Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Česko

Exministr Mládek ukončil po pětadvaceti letech členství v ČSSD, nelíbí se mu současná účast strany ve vládě

Praha - Bývalý ministr průmyslu a zemědělství Jan Mládek odchází z ČSSD. Nelíbí se mu především současná účast sociálních demokratů ve vládě premiéra Andreje Babiše (ANO) a podle něj nedostatečná sebereflexe strany během uplynulého sjezdu. Mládek to v sobotu oznámil na Twitteru. Členem ČSSD byl od roku 1995.
  23:06

 Mládek podle svých slov čekal od sjezdu na sebereflexi strany , která ovšem nepřišla a proto se tozhodl k ukončení svého členství.

Připomněl tak výsledky sjezdu sociálních demokratů v minulém týdnu, na kterém obhájil pozici předsedy strany Jan Hamáček. Neuspěli naopak kritici působení ČSSD ve vládě.

Neexistuje jednoznačně úspěšný model privatizace, tvrdí bývalý ministr ČSSD Jan...
Bývalý ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Mládek v minulosti působil jako ministr ve dvou vládách. Od listopadu 2005 do září 2006 byl v tehdejší vládě premiéra Jiřího Paroubka (ČSSD) ministrem zemědělství. V lednu 2014 se stal ministrem průmyslu a obchodu ve vládě premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), který ho nakonec v únoru 2017 odvolal. Důvodem odvolání tehdy podle Sobotky byla celková nespokojenost s chodem ministerstva, Mládek byl kritizován například za návrh na zrušení možnosti vyjednat u mobilních operátorů lepší než ceníkovou cenu volání. Do roku 2017 byl Mládek také poslancem.

Autor: