Ellison, který je v současnosti podle žebříčku Forbes sedmým nejbohatším mužem světa, koupil okázalou nemovitost v Palm Beach na Floridě za 80 milionů dolarů, o půl milionu více, než činila původní prodejní cena. Prodejcem byl správce investičního fondu Gabe Hoffman, zakladatel společnosti Accipiter Capital Management. Podle deníku Wall Street Journal Hoffman nemovitost pořídil v roce 2012 za 17,5 milionů dolarů a k prodeji ji nabídl v červnu loňského roku za neuvěřitelných 79,5 milionů dolarů.

Pozemek se sídlem postaveným v roce 1998 se nachází v severní části města Palm Beach v drahé, exkluzivní čtvrti Seminole Landing, která je obezděna a nepřetržitě střežena bezpečnostní službou. Nemovitost se rozkládá na třech hektarech podél pobřeží oceánu, délka pláže přiléhající k pozemku pak činí 160 metrů.

Luxusní sídlo v toskánském stylu s užitnou plochou téměř 1500 metrů čtverečních nabízí sedm ložnic, čtrnáct koupelen (tři jsou pouze toalety), profesionálně zařízenou kuchyni, formální jídelnu a několik obývacích pokojů s nádherným výhledem buď do zahrad, nebo na oceán. Nechybí domácí kino a velký vinný sklep. K venkovnímu posezení jsou určeny zastřešené terasy, patio se zabudovaným krbem a prostor chráněný před sluncem pergolou.

Dům se pyšní ručně malovanými dlaždicemi, kazetovými stropy, detailně zdobenými stropními rámy a kamennými krbovými římsami. Kamenem jsou obloženy také zdi honosné vstupní haly se spirálovým schodištěm s kovanou balustrádou a tapiseriemi na stěnách.

Součástí areálu, který svou úpravou a rozlohou připomíná golfové hřiště, je několik bazénů, velké sportoviště, tenisový kurt a heliport. Nemovitostí s přistávacím místem pro helikoptéry přímo na pozemku je přitom na Floridě jen hrstka.

Svůj záměr odejít z Kalifornie, kde bydlel přes 50 let, Larry Ellison oznámil loni v prosinci. Zdůvodnil jej extrémně vysokými daněmi, jimiž je Kalifornie známá. Florida má na rozdíl od Kalifornie nulovou daň z příjmu, takže každý den, který miliardář Ellison stráví jako trvalý rezident Floridy, mu ušetří 644 tisíc dolarů, které by v Kalifornii padly právě na daň z příjmu. Změna trvalého bydliště s adresou na Floridě je tedy pro Ellisona sňatkem z rozumu.

Kromě nově nabytého sídla v Palm Beach Ellison vlastní i řadů dalších nemovitostí v kalifornském Malibu, Silicon Valley, San Francisku, ale třeba také v Japonsku. Do jeho vlastnictví patří rovněž 98 procent havajského ostrova Lanai.