Hlavní obsah

Děti od května ve školkách by měly být naprostou prioritou, uvedla Maláčová

Podle ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové (ČSSD) by měl být prioritou vlády návrat dětí do mateřských škol k 1. květnu. Maláčová to v sobotu uvedla po jednání expertního týmu prezidenta Miloše Zemana na zámku v Lánech. Rozhodující slovo budou mít odborníci a ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Místopředsedkyně ČSSD Jana Maláčová

Článek

Do školek mohou od pondělí chodit zatím jen předškoláci. Maláčová řekla, že podle ní by bylo ideální, kdyby se i ostatní děti mohly vrátit do mateřských škol třeba k 1. květnu.

„Když to epidemiologická situace umožní, tak by to mělo být naprostou prioritou vlády,” dodala.

Pravidla pro venkovní sportování se změní, rozestupy budou menší

Domácí

O tom, že návrat dětí do škol je v uvolňování opatření proti šíření epidemie koronaviru prioritou, mluvil dřív premiér Andrej Babiš (ANO) a v pátek i ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO), konkrétní možné termíny ale neuvedli. Arenberger označil za prioritu návrat dětí do škol.

Od pondělí se mohli do škol vrátit ve střídavé výuce také žáci prvního stupně základních škol. Musí ale dvakrát týdně podstoupit antigenní test na nový koronavirus. Obnovil se také provoz speciálních škol. Další žáci a studenti se zatím dál učí distančně.

U školáků bylo pozitivních 300 z 610 000 provedených testů

Domácí

Arenberger v pátek uvedl, že je tlak na to, aby se do školek mohly k předškolákům vrátit i další děti, aby se obnovila praktická výuka na středních školách či omezila rotace, kdy se třídy ve školách po týdnu střídají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám