Sporting má nový klubový rekord. Je to důležité, říká Amorim

17.04.2021, 13:41
Aktuality
Hodně důležitou výhru včera zaznamenal lisabonský Sporting, když zvládl duel na půdě předposledního týmu portugalské nejvyšší soutěže Farense. Klub z hlavního města se oklepal ze dvou remíz a stále platí, že letos v lize ještě neprohrál, v pátek večer navíc vytvořil nový klubový rekord...

Na lavičku Sportingu před třinácti a půl měsíci usedl Rúben Amorim a sezonu 2019/2020 zakončil ziskem jednoho bodu z posledních tří zápasů. Letos je situace zcela jiná, Sporting vede tabulku a ještě neprohrál, minimálně bod bral ze 27 po sobě jdoucích duelů.

Včera mu triumf vystřelil Pedro Gonçalves. Výsledek je o to důležitější, že Amorimovi svěřenci v předcházejících dvou duelech jen remizovali s Moreirense a Famalicãem, na čele mají devítibodový náskok a čekají na odpověď FC Porto, to se v neděli představí na půdě CD Nacional.

"Je to důležité a obzvláště ve chvíli, kdy někteří začali mluvit o krizi. Už před týdnem jsme neprohráli 26. zápas za sebou, nyní se povedlo vytvořit nový rekord," prohlásil Amorim.

"Za dnešek patří hráčům uznání, trpěli jsme. Dali jsme první gól, ale nepovedlo se nám zápas definitivně zlomit a rozhodnout. Na konci utkání tým trpěl a jak už to tak bývá, narůstala nervozita. Výsledek je dle mého názoru spravedlivý, Farense mělo svoje šance, stejně jako my. Mohli jsme lépe pracovat s míčem," myslí si někdejší kormidelník Bragy.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (13)

Přidat komentář
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál! Força Sporting!

Reagovat
Pharrell

Sice v Portugalsku mám nejraději Porto ale vám to letošní sezónu hodně přeji! Uznávám že si to Sporting zcela zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

už je na čase vyhrát titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborná práce trenéra

Reagovat
Kornovec

to uz musi dotahnout, budu moc rad. snad Goncalves zustane jeste rok a ukazou neco v LM

Reagovat
FC Porto FC

Už 5. Kol nepochybuji že Sporting uděla titul

Reagovat
FC Porto FC

5 kol

Reagovat
Han střelil první

Mohlo by to po těch letech trápení klapnout. Zatím je to skvělá sezóna!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pharrell

Děkuji Sporting Lisabon za vítězný tiket.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele