Hlavní obsah

Mercedes EQB se představuje jako elektrická alternativa praktického SUV

Na autosalonu v Šanghaji se ukázala sériová verze Mercedesu EQB. Elektromobil vychází z crossoveru GLB a chystá se i do Evropy.

Mercedes EQB se představuje jako elektrická alternativa praktického SUVVideo: Mercedes-Benz/Novinky.cz

 
Článek

Rodina EQ od Mercedesu se opět rozrůstá. K prvotině, SUV EQC, minivanu EQV, kompaktnímu crossoveru EQA a nedávno představené vlajkové lodi EQS se přidává i EQB. Stejně jako ostatní modely s výjimkou EQS staví na základech běžného mercedesu se spalovacím motorem. Tentokrát jde v podstatě o dvojče modelu GLB.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQB

Foto: Mercedes-Benz 5x

Mercedes-Benz GLB

Elektrickou variantu SUV na kompaktní modulární platformě, podobně jako u dalších elektromobilů s hvězdou ve znaku, poznáte hlavně podle odlišného provedení přídě. EQB má světlomety protažené do černé masky. Jiné jsou i nárazníky či vzhled litých kol.

Test Mercedesu GLB 200d: Víc než jen rodinná krabice

Testy

Uvnitř krom specifických dekorů a barev zůstává vše při starém. Elektromobil si zachovává i volitelné sedmimístné uspořádání. V pětimístném provedení nabídne EQB základní objem zavazadelníku 495 litrů, po sklopení sedaček až 1710 litrů. GLB kolegu do zásuvky trumfuje s 560 až 1755 litry. V sedmimístném provedení se snižuje objem kufru EQB na 465 až 1629 litrů.

Bližší technické specifikace pro evropský trh stuttgartská automobilka uvolní později, nicméně zatím potvrdila, že vrcholný model EQB 350 4Matic nabídne dva elektromotory na každé nápravě, systémový výkon 200 kW, 272 koní a normovaný dojezd až 419 km na jedno nabití. To díky baterii o kapacitě 66,6 kWh. Automobilka však do budoucna počítá i se zástavbou většího bateriového balíčku.

Novinka by na evropské trhy měla dorazit ještě v letošním roce za dosud nespecifikovanou cenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám