Onana smlouvu zatím neprodlouží, Ajax pozastavil jednání

19.04.2021, 13:56
Aktuality
Andre Onana (© AFP)
André Onana si odpykává svůj trest za doping, má tak dostatek času vyřešit další budoucnost a zatím není jasné, jak dlouho ještě bude působit v Ajaxu. Kamerunskému brankáři běží smlouva do června 2022 a na stole měl nabídku na prodloužení spolupráce o další dva roky, tu ovšem vedení nyní stáhlo...

"Jednání byla pozastavena, možná se k nim vrátíme v červenci. Je to škoda, že se nám nepovedlo vše vyřešit," řekl sportovní ředitel Marc Overmars.

25letý Onana přišel do Amsterdamu v lednu 2015 a od sezony 2016/2017 byl jedničkou mezi tyčemi slavného klubu. Velká nepříjemnost ho pak potkala začátkem letošního února, kdy dostal roční distanc. Antidopingová kontrola z loňského 30. října v moči gólmana odhalila stopy zakázané látky furosemidu, Onana omylem vzal manželčin lék na předpis, protože se necítil dobře. Disciplinární komise uznala, že brankář nechtěl úmyslně podvádět, přesto mu UEFA v rámci antidopingových pravidel vyměřila dvanáctiměsíční trest.

Onana byl před svým potrestáním spojován s odchodem z Nizozemska a zájem o něho měly AC Milán nebo Barcelona, Ajax mu pak v případě adekvátní nabídky nehodlal ve změně dresu bránit. Podpis nového kontraktu stále není vyloučen, v reakci na poslední dění to prohlásil agent Albert Botines.

"My ale stále jednáme. Ajax nám zaslal poslední nabídku, ovšem na několik bodů se stále díváme rozdílně, na to jsme také poukázali. Teď budeme muset počkat na to, jaké věci projdou a jaké ne, situace každopádně určitě není taková, že André neprodlouží," prohlásil.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (7)

Přidat komentář
capaccio

V SuperLige si zachyta hned

Reagovat
smazaný uživatel

a kde zůstal Kunde?

Reagovat
Kucka

jeden je v Mainzu

Reagovat
Seydou Doumbia

a druhý v Seville

Reagovat
dreambox61

Ja bych mu to neprodlouzil at to zkusi nekde jinde,AJAX do nej investoval uz dost.On je trosku nervni,co pro nej udelal Ajax to by nikdo neudelal!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal ANO, drogy NE

Reagovat
FiX

Fotbal? Nie, radšej knihu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele