Hlavní obsah

Co ukrývala královna ve své kabelce na pohřbu prince Philipa

V sobotu se britská královská rodina na hradě Windsor rozloučila s princem Philipem, manželem královny Alžběty II. Ta si na pohřeb oblékla černý kostýmek společně s velkým černým kloboukem a nezbytnou rouškou, díky které byly její emoce pečlivě střežené. V rukou nesla svoji ikonickou kabelku Launer. Jaký skrývala obsah?

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II. na pohřbu prince Philipa.

Článek

Podle královského zasvěcence měla královna v kabelce značky Launer jeden z Philipových bílých kapesníčků od krejčích Kent & Haste ze Savile Row v Londýně. Čtvercové kapesníčky vložené do náprsní kapsy dokonale padnoucího obleku byly trvalou součástí vévodova klasického stylu.

Na počest jejich dlouhého manželství nesla podle Daily Mailu i jejich společnou fotografii, která byla pravděpodobně pořízena na Maltě. Tento ostrov byl pro královnu i prince Filipa obzvláště důležitým místem.

Jako novomanželé zde žili v letech 1949 až 1951 ve vile Guardamangia na okraji hlavního města Valletty, kde byl princ umístěn jako námořní důstojník. Královna později popsala, že se jednalo o jedno z nejlepších období jejího života, protože mohla vést poměrně normální život.

Pohřeb prince Philipa

Evropa

Za zmínku stojí i samotná kabelka Launer, která je královniným oblíbeným doplňkem. První dostala již v 50. letech od své matky a v roce 1968 se tato značka stala oficiálním dodavatelem na královský dvůr. Ročně se těchto kabelek vyrobí jen 150 kusů a pět z nich putuje rovnou do královnina šatníku. Celkově vlastní již 200 kusů.

Kabelka navíc plní nejen praktickou funkci, ale také tu společenskou. Traduje se, že pokud si královna přendá kabelku z jedné ruky do druhé, vaše audience skončila.

Reklama

Související články

Alžběta II. - královna barev

Loni oslavila devadesáté narozeniny, letos 65. výročí usednutí na britský trůn. Královna Alžběta II. dokazuje, že i žena v pokročilém věku může vypadat...

Výběr článků

Načítám