Tottenham se po sedmnácti měsících rozloučil s manažerem Mourinhem

19.04.2021, 11:52
Aktuality
José Mourinho (© AFP)
Nového manažera bude hledat vedení Tottenhamu. To nebylo spokojeno s výsledky a dnes se rozhodlo pro propuštění Josého Mourinha, portugalský kormidelník na lavičce londýnského klubu vydržel sedmnáct měsíců...

Podle zdrojů deníku The Economist Mourinho doplatil i na hádku ohledně účasti londýnského klubu v nové superlize. Jeho místo dočasně zaujmou Ryan Mason a Chris Powell.

Mourinho v listopadu 2019 nahradil Mauricia Pochettina a loni s Tottenhamem skončil na šestém místě tabulky Premier League, letos jsou Kohouti zatím sedmí, v pátek naposledy remizovali s Evertonem a za šest dní je čeká finále Ligového poháru proti Manchesteru City.

Někdejšímu trenérovi Chelsea, Manchesteru United, Realu Madrid, Interu Milán nebo FC Porto se letos poprvé stalo, že v jedné sezoně jeho tým prohrál deset ligových zápasů. Spurs přitom měli skvělý vstup do sezony a pohybovali se v popředí tabulky, od konce listopadu brali všechny body jenom osmkrát.

Anglický tisk už spekuluje o tom, kdo by Mourinha mohl nahradit a v úvahu připadají dvě jména - Julian Nagelsmann z Lipska a Brendan Rodgers z Leicesteru.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (439)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele