Hlavní obsah

Elektrický crossover Hyundai Ioniq 5 má ceny pro český trh

Novinky, Daniel Havlina

V lednu představený Hyundai Ioniq 5 přijíždí na český trh. Pod milion korun se nedostane, vybavit ho půjde i pohonem čtyř kol.

Foto: Hyundai

Hyundai Ioniq 5

Článek

Základní cena novinky startuje na částce 1 099 990 korun. Automobilka nabídne několik různých výbav, dvě sady baterií a pohony zadních i všech kol.

Výchozím pohonným stupněm je verze Eco, která dostala slabší sadu baterií o kapacitě 58 kWh a pohon na zadní kola s celkovým výkonem 170 koňských sil pro maximální dojezd 400 kilometrů.

Hyundai představuje Ioniq 5, hranatý hatchback s rychlým dobíjením

AutoMoto

Pro náročnější zákazníky toužící po větším dojezdu je pak varianta Power s kapacitou baterie 73 kWh a dojezdem 485 km a výkonem 217 koní. Tady cena začíná na 1 249 990 korunách.

Základní výbava se nazývá Smart, zákazníci u ní dostanou LED světlomety, sedm airbagů, multifunkční kožený volant, devatenáctipalcový displej infotainmentu nebo vyhřívaná přední sedadla. Samozřejmostí je i automatická klimatizace a zadní parkovací čidla.

Vyšší výbavovou řadou je Style, která vůz obohacuje o bezdrátovou nabíječku chytrého telefonu, elektrický kufr, bi-LED světlomety, vyhřívaná přední a zadní sedadla, a ekologická sedadla z příze a rostlinných materiálů.

Futuristické MPV Hyundai Staria se kompletně představuje

AutoMoto

Výhodou verze Style bude mimo jiné i fakt, že se dá objednat s pohonem všech kol, větší sadou baterií Power a celkovým výkonem 306 koňských sil. Pro nejnáročnější lze auto dovybavit paketem Premium za 80 tisíc korun, součástí jsou kožené sedačky, dvacetipalcová kola, paměťová sedadla, ozvučení Bose nebo head-up displej.

Výbava Style startuje se slabšími bateriemi na ceně 1 269 990, s větší kapacitou pak vyjde za 1 369 990 korun. Vrcholem je již zmiňovaná čtyřkolka se silnějšími bateriemi a cenou 1 469 990 korun. K českým prodejcům se vůz dostane už toto léto.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám