Hlavní obsah

V Německu plánují taxislužbu, která využije samořízené vozy

Svézt se taxíkem, který nemá žádného člověka za volantem, by mohlo být brzy realitou v Německu. Zákon by to mohl povolit už letos v létě. Zatím se takovéto taxíky testují v Mnichově, ale za volantem vždy někdo sedí.

Foto: Intel/Mobileye

Testovací ford firmy Mobileye (Ilustrační foto)

Článek

Izraelská společnost Mobileye by mohla v Německu v blízké budoucnosti spustit taxislužbu využívající samořízené automobily, pokud země v létě podle plánu schválí zákon, který upravuje provoz autonomních vozů. Informoval o tom web německého listu Welt am Sonntag.

Pizzu v Houstonu začnou rozvážet samořízená auta

AutoMoto

„Pokud budou splněny všechny předpoklady, rádi bychom od příštího roku spustili naši službu v Německu,” řekl listu manažer Johann Jungwirth, který má ve firmě Mobileye na starosti služby v oblasti mobility. „Byl bych rád, kdyby k tomu zákonodárci a ministerstvo dopravy vytvořili vhodný rámec,” dodal.

U Milovic se chystá polygon pro autonomní auta

AutoMoto

Společnost Mobileye už své samořízené vozy testuje v Mnichově, v testovaných automobilech jsou z bezpečnostních důvodů i řidiči. Taxislužbu bez řidičů chce firma v příštím roce spustit nejprve v Tel Avivu, píše web. „Příští rok odstraníme bezpečnostního řidiče a nabídneme v prvních městech flotily samořízených taxíků,” uvedl Jungwirth.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám