Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Honička v Praze. Řidič ujížděl policistům rychlostí až 170km/h, pak je postříkal sprejem

Česko

  15:32
Praha - Řidič ujížděl v sobotu v Praze před policisty rychlostí až 170 kilometrů za hodinu, při zadržení vytáhl obušek a na policisty stříkal pepřovým sprejem, uvedl v sobotu policejní mluvčí Jan Daněk. Za násilí proti úřední osobě hrozí řidič až šest let vězení. Jeho počínání ale může být kvalifikováno i jako obecné ohrožení, v tom případě by mu hrozil až osmiletý trest, dodal Daněk.

Bezpečný odstup od cyklisty neumíme změřit, reaguje šéf dopraváků na novelu. Podle poslance ale nejde o centimetry

Policisté pětapadesátiletého muže pronásledovali v sobotu večer poté, co přijeli vyšetřovat nehodu v areálu nemocnice na Bulovce, kde podle policie řidič svým vozidlem nacouval do skleněných dveří urgentního příjmu a ujel. Při příjezdu na místo si policisté všimli vozidla, které odpovídalo popisu nehody, proto jej chtěli zastavit.

„Nicméně řidič na jejich výzvy k zastavení nereagoval a začal ujíždět. Policisty se snažil všemožně setřást, zběsile kličkoval po silnici, jezdil v protisměru, křižovatky projížděl na červenou a několikrát málem způsobil dopravní nehodu,“ popsal situaci Daněk.

Pronásledování skončilo zhruba po 25 kilometrech v Chodovské ulici v Praze 4, kde podezřelý narazil do semaforu. Odmítl ale z vozu vystoupit, zamkl se v něm, a poté, co policisté rozbili okénko, vytáhl teleskopický obušek a pepřový sprej, kterým začal po policistech stříkat. Ti poté použili taser (elektrický paralyzér) a muže zadrželi.

Řidičský průkaz měl šofér platný, policie po něm nepátrala, podle testů nebyl pod vlivem alkoholu ani drog a vozidlo nebylo kradené.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!