Cesta: Titulní stránka > Chci si zařídit

 

Z činnosti Městské policie Most

Vybrané události a zásahy strážníků Městské policie Most z 13. a 14. týdne roku 2021
Strážníci
 

 
 

Strážníci zajistili 5 osob hledaných Policií ČR. Ženu zajistili, když prohledávala kontejnery, muže, když opravoval o půlnoci výfuk. Strážníkům také pomohl jeden oznamovatel a informace zjištěné při kontrolní činnosti, posledního muže sami poznali

Během kontrolní činnosti strážníci zaznamenali informaci o tom, že se v domě pravděpodobně nachází osoba, která je v celostátním pátrání. Strážníci v databázi hledaných osob zjistili, že se jedná o pachatele, který může být ozbrojen. Strážníci následně informovali policisty Policie ČR a obě policejní hlídky pak společně provedli místní šetření, při kterém byl pachatel v jednom z bytů zadržen. Hledaný muž s policií spolupracoval a nemusely být použity donucovací prostředky, nedošlo k žádnému zranění ani škodě na majetku.

Další hledanou osobu zajistili strážníci, když prováděli hlídkovou činnost z vozidla v ul. Kpt. Jaroše. Motohlídka si všimla ženy, která přehrabávala odpadky v kontejneru. Při kontrole totožnosti strážníci zjistili, že je v celostátním pátrání. Strážníci hledanou ženu předali se všemi poznatky policistům Policie ČR.

Dalšího hledaného muže strážníci zajistili 40 minut po půlnoci. Při kontrolní činnosti si všimli muže, který ležel pod vozidlem. Strážníci se muže zeptali, proč je venku v době, kdy je zákaz vycházení. Muž sdělil, že opravuje výfuk. Při kontrole totožnosti strážníci zjistili, že se jedná o hledanou osobu. Hledaného muže si také převzali policisté Policie ČR.

Osobu v celostátním pátrání pomohl zajistit oznamovatel, který požádal strážníky o pomoc na lince 156, že v jeho domě na chodbě spí nějaký neznámý muž, který v domě nebydlí. Strážníci na místě uvedeného muže zajistili a při kontrole totožnosti zjistili, že je v celostátním pátrání. Hledaného muže si na místě převzali policisté Policie ČR.

Posledního hledaného muže zajistili strážníci při hlídkové činnosti v ul. Javorová, kde uviděli osobu, která odpovídala popisu osoby hledané Policií ČR. Při kontrole totožnosti zjistili, že je v celostátním pátrání. Strážníci hledanému muži přiložili služební pouta a převezli ho na Policii ČR.

Podnapilý muž napadl ostrahu nádraží. Agresor, jeho bratr a následně i otec, kteří se jeden druhého zastávali dalším napadáním, postupně skončili v poutech a na Policii ČR

Pracovník ostrahy budovy Českých drah požádal o pomoc na lince 156 městské policie, když ho před budovou nádraží začala slovně a fyzicky napadat skupina osob. Operátor kamerového systému okamžitě vyhledal místo potyčky a situaci monitoroval. Na místo byly vyslány dvě motohlídky strážníků, na relaci v radiostanici zareagovaly také dvě hlídky Policie ČR.

Na místě pak strážníci spatřili skupinu osob, která napadala pracovníka ostrahy, od něhož strážníci útočníky ihned odtrhli. Jeho agresivita se však stále stupňovala, přestože se strážníci snažili situaci uklidnit. Muž se snažil znova napadnout pracovníka ostrahy a zároveň se pokoušel silou odstrčit strážníky. Proto byli strážníci nuceni použít donucovací prostředky a útočníkovi nasadili pouta.

To se nelíbilo jeho bratrovi, který začal strážníky a pracovníka ostrahy častovat nevybíravými vulgárními nadávkami a výhružkami. Poté se snažil fyzicky napadnout pracovníka ostrahy, proto byly použity donucovací prostředky i na tohoto muže.

Na místě se pak objevil další člen rodiny, tentokrát otec obou mužů, který předvedl, od koho pochytili jeho chlapci vulgární slovník a agresivní chování. Okamžitě začal napadat hlídky obou policií a násilně napadl také pracovníka ostrahy. V tom okamžiku jeden ze strážníků spolu s policistou použili donucovací prostředky i na otce, svedli ho na zem do poutací polohy, a přiložili třetí služební pouta.

Trojice mužů z jedné rodiny byla následně převezena ke zdravotnickému ošetření po použití donucovacích prostředků. Původci incidentu zdravotníci naměřili 2 promile alkoholu v dechu. Celou událost se všemi poznatky si na místě převzali policisté Policie ČR.

Řídil pod vlivem alkoholu a ujel od nehody. Strážníci ho našli, ke všemu se doznal a skončil na Polici ČR

O spolupráci požádal strážníky dopravní policista po oznámení na linku 158, že mělo osobní vozidlo Škoda Fabia, nabourat do zaparkovaného vozidla a z místa ujet. Informaci předal operační pracovník všem hlídkám. Na relaci v radiostanici okamžitě reagovala motohlídka strážníků, která při průjezdu ul. Česká zjistila vozidlo odpovídající popisu, které vykazovalo známky poškození po dopravní nehodě.

Ve vozidle na místě řidiče seděl muž, kterého hlídka vyzvala k prokázání totožnosti. Následně se muž strážníkům doznal, že naboural do zaparkovaného auta a poté z místa odjel. Jelikož jmenovaný při komunikaci se strážníky vykazoval známky požití alkoholu nebo jiné návykové látky, byl hlídkou dotázán, zda  před jízdou požil alkoholické nápoje, k čemuž se také doznal.

V průběhu šetření provedla další motohlídka strážníků kontrolu v ulici, kde mělo dojít k nehodě, a našla poškozené vozidlo. Celou událost se všemi poznatky a podezřelým řidičem si převzala dopravní hlídka Policie ČR.

Strážníci zajistili pachatele krádeže díky městskému kamerovému dohledovému systému a všímavé oznamovatelce

Na linku 156 se obrátila žena, která uvedla, že viděla muže, který nesl nějaké věci a schoval je do křoví,  že se domnívá, že se jedná o odcizené zboží z Baumaxu, a podezřelou osobu popsala.

Operátor kamerového systému zahájil monitorování uvedeného úseku a zjistil muže odpovídajícího popisu oznamovatelky. Pomocí radiostanice informoval kolegy z terénu a průběžně jim předával informace o směru jeho pohybu. Strážníci podezřelého muže po chvíli vyhledali.  

Když podezřelý uviděl přijíždějící motohlídku, začal utíkat. Strážníci se rozdělili a muže pronásledovali. Přitom ho vyzvali zákonnou výzvou „Jménem zákona, stůj“, a muž výzvy uposlechl a zastavil. Strážníci zjistili totožnost muže a spojili se s oznamovatelkou. Ta uvedla, že ho viděla, jak nesl dva kufříky a ukázala srážníkům, kam je podezřelý schoval.

Strážníci našli na popsaném místě dvě aku-vrtačky a muž se následně doznal, že je odcizil v prodejně Lidl. Strážníci se spojili s vedoucí obchodu, která uvedla, že krádež zaznamenali a nahlásili na Policii ČR.

Strážníci po dohodě s policisty vrátili vrtačky v celkové hodnotě 3980 Kč do prodejny a podezřelého muže odvezli služebním vozidlem na obvodní oddělení Policie ČR a předali policistům k dalším úkonům.

Oznamovatelka zavolala strážníky k mladíkovi ležícímu na zemi. Když zjistila, že má hlad, přinesla mu salát a řízky. Strážníci pak muže nasměrovali do azylového domu

Na linku 156 oznámila žena, že u divadla rozmanitostí leží na trávě nějaký mladík. Strážníci na místě zjistili mladého muže, který uvedl, že je v současné době bez domova, má hlad a necítí se dobře. Neměl žádná viditelná zranění a nepožadoval zdravotnickou pomoc.

Strážníci s mladíkem promluvili a poradili mu, kam se může obrátit o pomoc, když bude mít hlad nebo bude potřebovat ošacení a zároveň ho informovali o možnosti využití služeb azylového domu.

Během šetření strážníků oznamovatelka odešla domů a přinesla mladíkovi na talíři řízek a salát. Mladík ženě, která má bezpochyby srdce na pravém místě, opakovaně děkoval. Když vše snědl, sdělil strážníkům, že se cítí lépe a odešel směrem k azylovému domu v ul. J. Kříže.

Strážníci pomáhali z nepříjemné situace čtyřem seniorům a invalidním občanům

Zdravotní sestra, která pečuje o seniory, se obrátila o pomoc na linku 156, že na chodník upadla její klientka a ona jí nemůže sama zvednout. Na místo byla vyslána motohlídka strážníků, kteří seniorce pomohli vstát a posadili ji do auta. Strážníky požádala o pomoc také žena, která uvedla, že je její muž je invalida a při vylézání z vany upadl a nemůže se dostat zpět do vozíku a ona ho nemůže uzvednout. Strážníci pánovi pomohli a posadili ho na invalidní vozík. Podobný problém měla žena, která uvedla, že nemůže vylézt z vany a je invalidní. Strážníci ženě pomohli vylézt z vany a odvedli ji do obývacího pokoje. Po jedné hodině ranní požádala o pomoc strážníků další seniorka, která uvedla, že její muž upadl na podlahu a nemůže vstát. Strážníci osmasedmdesátiletému muži pomohli na nohy a posadili ho na postel. Žena k incidentu poznamenala, že se toto stalo manželovi již po několikáté a jako důvod uvedla nadměrné požívání piva.

Malého chronického psího útěkáře strážníci po odchytu nevozí do útulku, protože ho již dobře znají. Patří invalidní seniorce

Na linku 156 oznámila žena, že v ul. Žatecká nalezla zatoulaného psa. K události byla vyslána motohlídka strážníků s odchytovým vozidlem. Strážníci na místě zjistili, že psa dobře znají. Díky místní znalosti strážníci vědí, že patří osmdesátileté ženě, která je na invalidním vozíku, a pes jí občas uteče, když nesežene pomoc na venčení. Od roku 2019 eviduje městská policie 23 událostí o jeho nalezení a strážníci již znají psa i jménem.

O tři dny později se obrátil na linku 156 oznamovatel, že u bloku 382 odchytil psa bez majitele. Opět se jednalo o strážníkům známého psa Šimona, kterého odchytili a předali jeho majitelce. Oba přestupky proti obecně závazné vyhlášce strážníci tentokrát vyřešili domluvou a žena přislíbila, že si zajistí pomoc na venčení.

Od roku 2019 byl pes Šimon nalezen a odchycen v ulicích Žatecká, Obránců Míru, V. Nezvala, K. Biebla, Fr. Halase, Moskevská, Ke koupališti, Petra Jilemnického, Báňská a u 7. ZŠ Most. Navštívil také park Střed, park u Kojota, OC Central a nákupní centrum Hněvín. Jednou byl také zajištěn přímo u služebny městské policie. V úředních záznamech již mají strážníci rozsáhlou sbírku jeho fotografií z odchytu.  

 

Z činnosti MP 13. a 14. týden 2021

 
Za aktualizaci zodpovídá: Ing. Veronika Loucká
Vytvořeno / změněno: 14.4.2021 / 14.4.2021
 

Počet návštěv: 1133
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém

 

Tento web pro svoji správnou funkci využívá soubory cookies.

O cookies

Nastavení cookies

Tento web pro svoji správnou funkci využívá soubory cookies.

Více o cookies

Tyto soubory nám umožňují poskytnout návštěvníkům kvalitnější služby, protože nám například umožní získat anonymizované analytické údaje o používání tohoto webu.

Kompletní přehled cookies, které tento web využívá naleznete zde.

Skupiny cookies