budoucna není moc o čem bavit. Zatím je konkurence schopna pouze Slavie, věřím, že se brzo přidá Sparta a uvidíme co Plzeň.

Reagovat
kilobyte

Co je to za blbost? Do pohárů jde 237 týmů (předkola i přímo) a míst je 80. Takže se dvě třetiny do skupin vůbec nedostanou.

A ty bys chtěl abychom měli úspěšnost aspoň 80%, abychom měli nárok na 5 míst. Takovou úspěšnost má tak 5-7 zemí. Přitom 5 míst má prvních 15.

Reagovat
Čekám na brejk

. To je pravda no. A ty top země to mají hlavně tím, že tam jsou rovnou nasazeni. Z TOP 4 zemí hraje předkolo jen jeden tým a jak to dopadlo, Wolfsburg vypadl, AC Milán postoupil se štěstím na penalty. Kdyby předkola hrálo více týmů, tak určitě tolik týmů z TOP 4 lig neuvidíme. Ale hold generují (logicky) největší zisky, tak jim UEFA umetá cestičku. Vždyť i ten jeden tým z TOP 5 lig, co jde do KL, jdou jako jediní do 4. předkola. + Jeden ze 2 týmů z 6. místa. Protože to je ušité Francii, doufám, že je Portugalci v příští sezóně překročí. Například tuhle sezónu kromě PSG byli francouzské týmy v LM vyloženě do počtu . Tak ať něco předvedou v předkolech. Na druhou stranu musíme přiznat, že i my, kromě CZ/SK, možná část jako já i POL týmy pak nejvíce sleduje týmy z TOP 4, prostě jsou to taháky.

Reagovat
smazaný uživatel

4 místa jsou naprosto v pořádku, 5. nepotřebujeme. Větší problém je, že třeba nikdo nebude v EL, což může být třeba obrovský problém pro klub jako Sparta. A ano do EKL by prostě naše kluby měly postupovat pravidelně.

Reagovat
kilobyte

A není lepší mít 5 týmů než jen 4?

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka je, zda to těm menším klubům spíš neškodí.

Reagovat
soukup

Neškodí. Buď se ti podaří jízda jako Liberci a pak vyděláš peníze a ukážeš své hráče potenciálním kupcům mimo ČR, zároveň můžeš nalákat hráče odjinud, kteří by jinak neměli motivaci k tobě přestoupit. Když se ti účast v pohárech nepovede a prohraješ ve druhém předkole někde v Sarajevu, tak jsi na tom prostě stejně, jako bys žádné poháry nehrál. Z pohledu klubu je ale ta možnost si to zkusit vždy dobrá.

Reagovat
Čekám na brejk

A co by jim uškodilo, když vypadnou v předkole, tak jen třeba prohrají jedno ligové kolo, protože budou unavení z cesty a zápasu v Kazachstánu, peněžně si myslím, že je to nic nestojí, alespoň náklady se jim vrátí a pokud se do skupin prokoušou, tak je to neuvěřitelný bonus a zkušenost pro ty týmy. A že tím pádem ztratí podzim v lize? Stejně nespadnou a hold si další sezónu zahrají bez pohárů, ale zkušenostmi a vydělanými penězi budou mít výhodu do další sezóny nad ostatními týmy.

Reagovat
Čekám na brejk

No Liberec tuhle sezónu šel jakoby z toho 5. místa, já jsem za to čím více, tím lépe, jsou pro kluky zkušenosti, ještě vzhledem k tomu, že z toho 15. místa bude cesta do KL jednodušší i pro 2. tým a vítěze poháru než všechno nebo nic v předkolech KL. Bez toho, že bychom koeficientem rostli na vyšší příčky by si Zlín nikdy nezahrál skupinu EL, což pro ně byl svátek a jde vidět, co to Zlínu přineslo, z týmu, co byl na hraně mezi 1. a 2. ligu je stabilní účastník ligy, co přináší lize i zajímavé hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže já se tady nebavím o pozici v žebříčku. Tam je jasné, že čím výš budeme, tím lépe. Já se bavím o počtu míst a tu si stojím za tím, že 4 místenky jsou akorát a je to super počet. Kde vidím problém je rozložení v rámci lig a nasazení do toho či onoho předkola.

