HC Energie Karlovy Vary

Nepopsatelné! Moc se těšíme, říkají energetici o MS do 18 let

Nominace na Mistrovství světa do 18 let se týká také trojice Patrik Hamrla, Jiří Kulich a Dominik Rymon. Jak se na Mistrovství v USA těší?

Do nominace na vrchol letošní sezony hráčů do 18 let, se dostala také trojice karlovarských hráčů „Je to nepopsatelné, navíc když jsem nominovaný se staršími hráči. Pocity byly skvělé," říká sedmnáctiletý mladík Kulich.

Hamrla má pocity podobné .„Byl to skvělý pocit. Je to pomyslná třešnička na dortu letošní, sice těžké, sezony. Mistrovství se odehraje v takové bublině, ale na druhou stranu si zahrajeme s mezinárodní konkurencí.” 

„Je paráda, že jsme tady my mladší v nominaci se staršími. Všichni si to užíváme,“ říkal už před finální nominací třetí do party, útočník Dominik Rymon.

Zdali na Mistrovství pojedou či nikoliv se dozvěděli až krátce před oznámením nominace „Dopředu jsem to úplně nevěděl, protože nás je hodně,” uznává Kulich.

Ten se do nominace dostal společně s Dominikem Rymonem, taktéž hráčem ročníku 2004. Oba energetici se i v přípravných zápasech objevili v jednom útoku. „Víme, kde se pohybujeme, jsme šikovní a rychlí. Když si vyhovíme a přihrajeme si, je z toho hezká šance. Zatím je to paráda,“ liboval si Rymon nad společnou souhrou.

Vyřazování hráčů probíhalo ale průběžně. „Trenér hráče vyřazoval průběžně v kempu ve Vyškově, kde jsme nyní. Jeden den vyřadili například dva hráče, po týdnu vyřadil dalšího,” popisuje brankář Patrik Hamrla.

Pro všechny hráče se jedná o první větší turnaj kariéry. „No (smích). Bude to hukot. Nevím. Kdyby tam byli fanoušci, bylo by to lepší. Možná jich tam pár bude, ale stejně to nebude ono. Brutálně se těšíme,” směje se talentovaný útočník Kulich.

Dominik Rymon

„Považuji to za největší turnaj své dosavadní kariéry. Natěšenost je veliká. Je to velký turnaj, sleduje ho spousta lidí. Budeme se snažit udělat nějaký úspěch, abychom prolomili černou sérii, kterou máme,” pokračuje v rozhovoru Hamrla.

Ve skupině nastoupí český výběr proti Německu, Finsku, USA a Rusku. „Všechny zápasy pro nás budou klíčové. Nedíváme se na to tak, že je někdo silnější a někdo slabší. Do každého zápasu musíme jít se srovnanou hlavou a vědět, co budeme hrát,” líčí Kulich o blížících se zápasech.

Hamrla ví, že pro český celek bude důležitý zápas s Němci. „Víme, že jeden z klíčových zápasů, bude utkání s Německem. To budeme chtít zvládnout.” Tým se během přípravy stihl dostatečně seznámit a spojit. „Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ale za tu dobu, co jsme tady, tak jsme se semkli jako tým. Věříme, že máme silné jádro mužstva a mohli bychom i se silnějšími soupeři uhrát nějaké slušné výsledky,” věří v silného týmového ducha.

Navzdory opatřením proti pandemii Covid-19 by na zimní stadion mělo usednout několik diváků. „Mělo by tam být 1500 lidí. Je to určitě lepší, než kdyby tam nebyl nikdo,” potvrzuje brankář.

Cesta do USA není pro Patrika Hamrlu neznámou. „Byl jsem tam před dvěma lety, když jsem hrával ve Zlíně. Byli jsme tam s hokejovým oddílem v LA. To byla má první cesta do USA. Teď to bude podruhé.” Oproti tomu Jiří Kulich se do států ještě nepodíval „Návštěva USA pro mě bude premiérou.”

Hamrla bude mít po boku ještě Olivera Šatného a Tomáše Suchánka. „Myslím, že každým dnem nám oznámí, kdo nastoupí do zápasu, případně jak se budeme střídat. Ale nějaké předtuchy zatím nemám. Pouze trénujeme, nedokážu odhadnout, jak se budou rozhodovat trenéři. Točíme se pořád dokola,” ukončuje rozhovor Patrik Hamrla.

Patrik Hamrla