Hlavní obsah

První elektrické Ferrari dorazí za čtyři roky, má zaujmout nové generace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První plně elektrické Ferrari je na cestě. Představí se v roce 2025, uvedl předseda společnosti John Elkann na výroční valné hromadě.

Foto: Ferrari

Ferrari (Ilustrační foto)

Článek

Trh s exkluzivními sportovními elektromobily se pomalu rozrůstá a i když jsou malosérioví výrobci částečně osvobozeni od emisního honu Evropské unie, i na automobilky jako Ferrari čeká zřejmě elektrická budoucnost. Elkann to vnímá jako příležitost, nikoli jako povinnost, alespoň podle svých slov.

„Naše interpretace těchto technologií jak v motoristickém sportu, tak i v silničních automobilech je obrovskou příležitostí přinést jedinečnost a vášeň Ferrari novým generacím,” uvedl.

Supersport MC20 startuje novou éru Maserati. Má přes 600 koní a může být elektrický

AutoMoto

Ferrari přitom dosud s elektromobilitou nespěchalo. Aktuálně je v nabídce maximálně plug-in hybridní ústrojí. „Pevně ​​věříme, že technologie baterií ještě není dostatečně vyvinuta, aby vyhovovala potřebám superauta,” řekl v loňském roce vedoucí komerčního oddělení Enrico Galliera a dodal: „ Nevěříme, že v příštích pěti letech tato technologie dokáže uspokojit potřeby Ferrari.”

Inspirací může být Maserati MC20. Superauto debutovalo koncem loňského roku se šestiválcem, ovšem již v roce 2023 se představí také elektrická varianta.

Reklama

Související témata:

Související články

Ferrari se vrátí do vrcholné třídy Le Mans

Italská automobilka Ferrari oficiálně potvrdila účast v sérii vytrvalostních závodů WEC, a tedy i návrat do královské třídy v závodě 24h Le Mans. V roce 2023...

Výběr článků

Načítám