Reagovat
Čekám na brejk

Ale abychom měli tyhle výhody, tak musíme mít těch 5 týmů. To je prostě provázané . jediný, kdo tohle nemusí řešit je Lichtenštejnsko, protože má jenom pohár . Ti kdyby se dostali na 13. místo, tak si zahrají rovnou skupinu a pořád to bude jeden tým. Ale jak máš ligu, tak s tím nic neuděláš.

Reagovat
Čekám na brejk

Poznatek ze včerejšího vysílání ČT. Ti jsou úplně mimo, co se týče koeficientu či těch soutěží . Nejdřív ten hlavní moderátor místo konferenční řekne konfederační liga, potom Kuka řekne Pohár UEFA, který už se nehraje 15 let. A pak při tom jak mluvili o koeficientu mluví jen o tom, že budeme mít o jeden tým méně a vůbec nemluví, pravděpodobně neví, že jde o to, že nebudeme mít tým v EL, ztrácíme další tým v LM a podobně, prostě ty následky jsou vyšší a nejde jen o jeden tým. A pak to zakončí Günter, který řekne že letos sbírala body jen Slavia, Liberec sice nahrál 9.5 bodu, ale to bylo na podzim, tak už si na to asi nepamatuje .

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
kilobyte

Ono když si tam pozvou "odborníky", kteří beztak o koeficientu vědí jen to, co jim řekli před vysíláním, tak se pak není čemu divit.

To že někdo hrál fotbal, neznamená že rozumí všemu kolem fotbalu.

Reagovat
Čekám na brejk

. Je to tak no. Člověk by čekal, že to divákům trochu více přiblíží, když už to vytáhli. Ale divák, co se tomuhle nevěnuje si z toho vytáhne, že se vlastně nic nezmění, jen přijdeme o tým typu Jablonec v pohárech a že veškeré body jsou zásluhou Slavie. Hlavně vidím hlavní problém v tom hlavním moderátorovi jehož jméno si nepamatuji, řekne Ti kolik stál jeden gól Pepého, ale o koeficientu poví úplné nic. Alespoň zmínili to nasazení Slavie v předkolech LM, ale všechno se netočí jen kolem Slavie.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdůležitější stejně je, že nám Karoch řekne, že se začínaá za stavu 0:0 a že stát se může cokoliv a že je to kulatý. Tohodle si na něm strašně cením, fotbalově byl sice rád, za pár startů v lize a Ligu mistrů zná jen z TV jako my tady všichni - ale to nevadí, má v tom jasno!

Reagovat
Freedo

Co si to dovoluješ říkat o legendě kostarické ligy?!

Reagovat
Freedo

Nemám Premium. Jinak bych si už jako bonus k němu vybral vakcinaci proti Covidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to taky nečetl! Jen jako pobavení nadpis

Reagovat
Euphael

Reagovat
Salfovic

Já taky píšu vždy o konfederační lize, to má v dnešní době mnohem větší grády

Reagovat
Freedo

Tak bacha, aby si to nepřečetl Kamara.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia to pos*ala

Reagovat
kilobyte

Reagovat
lampas

Bylo to jasné už od minulého podzimu, letos ale velice solidní ročník a výborně jsme si udělali solidní výchozí pozici pro další léta po tom průseru loni (což zapříčinila i smůla na los). Do pár let jsme snad zpátky, pokud se najednou nesloží do sraček Slavia i Sparta. Větší problém vidím v tom formátu té naší ligy, teď nějaké baráže o poháry fakt nemají žádný smysl...

Reagovat
AC Sparta Praha good

Zhruba za tohoto stavu koeficientů se bude startovat v další sezóně (už budou jen mírné bodové úpravy v první pětce, které asi nepohnou pořadím)

https://gybon-my.sharepoint.com/:x:/g/personal/petpodo_gybon_org/EfzFOOKt4DJKiRengnsyZ74Bcyf9CEOJnyE4l_VgSowlnA?e=9vV8Lm

Budeme docela blízko patnáctce, tak držím palce, ať to vyjde

Reagovat
exse

Tolik práce s tabulkou a přitom stačilo mrknout tady https://kassiesa.net/uefa/data/method5/crank2022.html.

