Desetiletou dívku z Floridy napadl při koupání krokodýl. Malá hrdinka prozradila, jakým chvatem si zachránila život

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Krokodýl
Zdroj: Pixabay

Co všechno byste byli schopni udělat v nebezpečné situaci? Ne každý nad scénáři s tragickým koncem přemýšlí, skvělé je ale zachovat chladnou hlavu v jakékoliv situaci. Dívka, která se potkala s nebezpečným predátorem, si díky svému jednání zasloužila velký úspěch.

Desetiletá dívka z Floridy se při plavání v jezeře potkala tváří v tvář s nebezpečným predátorem. Ačkoliv zní tento příběh strašlivě, mladá dívka si poradila bravurně a vyvázla jen s menším zraněním.

Dávat pozor je důležité

Juliana Ossa je desetiletou dívkou z Floridy, která na exkurzích dávala vždy velký pozor. A to se jí vyplatilo při radovánkách u vody. Malá hrdinka se s rodinou vydala do Moss Parku v Orlandu a hned po příjezdu skočila natěšeně do vody.

Bohužel však netušila, že i v malé hloubce na ni bude čekat nebezpečný zabiják. Po pár minutách plavání v jezeře se do její nohy zakousl krokodýl. Každý by si myslel, že je s dívkou amen. To se díky bohu nestalo.

„Pokusila jsem se krokodýla udeřit do čela, aby mě pustil. To nefungovalo, a tak jsem použila taktiku, kterou nám říkali při exkurzi na krokodýlí farmě. Strčila jsem mu dva prsty do nosu, aby nemohl dýchat,“ řekla dívka při rozhovoru pro NBC News.

Mladá hrdinka

Díky prstům, které dívka strčila krokodýlovi do nosu, se zabiják nohy pustil a Julianin nevlastní strýc ji vytáhl z vody. Po vytáhnutí na břeh viděl velké množství krve, které teklo z nohy. Rychlá práce záchranářů však proběhla na výbornou a dívka byla převezena do nemocnice.

Zdravotník, který se o Julianu staral, řekl, že zůstala po celou dobu v klidu a byla velice statečná. V nemocnici byly dívce ošetřeny tržné rány v zadní části levého kolena a stehna. Domů pak byla propuštěna s nohou zakrytou obvazy od kyčle až k patě.

Šťastného konce se však nedočkal krokodýl, který byl později chycen a utracen. Pláž zůstala pár dnů po incidentu uzavřena. Juliana dostala od záchranářů i rodiny velkou pochvalu. Širokému publiku také ukázala, že dávat pozor na exkurzích se doopravdy vyplatí. Nikdy totiž nevíte, jaké nebezpečí na vás může číhat.

Zdroj: NBC News

Autor: Štěpán Pacík


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články