Návrat do práce: Návod, jak přežít přechod z home office zpět do kanceláře a nezbláznit se z toho

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Spanek
Zdroj: Pixabay

Období koronaviru poslalo velké množství lidí pracovat domů. Zaměstnanci zvyklí pracovat v kanceláři si tak museli ve svých domácnostech vytvořit provizorní kancelář, ve které se cítí pohodlně a nemají nutkání prokrastinovat.

Toto období tu však nebude navěky a pomalu, ale jistě, se začínáme vracet do našich povolání. Jak se vypořádat se změnou režimu, na který jsme si za poslední rok zvykli, a jak se cítit svěže? Na to se podíváme v dnešním článku.

Vstávat a cvičit!

Pokud jste si zvykli vstát z postele přesně čtyři minuty před zahájením práce, může být doopravdy těžké vrátit se zpět do běžného života. Po rozvolnění budeme mít zapotřebí pravděpodobně dřívější vstávání a možná i pozdější usínání, to hlavně díky sociálnímu životu, který nám všem tak chybí.

Rebecca Leonard, odbornice na spánek ze společnosti Soak & Sleep, říká, že práce z domu nám poskytla více času a velké množství lidí si vytvořilo nezdravé návyky. „Zatímco někteří tento čas využili moudře, jiní jej investovali do pozdějšího vstávání a velkého množství práce. Tím ale nepomohli spánku, který je velice důležitý,“ řekla Rebecca.

Tato žena však přišla s několika tipy, které vše usnadní. Pravděpodobně jste si všimli, že doma pracujete mnohem déle, než máte ve smlouvě, a je pro vás mnohem obtížnější takzvaně „vypnout“.

Díky tomu, že budete zpět v kanceláři, rozdělíte vaše povinnosti a vaše mysl bude po opuštění pracoviště o něco klidnější. A hlavně se vám bude mnohem lépe usínat!

Relaxace je velice důležitá

Je pravda, že pokud máte mimo svou práci děti nebo jiné povinnosti, odpočinek je trochu náročnější. Důležité však je dát si po dokončení práce čas na odpočinek, a to i na krátkou dobu. Místo toho, abyste se ihned po práci vrhli za plotnu, na chvilku relaxujte.

Další důležitou věcí je také striktní režim večerky a budíčku. Rebecca říká, že dodržování tohoto režimu pomůže vašemu tělu přizpůsobit se velké změně, která vás při návratu do kanceláře nemine.

Po několika týdnech dodržování pravidelného režimu se budete cítit unavení ve stejnou hodinu a vaše tělo by se mělo ráno začít přirozeně probouzet, čímž vytvoříte zdravý cyklus spaní a bdění.

Pokud se vám pak nedaří usnout, zkuste melatonin, který naleznete ve velkém množství potravin. Meduňkový čaj je pak také skvělým pomocníkem.

Vaše tělo zvládlo změnu na domácí prostředí a nemá jediný problém zvládnout změnu, která přijde při návratu do kanceláře. Ničeho se však nebojte, nejste v tom sami a čeká to úplně každého.

Zdroj: Metro

Autor: Štěpán Pacík


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články