Reagovat
AC Sparta Praha good

ctrl c, ctrl v a odmazat řádek

Reagovat
smazaný uživatel

Pražský S musí hrát pravidelně Evropu, to je prostě nutnost.

Reagovat
Gelu28

to by na to ještě ty chytráku musela mít ta trapná Sparta kádr a mentální sílu....nemají ani jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Nepovažuju se za chytráka, jen říkám, co je nutný kvůli zlepšení koeficientu. Vrba je dobrej trenér a může jí časem zvednout.

Reagovat
Gelu28

Vrba dobrý trenér je ale musí mít volnou ruku a nesmí mu do toho nikdo kecat...bohužel na Spartě rád do toho mluví kde kdo....už několikrát se to v nedávné době ukázalo proto taky poslední titul mají ze sezony 2013-14.....to není náhoda......tehdy navíc měli ultra silný tým a udělali bodový rekord ligy ...v sézoně hrané na 30 kol je 79 získaných bodů dobrá vizitka....jenže nezvládli boj o LM s Malmo a vypadli a podle mně se z toho hrabou dodnes....výjimka byla ta EL nedávno kdy udělali ČF

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jasně souhlasim, ale může se stát, že se mu vrátí některý hráči ze zahraničí (Sparťani) a ten tým se vytvoří a půjde nahoru. Kvality Vrba má a pokud ho podpoří vedení, tak by to mohlo jít nahoru. Kadeřábek, Vaclík, Gebre třeba kdo ví apod.. Určitě něco vymyslí, protože Křetínský ty prachy má. A já bych si přál, aby Sparta šla zase po letech nahoru.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jen čtyři zástupce? Proč jen? Bohatě stačí. Na poháry od nás objektivně mají tři týmy, když zrovna mají optimální formu. Zbytek tam nemá moc co robit.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ještě ten Liberec dejme tomu čili 4 ok

Reagovat
Salfovic

Tak v posledních letech na ně nemají ani Sparta s Plzní

Reagovat
AC Sparta Praha good

myslím, že Sparta s

Reagovat
AC Sparta Praha good

sry (omylem enter) - Libercem se nepředvedli špatně v téhle sezóně

Reagovat
Seydou Doumbia

Jablonec by někdy mohl něco v pohárech zahrát, ale ne každý se vyrovná s každoročním výprodejem svých opor. To umí snad jen Liberec.

Reagovat
AC Sparta Praha good

a Ajax

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Ajax umí i někoho koupit což se o Liberci říct nedá.

Reagovat
Salfovic

Měl jsem na mysli jejich zvládání předkol.

Reagovat
Gelu28

přesně tak...ale některým to nevysvětlíš ....zaslepnci to jsou

Reagovat
lampas

Další dement Ty tři týmy, které mají na poháry jak říkáš, pokud budeme do 15. místa budou mít reálnou naději hrát EL a nikoliv podřadnější KL

Reagovat
smazaný uživatel

OT: škoda že se víc nepíše o historii... https://objektivus.cz/sport/dunajska-skola/kocab/

Reagovat
Dayman

Reagovat
Beči

Nechápu, jak se to proboha počítá. Kdy naposledy něco v LM či EL dokázal Kyperský klub, že jsou před námi?

Reagovat
andrew96

Po každém pohárovém týdnu tu je článek, jak se to počítá.

Reagovat
Beči

Vím, ale ani tak to nedává relevantní smysl.

Reagovat
Frick

Teda, každopádne UEFA umí hezky ukázat, jakou ta soutěž má mít EKLovou úroveň a to výběrem stadionů pro finále.

2022 Tirana - stadion pro 22k diváků....

Pořád to finále může být něco jako AS Ŕím - Ol. Marseille a tyhle týmy pojedou na stadionek do Tirany?

Myslim, že by se to mělo hrát minimálně na stadionech pro 35 000 diváků.

Tak nakonec jde i o příjem ze vstupnýho, ne? Komu vlastně to jde? Finalistum nebo jen UEFĚ?

A nezapomenout, že určitě velká část vstupenek je pro sponzory, takže tam musí bý nějaká kvóta, která se vždy musí odečíst. Třeba 10 000?

Čili půjde prodat jen 12 000 lístků, kdežto na stadion pro 35 000 by šlo 25 000???

Reagovat
Čekám na brejk

Já bych vůči tomu nebyl zase tak přísný, ten stadion vypadá podle fotek super a je fajn dát nějakou takovou událost do takovýchto zemí, pro ně to bude svátek. A co jiného než Superpohár nebo finále KL. Třeba se dočkáme finále KL v Edenu jednou. Za mě super, že se to pořád necpe na stadiony velkých lig.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak Bayern - Chelsea v Edenu byl taky vtip??

Reagovat
dave30

Myslím, že příjem ze vstupného, v porovnání s příjmy za reklamu a televizní práva, nebude tak významný. A jestli se nepletu, tak příjem ze vstupného jde UEFA (ta platí nájem stadionu, možná dostanou i nějakou vládní pobídku - zviditelnění země). Finalisté budou mít zřejmě vše hrazeno a hrají jistě o nějaké bonusy.

Reagovat
Uwe háže buly

Já jsem. Teda rád, ze se to na takových stadionech bude hrát.. Nemusí se pořád točit stejné státy, města a stadiony.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Shevchenko

Zajímavé se podívat i na další roky jak se to bude vyvíjet podle toho kolik se bude jednotlivým zemím odčítat. Příští rok solidně spadne Belgie, ale ten propad bude trvat nejspíš jen rok. Propad bude čekat i Turky a Dány. Naopak takoví Skoti se udrží vysoko ještě minimálně dva roky. A taky Srbsko vyletí příští rok dost vysoko.

Reagovat
Shevchenko

6. Portugalsko 40,5

7. Nizozemsko30

8. Rusko 29

9. Skotsko 29

10.Rakousko 28,5

11.Ukrajina 27,5

12.Belgie 24 Na úrovni Srbska

13.Srbsko 24

14.Kypr 22

15.Švýcarsko 22

16.Chorvatsko 21

17.Česko 21

18.Turecko 20,5

19.Řecko 20

20.Norsko 19,5

21.Dánsko 19,5

22.Izrael 17,5

Reagovat
Čekám na brejk

Zmínil bych i fakt, že Portugalci můžou ohrozit i Francii, pokud Francie předvede něco podobného jako tenhle rok . Jen 2 týmy v jarní fázi a kromě PSG zbylé 2 týmy v LM vyloženě do počtu. Tak Belgie slábne už delší dobu, ale hlavně, oni tam mají tu sezónu co uhráli jen 2.6 bodu, ale zase se jim odčítá ta šíleně před touhle, která to kompenzovala. Až odečtou zase těch 2,6, tak zase asi o něco povyskočí. Něco jak u nás, jenže nás tahle koule u noze bude držet ještě nějakou dobu . Od příští sezóny Skoti poprvé začínají ve vyšších předkolech, očekávám pozvolný pád, ne nějak drastický, ale minimálně Rakušani či Ukrajinci je přeskočí už příští rok. U Srbska to tahá Crvena Zvezda a oni vždycky měli jen 4 týmy, tak se jim to postupně nasčítalo, ale za to, jak se pořád drželi blízko TOP 15, ale nikdy to neklaplo si to konečně zaslouží, těm to přeji, uvidíme, jak dlouho se tam udrží. I když kdo ví, Crvena Zvezda to nezvládne a můžou zase spadnout mimo TOP 15. Turci jsou v hajzlu no, ale uvidíme, věřím, že až začnou hrát v nižších předkolech, tak se asi do TOP 15 vrátí, ale už to nebude jako dříve kdy měli jistou LM. Spíš se přidají do společnosti typu my, Švýcaři, Chorvati a podobně, kteří bojují o tu patnáctku.

Reagovat
AC Sparta Praha good

myslím, že Srbové stále nemají jistotu těch pěti týmů, jenom budou na tom místě začínat

Reagovat
smazaný uživatel

Skotsko a Kypr momentálně dělí 4 týmy a další sezóny budou dělit 5 (jako např. my, Řecko, Dánsko), což je dostane právě na úroveň nás nebo toho Dánska v případě Kypru.

Reagovat
Shevchenko

No Kypr ještě příští sezónu bude ještě pořád dělit čtyřmi.

Reagovat
Salfovic

OT: Trojice ozbrojených maskovaných mužů přepadla v noci na dnešek dům obránce AS Řím Chrise Smallinga. Anglického fotbalistu lupiči donutili otevřít sejf a vydat z něj hodinky, šperky a další cennosti.

