V Praze zdraží o čtvrtinu jednotlivé jízdenky, ceny kuponů zůstanou stejné

ČTK ČTK
19. 4. 2021 13:01
V Pražské integrované dopravě zdraží od srpna krátkodobé jízdenky - 30minutová z 24 na 30 korun a 90minutová z 32 na 40 korun. Praha se tak přidá ke Středočeskému kraji, který o zdražení už rozhodl. Důvodem jsou zvyšující se náklady na provoz veřejné dopravy. Ceny měsíčních, čtvrtletních a ročních kuponů v Praze zůstanou zachovány. Vznikne také nový tarif pro lidi ve hmotné nouzi.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: DPP

Zdraží také jednodenní a třídenní jízdenky, nově budou v prodeji lístky i na dva a pět dnů. Kromě běžných jízdenek zdraží také SMS jízdenky, půlhodinová z 24 na 31 korun, 90minutová z 32 na 42 korun. Nově se zavede zvláštní jízdenka v ceně 60 korun na lanovku na Petřín, pro držitele dlouhodobé kuponu bude nadále zdarma. Jízda zvláštní autobusovou linkou Airport Express pak bude stát stokorunu.

"Pokud chceme udržet a dále rozvíjet společný dopravní systém Prahy a Středočeského kraje, bylo nezbytné se dohodnout na společných cenách alespoň u jednorázových jízdenek. Prioritou Prahy bylo zachovat cenu dlouhodobých předplatních kuponů. Proto se bude s ročním kuponem cestovat po Praze i nadále za 10 korun na den," uvedl náměstek pražského primátora Adam Scheinherr (Praha sobě). Zdražení jízdného navrhl Středočeský kraj.

Krytí nákladů tržbami na území Prahy vlivem zvyšující se nabídky, rozvojem infrastruktury, slev a výhodného předplatného jízdného kontinuálně klesá. "Pokud očistíme náklady i tržby o dopady koronavirové krize, bylo by krytí nákladů tržbami v roce 2020 pouhých 19 procent," píše se v dokumentu schváleném radními.

Pražská integrovaná doprava zahrnuje dopravu v Praze a většině Středočeského kraje. Hlavní město ročně dotuje PID více než 15 miliardami korun. Další peníze platí Středočeský kraj za veřejnou dopravu na svém území. 

"Jsem rád, že spolupráce mezi Prahou a Středočeským krajem oproti předchozím letům skutečně funguje. Zdražení jízdného je pouze jeden střípek v mozaice restrukturalizace udržitelného systému veřejné dopravy, která se v příštích letech dočká rozvoje železniční, trolejbusové a tramvajové dopravy mezi Prahou a Středočeským krajem. A tento rozvoj musíme nějak ufinancovat," uvedl radní Středočeského kraje Petr Borecký (STAN).

Levné kupony pro lidi v hmotné nouzi

Radní schválili kromě zdražení jízdného také nižší jízdné pro lidi v hmotné nouzi. Za měsíční jízdné by platili 165 korun a za čtvrtletní 444 korun. Takových lidí je podle odhadu v Praze asi 5500, z nich je část seniorů. Poslanec, předseda zastupitelů Prahy sobě a starosta Prahy 7 Jan Čižinský již v pátek sdělil, že opatření má zabránit vznikajícím exekucím. "Když si zlevněný kupon koupí, Praha z toho bude mít alespoň něco," řekl Čižinský.

Podle opozičního hnutí ANO se po zdražení nájemného, vody nebo svozu odpadu jedná o další zásah do peněženek občanů. "Dramatické zvýšení jednorázového jízdného pro všechny Pražany jen těžko vyváží sleva pro lidi v hmotné nouzi, kterých je v Praze asi 5500, byť je to jistě bohulibý počin. Očekávali jsme, že koalice představí i významné provozní úspory v DPP, ale zjevně se šetřit nechystá," uvedl místopředseda zastupitelů ANO Ondřej Prokop.

Loni se v médiích objevila informace, že současné vedení města chce roční kupon znovu zdražit, a to skokově na 5500 korun. Scheinherr nyní zopakoval, že k takovému zdražení se město přistoupit nechystá.

Witowski: Hrobařem pražské MHD nejsem. Nemůžu slíbit, že nedojde k drastickým škrtům

Pokud někdo snížení dopravního výkonu o 8 % označuje jako devastaci, tak zřejmě nechápe význam toho slova, říká šéf Dopravního podniku. | Video: Daniela Drtinová
 

Právě se děje

Další zprávy