Hlavní obsah

Hyundai Santa Cruz je pick-up, který nechce být jen pracovním náčiním

Novinky, Daniel Havlina

Podle konceptu Santa Cruz z roku 2015 představuje automobilka Hyundai produkční model s otevřenou korbou, takzvaný pick-up. Vyrábět a prodávat by se měl hlavně v Americe. Evropský trh s novinkou alespoň aktuálně nepočítá.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Cruz

Článek

Podle konceptu Santa Cruz z roku 2015 představuje automobilka Hyundai produkční model s otevřenou korbou, takzvaný pick-up. Vůz vychází ze současného Tucsonu. Vyrábět, a především prodávat by se pak měl hlavně v Americe.

Test nového Hyundai Tucson: Odvážlivec

Testy

Klíčem k úspěchu Santa Cruz by mělo být jeho zaměření. Dávno totiž neplatí, že pick-up je pouze pracovním autem. Hyundai prý míří spíše na mladší zákazníky a nadšence do dobrodružství, kteří vůz využijí při svých dovolených nebo výletech a poslouží jim jako alternativa pro SUV.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Cruz

Designově vychází vůz ze současného modelu Tucson, který můžeme vídat i na českých silnicích. Proporčně je ovšem pick-up o něco větší než evropské SUV. Korba je dlouhá 132 centimetrů a má dvojité dno. Hyundai údajně k vozidlu později nabídne i takzvaný „hardtop“, tedy pevnou střechu pro korbu.

Futuristické MPV Hyundai Staria se kompletně představuje

AutoMoto

Zajímavé je osazení motorů, neboť Hyundai pro Santa Cruz v základní verzi zvolil 2,5 litrový atmosférický čtyřválcový motor s výkonem slušných 190 koní. Druhou, silnější verzí by měl být obdobný motor s turbodmychadlem a výkonem 275 koňských sil. Obě motorizace budou pak spojeny s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Cruz

Hyundai začne model již brzy vyrábět v americkém státě Alabama, příchod zajímavého pick-upu na evropský a tedy i český trh je ovšem velmi málo pravděpodobný.

Reklama

Související články

Test nového Hyundai Tucson: Odvážlivec

Nový tucson s úchvatně odvážným designem má nesmírně bohatou výbavu, skvělou čtyřkolku a jezdí se slušnou spotřebou, a to všechno za velmi dobrou cenu....

Výběr článků

Načítám