Celkem drsný.

Reagovat
smazaný uživatel

takze nam to slavie posrala, fakt diky!

Reagovat
Čekám na brejk

Ach jo . Slavia je ta poslední, kdo to tuhle sezónu posral. Hlavní problém tuhle sezónu byla asi Plzeň, nejdříve Hruška posere celou Plzeň v předkole LM nesmyslnou penaltou na konci, ne že by se dostali do LM, ale měli by jistou EL a pak ve 4. předkole nevyřadí Ševu z Izraele. Kdyby se Plzeň do skupin dostala, tak kdo ví, třeba by ten chybějící bodík nahnala, byla by ve 2. koši, takže by mohla klidně chytnout nějakou CSKA Sofii či Dundalk. Ale hlavně je to za celých 5 let, to můžeme vyčíst prakticky jakémukoli týmu co byl v pohárech nějaký trapas . Spartě Subotici, Slavii nepostoupení ze skupiny EL kvůli domácí plichtě s Astanou, Plzni tuhle sezónu, Jablonci nejen vypadnutí s Dunajskou Stredou, ale hlavně loňský trapas s Jerevanem. Že to posrala Slavie je fakt zkratkovité .

Reagovat
dextroza_m

Stejne ani nemame 4 konkurence schopne tymy..

Reagovat
PaYaB

To má jenom málo lig.

Reagovat
Cuntona

Tímhle nadstavba doufám definitivně skončila. Aby hrál o poháry třetí s desátým je trochu mimo. Do patnáctky se podle mě do dvou let vrátíme, ale bude to chtít pravidelně bodovat alespoň jako letos. Jsem zvědavý, co s koeficientem udělá KL. Taky bych byl pro zúžení ligy. Skuteční talenti se prosadí a pro ty slabší bude zase kvalitnější druhá liga. Takových 24 profesionálních týmů by bohatě stačilo. Stejně poslední dobou z ČFL, MSFL nikdo ani nechce postupovat.

Reagovat
Mirek na tenisu

Pokud budou hrát v EP po létě vždy vykuchané kádry Jablonce, Boleslavi a jiných haluzáků, žádné body přibývat do koeficientu nebudou.

Reagovat
REPLIKATOR

I to je moc, stačili by pouze dva: Slavia a Liberec.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia by teoreticky mohla být ve 3. koši LM, pokud tam postoupí. Je z klubů 35., takže stačí, když 11 z týmů před ní nebude v LM. A takových tam je celkem dost, třeba Tottenham, Dortmund, Leverkusen, možná Liverpool, Arsenal, Šachťar nebo Benfica a další.

Reagovat
Čekám na brejk

Šance je no, ale o tomhle bude mnohem lehčí spekulovat až se dohrají ligy i LM s EL, pak budeme moudřejší .

Reagovat
r.mrazik

me uplne minulo,ze bude dalsi evropska soutez...

ale docela pochopitelny,kdyz predchozi roky sparta vypadla vzdy v predkole

Reagovat
ttopi

Jak je to vlastně s místama v LM a EL? Jaktože s 5 kluby jsme měli všechny alespoň v předkolech a se 4 kluby se jen mistr dostane do LM a ti další 3 ani do EL? To v té EL ubylo tolik startovacích týmů, nebo jak?

Reagovat
dave30

Ano je to tak. Rozdíl mezi 15. a 16. místem bude veliký. Ale přesuny týmů kolem toho 15. místa budou také veliké.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Za mě počet týmů v lize není tak důležitý, ale zajímalo by mě jak by to vypadalo, kdyby bylo v lize 14týmů a 14týmů ve druhé lize. První liga 14týmu, 26kol. Nadstavba 1-7 12kol a 8-14 12kol. To samé druhá liga. Padali by 2tymy. Z druhé ligy 1misto primy postup a 2-5playoff jako v Champu . Kdyby bylo 38kol, tak si mladíci zahraji dostatečně

Reagovat
dave30

Jako že by v 2. lize hráli 38 kol a potom ještě 3 zápasy o postup? No to bych chtěl vidět, kdo by v tom 41. zápase sezóny nastoupil.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Bylo by to hardcore. U nás asi nemožné tolik kol. Jen by mě to zajímalo. Třeba by to pomohlo celkové kvalitě a mladíci by toho odehráli víc.

