Hlavní obsah

Raiffeisenbank může převzít tuzemskou banku Equa, potvrdil ÚOHS

Raiffeisenbank může dokončit převzetí konkurenční společnosti Equa bank. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ve čtvrtek oznámil, že skupině povolil nákup od fondu AnaCap Financial Partners.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Raiffeisenbank může dokončit převzetí konkurenční společnosti Equa Bank.

Článek

Equa bank se zaměřuje hlavně na spotřebitelské úvěry a má téměř 480 tisíc zákazníků. Akvizice je součástí strategie Raiffeisen Bank International (RBI) rozšiřovat svou působnost. Koncem loňska dosahovala celková aktiva banky Equa 2,8 miliardy eur (72 mld. Kč), Raiffeisenbank reportovala aktiva 15,7 miliardy eur (405 mld. Kč).

RBI nákup Equa bank oznámila už v únoru. RBI se v únoru rovněž dohodla na koupi společnosti Akcenta CZ, jež patří mezi největší nebankovní devizové obchodníky v ČR. Raiffeisenbank, česká dcera RBI, patří mezi pět největších tuzemských bank.

ÚOHS: Raiffeisenbank smí v Česku převzít klienty ING

Ekonomika

Raiffeisenbank také podle dřívějšího rozhodnutí ÚOHS smí převzít tuzemské klienty ING Bank. Nizozemská banka již dříve oznámila, že do konce roku 2021 v Česku ukončí služby osobního bankovnictví. Od příštího roku bude poskytovat služby už jen firemním klientům.

Služby osobního bankovnictví v případě ING Bank sestávají ze spořících účtů a investic do podílových fondů. Banka již dříve oznámila klientům, že jim u Raiffeisenbank vyjednala nadstandardní podmínky, pokud se k ní rozhodnou přejít.

Raiffeisenbank v tuto chvíli oslovuje klienty ING s nabídkou.

Reklama

Související články

ING se stahuje z Česka. Nechá si jen firmy

Nizozemská banka ING se stahuje z českého trhu. Ke konci roku 2021 ukončí své služby osobního bankovnictví, které sestávají ze spořicích účtů a investic do...

Výběr článků

Načítám