Reagovat
Salfovic

38 kol je strašně moc, 32 bude akorát.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Byl by to hardcore. Mě by zajímalo jaký by to udělalo rozdíl.

Reagovat
Mirek na tenisu

Reagovat
AC Sparta Praha good

bylo by to + 14 kol, protože jeden tým vždy bude mít týden pauzu

Reagovat
Ferguson6

Menšia šanca na rasistické urážky súperov

Reagovat
naheCZ

OT: Krejčí (U-21) je ještě větší blb, než jsme si mysleli

https://twitter.com/jakubdvo/status/1383055186566995976

Reagovat
Greny

Nahe vole bez do prdele... Já tam hledám pět minut kde co LK37 řekl

Reagovat
naheCZ

Já si to uvědomil pár vteřin po tom, co jsem to odeslal, že může dojít k záměně Moje chyba, omlouvám se

Reagovat
cr7sux

Reagovat
PaYaB
Reagovat
Mirek na tenisu

Čtyři kluby jsou pro český fotbal adekvátní. Jsem pro, aby se počet klubů v lize zredukoval. Budou-li hrát silní sportovně i finančně jako jsou Slavia, Sparta, Plzeň, Baník Olomouc, Liberec a pár dalších vícekrát v sezóně spolu, bude to divácky atraktivnější a pro růst hráčů přínosnější. Totéž platí pro účast v evropských pohárech. Roky tam zbytečně zaclánějí Jablonec, Mladá Boleslav nebo po haluzi Zlín.

Reagovat
thewall

K diskusi o tom, že 12 týmů v lize je málo. Počet českých týmů v československé lize (16 týmů):

sezóna 92/93 ... 10 českých týmů

91/92 ... 10

90/91 ... 10

89/90 ... 9

88/89 ... 10

87/88 ... 9

86/87 ... 10

85/86 ... 9

84/85 ... 8

83/84 ... 8

Vím, že více vypovídající by byl počet českých fotbalistů v československé lize versus počet českých fotbalistů v lize aktuálně, ale to se mi nechce hledat a počítat. Řekl bych, že hlavní argument proti snížení počtu účastníků, tj. nasazování mladých v kontextu výše uvedených čísel neobstojí (nebo snad tehdy nebyli mladí v lize?). A tomu se ještě mladým hráčům otevřely soutěže min. v Evropě ve srovnání s lety před rokem 90.

Jedinou nevýhodu nižšího počtu účastníků vidím v tom, že se omrzí soupeři, pokud jsou v lize více než 2 zápasy se stejným soupeřem. Ze stejného důvodu nefandím nadstavbě.

Reagovat
Greny

Jenže to srovnává dvě úplně odlišné doby .. Kolik v době zde hrálo cizinců.. tu dobu jsem nezažil ale řekl bych že jich moc nebude...

Reagovat
thewall

Jasně, proto píšu, že více by vypovídaly počty českých hráčů (plus věková struktura). V té době hráli běžněji na Slovensku. K cizincům tehdy: podstatě jen Slováci (z dnešhího pohledu). Ale dnes těch cizinců taky nejsou taková kvanta - nemám spočítáno, spíš pocitově.

Reagovat
thewall

... "V té době hráli běžněji na Slovensku." myšleno čeští hráči

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš by se mělo srovnat, jak se zlepšili nebo právě zhoršili soutěže, které to zúžení udělaly, jako Rakousko nebo Švýcarsko.

Reagovat
cink

Celé to je překombinovaná komerční píčovina takhle konferenční liga. Současný formát je perfektní. Spravedlivý

Reagovat
noustres

Spravedlivý

Reagovat
cink

A ne?

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

4 jsou akorát, 5 je moc, teda za předpokladu, že se do skupin budou dostávat 1-2 mančafty

Reagovat
h8_sfatto

počet nevadí, ale že se do EL vlastně může dostat jen jeden tým je průser, protože do KL jde hromada týmů a z 50.místa nás může trápit kdejaký balkánský tým a koeficient půjde do ...

Reagovat
AC Sparta Praha good

snad to budou 2-3 týmy (jako tuhle sezónu), když se zvýšil počet účastníků pohárů o 16

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele